Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bőségtál mezzével

Babka BudapestBabka Budapest a térképen

Kiváló 2022. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. január 25.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Babka a Pozsonyi út elején, a Jászai Mari térnél található, immár 5-6 éve biztosan működnek. Mondhatni, városszerte nagy sikernek örvendenek, nemcsak a kerületiek körében. Olyannyira, hogy előzetes foglalás nélkül nem is érdemes idejönni. Sőt, esténként már idősávokat, turnusokat alakítottak ki, hogy a vendégeket szervezett és egyúttal hatékony formában tudják fogadni és kiszolgálni.
Azaz itt már nem lehetséges, hogy egy asztaltársaság csak úgy betér, és 3-4 órán át elüldögélnek 1-1 pohár ital mellett. Próba-szerencse alapon hétköznap ebédidőben néztem be, mert vágytam már a mezzékre, amiket it nagyon igényesen, profin és autentikusan készítik, én meg nagy kedvelője vagyok ezeknek az izgalmas, sokszínű, különlegesen fűszerezett élőételeknek.
Az étlapról lehet összeválogatni 3 vagy 5 tetszőleges mezzét (3900 illetve 6400 Ft), erre készültem, de végül is kicsit más lett belőle. Mivel nem foglaltam előzetesen asztalt, így az első helyiségben az ablaknál kialakított bárpultnál kaptam helyet. Aki szereti a pörgést, a jövés-menést, annak ez tényleg jó hely, de randira vagy elmélyült társalgásra semmiképp nem javaslom. Egy kicsit zajos és az ajtónyitogatások miatt huzatos is ez a rész. Illetve a személyzet is itt intézi az ügyeket, a foglalásokat, a deliben vásárlók kiszolgálását, kasszázást, rendelések, beszállítók fogadását. Itt található továbbá a bárpult és a kávégép. A hely felkapottságát erősíti, hogy tényleg szinte percenként csörrent meg a telefonjuk helyfoglalások kapcsán.
A belső tér egy pár lépcsőfokkal mélyebben található, a belső oldalon a félig nyitott konyha kapott helyet.
Kiderült, hogy hétköznap 11-15 óra között 4 féle mezze ebédmenüt kínálnak 3500 Ft-os egységáron. A leves, előétel, desszert egyforma, az eltérés a főételben van, ami vegán köfte, fasirt húsgolyó, csirkemell vagy shaksuka. Én a csirkéset kértem. A leves egy forró vegán pisztáciás paradicsomleves volt, nagyon jó sűrű, tömény állagú, pikáns, fűszeres. A mezzék között kis adag hummusz, céklás fetakrém, pácolt hagyma, karfiol, csicseriborsó szerepelt, hozzá 1 szelet házi pita. A főétel 3 db ropogós pankómorzsába forgatott csirkemell csík, káposztasalátával, tahinivel. A desszert egy finom portugál édesség, vaníliakrémmel, a pastei de nata. Ez egyébként külön, darabra, elvitelre is szinte mindig vásárolható (350 Ft/db), csakúgy mint a csokisdiós-narancsos babka. A szörpök ízválasztéka folyamatosan változó, ottjártamkor bodza, fekete ribizli, gyömbér volt, én ez utóbbit kértem, nem volt egy nagy szám, én a gyömbért nem igazán éreztem benne. (700 Ft/4 dl).
Az ételre egy kicsit kellett ugyan várni (talán 10 percet), de egyszerre egy tálcán megérkezett minden, szóval utána felgyorsult az egész étkezés.
A személyzet barátságos, felkészült, pörgős, látszott, hogy olajozottan, jól szervezetten megy minden, hozzá vannak szokva a sok vendéghez. Mindeközben kedvesek, udvariasak, figyelmesek, mosolygósak voltak.

Nem a legolcsóbb hely, és sokaknak talán hátrány lehet, hogy nem tudnak spontán "beugrani" ide, de számomra összességében egy meggyőző 5 pontos hely. A konyha nagyon jól szerepelt!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (46)
Babka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - Külső képBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - BelsőBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - Külső képBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - BelsőBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - BelsőBabka Budapest - BelsőBabka Budapest - Étlap/itallapBabka Budapest - Étlap/itallapBabka Budapest - Étlap/itallapBabka Budapest - Külső képBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - BelsőBabka Budapest - Mosdó

Babka további értékelései

2021.07.10a párjával
Kiváló
Évek óta járunk ide, nem véletlenül lett az egyik törzshelyünk. Igazán otthonos, laza étterem a belvárosban. Nagyon finom és különleges ételek. Nem tudom, hogy mi a titkuk, de szinte mindig ritka kedves és profi a személyzet. Az italok és a koktélok pedig egyszerűen isteniek. Tökéletes hely...
2018.11.04a párjával
Kiváló
Nagyszerű hely kulináris élvezetek és baráti összejövetelek számára. A kiszolgálás kedves, barátságos és szakszerű. Az étlap nem tartalmaz fogásonként számtalan ételt, ellenben izgalmas spanyol, zsidó, közel-keleti/arab, örmény, török ételekből lehet válogatni. Nemcsak a fogások elkészítése...
2016.08.14barátokkal
Az elmúlt években a Pozsonyi - Katona József utca sarkán a Mocco étterem működött több-kevesebb sikerrel, az idén tavaszi bezárást követően az új tulajdonos egy egészen más koncepciót álmodott meg, ami szintén az evésről-ivásról és kikapcsolódásról szól, de nyomokban sem emlékeztet elődjére. Az...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
43.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Solar Nagyatád - 4 éjszakás pihenés
4 éjszakás pihenés
2024.10.31-ig
Hotel Solar Nagyatád
156.800 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Nyugdíjas pihenés
Nyugdíjas pihenés
2024.12.06-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
68.272 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval