Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Biang, csapó 2.

Biang Bisztró - Vámház körút BudapestBiang Bisztró - Vámház körút Budapest a térképen

Átlagos 2018. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. augusztus 5.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Wang Mester a régi éttermeiben elvarázsolt, levett a lábamról az ételeivel, így érthető módon nagyon vártam a 2 új bisztró nyitását az Oktogonon, illetve a Fővám téren az idei év tavaszán. Az ételek szerintem itt is jók, bár az étlap szűkebb, persze minden tipikus kínai, "eredeti" fogások, nem az országot elárasztó mindenhol ugyanolyan 700 Ft-os édes-savanyú szószos csirkére meg a szójás csirkére kell gondolni. Árban azért elég magasra pozicionálta be magát Wang Mester, de egyelőre úgy tűnik, van rá igény és kereslet. Nemcsak magyarok, hanem külföldiek is voltak a vendégek között. Az étterem 2 szintes, dizájnos, modern-futurisztikus, fiatalos, de azért megjelennek kínai elemek is, pl. a mosdóban a kék mintás porcelán mosdó vagy a falakon a filmplakátokon és a falfestményen. A földszinti rész egyértelműen sokkal izgalmasabb, hiszen ott rálátni az asztalokról a nyitott konyhára, a sürgölődésre, a készülő ételekre, itt nincs légkondi (vagy a konyhától nem érezni). Az emeleten sokkal több az asztal, és nagyon be van hűtve, nagyon erősen nyomják a klímát, meg lehet fagyni. A pincérek fiatal srácok, magyarok és kínaiak is vannak közöttük, elég amatőrnek tűnnek és figyelmetlenek is. Nem képzett pincérek, az egyértelműen látszik rajtuk. Elég lazák, nyeglék, főleg a kínaiak, nem tisztelettel beszélnek a vendégekkel.
A fogásokat nem tudták megjegyezni, hogy melyik asztalhoz kell vinni, pedig be vannak az asztalok számozva, a levest és a batyut is összekeverték, másnak vitték ki, aztán percekkel később újra kihozta nekem a másik pincér a levest, aminek a felét már majdnem megettem addigra. Szóval amatőr, nekem nem volt idegesítő, de van olyan vendég, aki ezt egyáltalán nem veszik jó néven.
A számla magyar, angol és kínai keveréknyelven készült, de könnyen átlátható. Kókusztejes csirkelevest (kis adag: 980 Ft), sült sertés baozit (töltött tészta batyu) 2 db 680 Ft és keleti salátát (980 Ft). A saláta fő összetevői lótuszgyökér és fafülgomba, sárgarépa, káposzta, elég kis adag, ami alapvetően finom lett volna, de szerintem túl volt olajozva az egész. A leves elég kis adag és az alaplé egyáltalán nem volt karakteres, vízízű volt, és alig volt benne "beltartalom". Pár kis húsdarabka és zöldség, bár azok készültségi foka megfelelő volt, nem túlfőtt. Jó pár ázsiai étteremben ettem már ilyen kókusztejes levest, szóval van elképzelésem, hogy milyennek kellene lennie.
A batyuk elvileg sertéshúsos, csirkés és vegetáriánus-zöldséges töltelékkel is készülnek, de a 2 db-osban csak a sertéshúsosat lehetett kérni. Rugalmatlanok voltak. A batyu finom, a töltelék is, a szósz csípős, elegendő mennyiségű.
Kértem egy pohár vizet, amit nem kaptam meg, egyszerűen elfelejtették. Mondjuk nem is számolták fel.
Összességében természetesen nem lehet egy lapon emlegetni az általános kínai gyorsbüfékkel, a fogások, az alapanyagok, az elkészítés is egy egészen más dimenzió. Ugyanakkor az elvárásaimhoz képest nekem a 2. Biang is csalódás volt, ahogy az 1. is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (14)
Biang Bisztró - Vámház körút Budapest - Külső képBiang Bisztró - Vámház körút Budapest - BelsőBiang Bisztró - Vámház körút Budapest - BelsőBiang Bisztró - Vámház körút Budapest - BelsőBiang Bisztró - Vámház körút Budapest - BelsőBiang Bisztró - Vámház körút Budapest - Étel/italBiang Bisztró - Vámház körút Budapest - Étel/italBiang Bisztró - Vámház körút Budapest - Étel/italBiang Bisztró - Vámház körút Budapest - Étel/italBiang Bisztró - Vámház körút Budapest - Étel/italBiang Bisztró - Vámház körút Budapest - MosdóBiang Bisztró - Vámház körút Budapest - MosdóBiang Bisztró - Vámház körút Budapest - BelsőBiang Bisztró - Vámház körút Budapest - Belső

Biang Bisztró - Vámház körút további értékelései

2018.11.25gyerekekkel
Kiváló
Mielőtt nekifogtam az értékelésnek, elolvastam Zigzag kollegina beszámolóját. Lehet, hogy azóta rendezték a felszolgálás témáját házon belül vagy nekem volt szerencsém, minden esetre az a pincér fiú, aki a legtöbbször jött az asztalunkhoz, kitűnően végezte a feladatát, egyszerűen kifogástalan...
2018.07.27a párjával
Nemrég hallottunk róla, hogy Wang mester a közelünkben is nyitott egy kínai éttermet még áprilisban. Az étterem két szintes, kiszolgálás is van, a berendezés kicsit gyorséttermes, a felső szint szerintem kifejezetten csúnya, a lépcső kopott. A kínai hangulatú díszítés nekem hiányzott. Az ételek...
Népszerű szállások a környéken
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Világos Hotel Balatonvilágos - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
05.31-09.08.
Világos Hotel Balatonvilágos
33.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa - Napi ár all inclusive ellátással
Napi ár all inclusive ellátással
2024.12.31-ig
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa
65.065 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással