Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Inkább a mosogatóba?

Barside BudapestBarside Budapest a térképen

2023. decemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2024. január 8.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Barside kifinomult és különleges italok lelőhelye már évek óta a Madách téren, egy menő koktélbár. 2017-ben nyitottak meg, tavaly bővítettek, most már van egy privát szobájuk is. Évek óta sikerrel fut szerdánként az Artist Day programjuk, melynek keretében ilyenkor egy másik neves bárból, étteremből hívnak vendégül egy bartendert. Szilveszter estéjén sikerült úgy idetalálnunk, hogy nyitva is legyenek, viszont mivel ez egy spontán ötletként adódott, előzetes asztalfoglalásunk nem volt. A hely este 21 óra után értelemszerűen dugig volt. Még így, a bővítés után is elég szűkös a hely, nem túl nagy az alapterület. A bárpult is kicsi, mellette egy szűk beugróban található a mosdó. Nyáron persze jobb a helyzet, mert ilyenkor a teraszra is ki lehet ülni. Bár a Madách tér forgalma jelentős és elég heterogén közeg forog itt, de azért ki lehet fogni itt is jó hangulatokat, pillanatokat.
Az aznap este dolgozó 4 bartender közül szerencsénkre egy nagyon szimpatikus srácot sikerült kifognunk, aki ügyesen kezelte a helyzetet, így lehetőségünk nyílt 1-1 ital megkóstolására. A Signatures italaik ára 3990 Ft (+szervizdíj) , az itallapon csak 3-4 fő összetevőt villantanak fel, de egyébként meglepetés, zsákbamacska, hogy mit kapunk pontosan. Minden esetre jól szokott elsülni ez a kis trükk, ahogy hallottuk.

Én azonnal "lecsaptam" a Tiramisu fantázianevű italra, a kávé-kakaó-mandula hármasra. Két kávészem is került az italba. Ahogy utána olvastam, Costa Ricában népszerű egy ilyen ital Martini alapon.
Pár perccel azok után, hogy megkaptuk az italokat, egy másik bartender ismét megjelent az egyszer már kihozott italainkkal. Valami porszem került a Barside olajozottnak tűnő gépezetébe, és véletlenül újra elkészítették az italainkat. Legnagyobb meglepetésünkre, mivel újra teljes áron nem akartuk ezeket kifizetni (és egy újabb körben ugyanazt meginni), ugyanakkor valamilyen kedvezménnyel, pl. féláron azért "átvettük" volna a dupla rendelést is, de a bartender azt mondta, ez nem lehetséges, akkor inkább kiönti a mosogatóba. Ez a fajta mértéktelen és ésszerűtlen pazarlás kicsit szíven ütött és számomra érthetetlen volt, de végül is ez az ő dolguk. Elgondolkodtató, mekkora árréssel dolgozhatnak, ha 4000 Ft-os árú italokat csak úgy a mosogatóba öntögetnek? Jártam már több olyan vendéglátó helyen, ahol hasonlóképpen a személyzet, a konyha vagy a pincérek tévedtek, de ott általában egyszerűen ajándékba odaadták a 'tévedés" tárgyát, ha igényt tartott rá a vendég. Nem nagy ügy, inkább, minthogy a kukába kerüljön. Itt láthatóan egy másfajta üzleti modell és kultúra működik.
Megjegyzem, mindezt teljesen kulturált, udvarias formában adták elő. Úgy tűnt, mintha számukra ez mindennapos esemény lenne, nem ment ritkaságszámba.
Azért szívesen kóstolnék még itt más italokat is, de nem ugyanazt a kört.
A mosdó koedukált, mivel csak 1 db WC van, nagyon szűkös, viszont itt látható az a bizonyos agancsos nyúl (ld. fotó).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (19)
Barside Budapest - BelsőBarside Budapest - MosdóBarside Budapest - EgyébBarside Budapest - BelsőBarside Budapest - BelsőBarside Budapest - Külső képBarside Budapest - Étel/italBarside Budapest - Étel/italBarside Budapest - Étel/italBarside Budapest - Étel/italBarside Budapest - Külső képBarside Budapest - Külső képBarside Budapest - EgyébBarside Budapest - BelsőBarside Budapest - BelsőBarside Budapest - MosdóBarside Budapest - MosdóBarside Budapest - EgyébBarside Budapest - Külső kép

Barside további értékelései

2023.11.04barátokkal
Kiváló
Ma jó cimborával az Örkényben voltunk színházban, aztán előadás után ő vezetett rá a jóra. Neki ez egy kedvenc helye. Lehet, hogy nekem is az lesz? Szóval, úgy értettem, hogy a fiúk külföldön dolgoztak, talán Angliában, és az ott keresett pénzt meg a tudást ide fektették be. Egyszerűen...
Népszerű szállások a környéken
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
67.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Festetich Kastélyszálló és Zsuzsanna Hotel Szeleste - Pünkösd Szelestén
Pünkösd Szelestén
05.17-21.
Festetich Kastélyszálló és Zsuzsanna Hotel Szeleste
147.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Világos Hotel Balatonvilágos - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
05.31-09.08.
Világos Hotel Balatonvilágos
33.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval