Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bangladesh ízei

Bangla Büfé BudapestBangla Büfé Budapest a térképen

2016. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. április 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nagyon egyszerű berendezésű, autentikus kifőzde az Akácfa utcában, mindössze 4 asztalkával, melyek praktikusan viaszosvászonnal vannak leterítve. Az ódivatúnak ható lambéria a falakon valószínűleg még a korábbi helyről maradhatott itt. Évekkel ezelőtt hazánkba települt bangladesi férfi üzemelteti, aki mint mondta, úgy főz itt a vendégeknek szívvel-lélekkel, mintha csak otthon tenné a konyhájában. Az étlapon kizárólag tradicionális indiai ételeket találunk (a bangladesi és az indiai konyha eléggé megegyezőnek tűnik, legalábbis azok a fogások és ízvilág köszöntek vissza, amelyeket indiai éttermekben is ettünk már többször, de itt van marhahús is, hiszen ők muzulmán vallásúak).
Az étlap nem túl hosszú, de átfogó választékot biztosít. 4 előétel, 3 leves, a főételek között csirkés, marhahúsos és zöldséges ételek, melyekhez basmati rizst vagy chapatit kérhetünk, zöldséges egytálételek, 1 desszert (ami szerintem nem valami jó... a desszert nem az indiai konyha erőssége). Az italok között többféle lassi és teák.
Matar Paneer-t (890 Ft), azaz zöldborsós házisajt-kockákat kértem finom, fűszeres szószban, chapatival (350 Ft/2 db) és teával (350 Ft. A hagyományos fűszeres teát kardámónnal és szegfűszeggel ízesítik, és rengeteg cukrot tesznek bele.
Az ételek frissen készülnek, a pultnál kell rendelni, nem lehet bankkártyával fizetni. Finom, autentikus volt az étel, de nem kiemelkedő. Az adagok elég kicsik.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (12)
Bangla Büfé Budapest - Étlap/itallapBangla Büfé Budapest - Külső képBangla Büfé Budapest - Étlap/itallapBangla Büfé Budapest - Étlap/itallapBangla Büfé Budapest - Külső képBangla Büfé Budapest - Étel/italBangla Büfé Budapest - Étel/italBangla Büfé Budapest - BelsőBangla Büfé Budapest - BelsőBangla Büfé Budapest - BelsőBangla Büfé Budapest - Külső képBangla Büfé Budapest - Étlap/itallap

Bangla Büfé további értékelései

2018.03.28barátokkal
Kiváló
Végre találtam egy jó indiait. Egy hétköznapi baráti beszélgetéshez választottuk. Egyszerű, tiszta rendezett környezet. A barátnőm régi kedvence helye, azt mondja nagyon megváltozott, én nem voltam korábban. Nagyobb lett, és egészen más jellegű. Egyszerű étlap, azon minden van de mégis nem...
Népszerű szállások a környéken
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Irány a Balaton
Irány a Balaton
06.14-28.
Prémium Hotel Panoráma Siófok
109.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Thermal Panzió Igal - Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
2024.07.21-ig
Thermal Panzió Igal
74.950 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Belenus Zalakaros - Belenusi pihenés félpanzióval
Belenusi pihenés félpanzióval
2025.03.02-ig
Hotel Belenus Zalakaros
49.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval