Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Philippe már a múlté, de a helyzet nem reménytelen

Balzac35 Étterem BudapestBalzac35 Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2014. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2014. augusztus 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Pár éve Philippe, a belga étterme az egyik legfelkapottabb helyek közé tartozott Újlipótvárosban, ahol a konyha elsősorban franciás-belga tengeri herkentyűkre épült, nagyon jó minőségű különlegességekre a felső árkategóriában.
A tulajdonos már nem Philippe, és az étterem koncepciója, pozicionálása is gyökeresen átalakult. Az étlap 3-4 hetente változik, egyszerűbb, ismertebb ételeket kínálnak, de mindezt nagyon barátságos, nyitott hangulatban. Nekem kifejezetten tetszett ez a személyes hangvétel, első alkalommal jártam náluk, és felajánlottak egy kedvezmény kártyát, amivel a következő alkalommal féláron lehet vásárolni. 12-15 óra között 3 fogásos ebéd menüt kínálnak, ilyenkor elég nagy a forgalom.
Én hétköznap délután "holtidőben" a szakadó eső elöl menekülve tértem be, egy Cézár salátát és egy bodzás limonádét kértem. Mondhatom, mindkettő telitalálat volt! A salátában a pirítós kockák valódi kenyérből és rendesen pirítással készültek, nem croutont adtak hozzá. A saláta friss, ropogós jégsaláta volt, az öntet erőteljes, karakteres.
A mosdó igazán exkluzív, ez még az előző vezetés alatt került kialakításra, még olyan apróságokra is figyelnek, hogy minden vendég saját kis törölközőt használhat, amelyet kéztörlést követően be kell dobni a mosdó alatti kosárba. (igazi egyszer használatos)
A fiatal pincér hölgy nagyon kedves, vidám volt, biztos, hogy vissza fogok még térni hozzájuk egy komolyabb étkezésre is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (11)
Balzac35 Étterem Budapest - BelsőBalzac35 Étterem Budapest - Étel/italBalzac35 Étterem Budapest - BelsőBalzac35 Étterem Budapest - MosdóBalzac35 Étterem Budapest - BelsőBalzac35 Étterem Budapest - BelsőBalzac35 Étterem Budapest - BelsőBalzac35 Étterem Budapest - BelsőBalzac35 Étterem Budapest - BelsőBalzac35 Étterem Budapest - Külső képBalzac35 Étterem Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Szalajka Fogadó Szilvásvárad - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.20-ig
Szalajka Fogadó Szilvásvárad
34.105 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Világos Hotel Balatonvilágos - Nyári csobbanás Balatonvilágoson
Nyári csobbanás Balatonvilágoson
05.31-09.07.
Világos Hotel Balatonvilágos
54.384 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
80.850 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással