Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Legendás sörök a Kazinczy utcában

Belvárosi Legenda BudapestBelvárosi Legenda Budapest a térképen

2020. februárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2020. október 10.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Legenda Sörfőzde a hazai kézműves sörözők közül nem tartozik éppen a kedvenceink közé, de ha már voltak olyan szívesek és nyitottak egy helyet végre a belvárosban, azért azt érdemesnek tartottuk felkeresni. A Legenda fő bázisán, a 16. kerületben még nem jártam, mert én olyan távolságokra autóval szoktam menni, de akkor ugye nem jön össze a sörözés, szóval eddig erre nem lett volna lehetőség.
A Kazinczy utcában lévő egység elsősorban a környéken csapatozó fiatal társaságokra építi a vendégkörét, azon belül a magyaroknak mondhat valamit a "Legenda" név, a külföldiek nem hinném, hogy tudják, miről is van szó. Persze annyi a külföldieknek is egyértelmű, hogy ez is egy pub, ahol lehet sörözni és sokáig nyitva tart.
Mi még a koronavírus járvány kitörése előtt jártunk itt, akkor még senki sem gondolta volna, hogy 1-2 hónappal később mekkorát változik a világ és az éjszakai élet a városban.
A beltér fiatalos, nincs túlbonyolítva a berendezés, raklapból összerakott asztalok, egyszerű ülőalkalmatosságok vannak. A falon comics stílusú falfestés.
A sörök között természetesen a Legenda sörfőzde termékeit találjuk. A legolcsóbb 0,3 l-es üveges 750 Ft (Legenda Pony), a Triplax és a Jokerface 1000 Ft (ez 0,5 l-es).
Egy Irish Stout-ot (900 Ft) és egy csapolt meggyeset ittunk, illetve ajándékba kaptunk egy csapolt pohár ribizliset is, mert az volt a hordó vége, éppen kifogyott a csap.
Nekem a ribizlis ízlett talán a legjobban, az savanykás volt, nem igazán sörízű. Aki olvasta már a korábbi értékeléseimet, az tudja, hogy egyáltalán nem vagyok sörös. Én az olyan söröket szeretem - de azt is csak mérsékelten és módjával -, amelyeknek nincs tipikus sör ízük. Inkább a gyümölcsös, illetve a karamelles-csokis vonalat.
A kiszolgálás a pultnál történik, lehet bankkártyával is, és nem kell előre fizetni.
A helyet közösen viszik a Las Vegans vegetáriánus street food bisztróval.
A mosdó elhanyagolt volt, tisztának nem mondanám.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (6)
Belvárosi Legenda Budapest - Étel/italBelvárosi Legenda Budapest - Étlap/itallapBelvárosi Legenda Budapest - Étel/italBelvárosi Legenda Budapest - Étel/italBelvárosi Legenda Budapest - Étel/italBelvárosi Legenda Budapest - Étel/ital

Belvárosi Legenda további értékelései

2019.04.02a párjával
Nagy várakozással tekintettem a kiruccanás elé, születésnapi ajándékként adtam. Elsőre furcsák voltak a magas asztalok és padok, nem is értettük igazán miért jó. Nyitásra érkeztünk, így rajtunk kívül még nem volt senki. A pultos zárva tábla mellett kinn cigizett a bejárat előtt és csak akkor...
2019.03.01barátokkal
Kiváló
Egy kedves jóbarátom mesélte február elején, hogy a Legenda saját kocsmát nyitott a buli negyedben, annak is a fő utcáján, a Kazinczy utcában. Szerencsére pár napra rá a fővárosba vitt az utam, s persze nem hagytam ki e jó kis sörözőt. Jó nosztalgikus élmény volt itt lenni, az zavart, hogy...
Népszerű szállások a környéken
Két Korona Hotel Balatonszárszó - Pünkösdi hosszú hétvége a Balatonon
Pünkösdi hosszú hétvége a Balatonon
05.17-20.
Két Korona Hotel Balatonszárszó
141.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Magistern Siófok - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.21-ig
Hotel Magistern Siófok
33.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval