Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Üröm az örömben

Biarritz Étterem & Kávézó BudapestBiarritz Étterem & Kávézó Budapest a térképen

2015. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. október 13.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Dining City Hét keretében jártam az étteremben. Az étterem nevét már sok évvel ezelőtt megismertem, mivel az egyik régi kollégám istenítette a Biarritz-ot. Szerencsés az elhelyezkedése, a Dunához, Parlamenthez közeli helyen, a 2-es villamos vonalán található.
Már mások is észrevételezték előttem, s én is egyetértek velük, hogy a belső tér eléggé jellegtelen, túlságosan minimalista, aminek az a következménye, hogy személytelen, sivár, nem hívogató, nem barátságos a hely. Pici a tér, az asztalok elég közel vannak egymáshoz, nincs intimitás. Ráadásul a bejárati ajtó nem jól csukódik, a vendégek olykor nyitva felejtik, s ilyenkor zúdul be a hideg az utcáról.
Az ételek árban igencsak belvárosiak, véleményem szerint túlárazott az étterem. Az ételek ízre ugyanis meglehetősen átlagosak. Azt nem vitatom, hogy jó minőségű alapanyagokból dolgoznak, de a konyha közel sem tökéletes, kisebb-nagyobb hibák tapasztalhatóak mindegyik ételnél, amit ettünk.
Az előétel házi füstölt kacsamáj, vöröshagyma lekvárral parányi adag, és a lekvár borzasztó édes lett, a hagymát nem is érezni rajta. A máj ellenben omlós, hihetetlenül puha, krémes. A főétel grillezett lazacfilé bazsalikom-pestós linguine-nel (hosszútészta), aszalt paradicsommal és parmezánnal. Nos ez utóbbit nem lehetett sem látni, sem érezni, a tészta állagra jó lett volna, de kihűlt, alig langyos volt, a lazac viszont frissen sült, a teteje szépen megsült, azonban összességében száraz volt. A főétel mennyisége megfelelő volt. A desszert tonkababos csokoládé mousse mangópürével szintén vegyes képet mutatott. A mousse finom, tömény, laktató, s talán egy árnyalatnyival édesebb volt a kelleténél, a mangópüré azonban a tányér alján tized-milliméternyi felület (tkp. egy rákenés a tányérra) volt csupán, értelmezhetetlen. Pozitívum, hogy lehet kapni szódát, itt nem erőltetik az agyonárazott szénsavas cola és társai jellegű italokat az emberre.
Még egy negatívum: egy nagy asztaltársasággal a tulajdonos ünnepelt, aki igen hangos, zavaróan harsány volt, gyakorlatilag az ő hangja uralta be az egész teret. Nincs azzal semmi gond, ha a tulaj büszke a "művére", sőt szerintem pozitívum, hogy a saját éttermébe hívja meg a partnereit, de ezt egy kicsit visszafogottabban kéne megtenni, a többi vendég nyugalma érdekében, hiszen nem zártkörű rendezvényről volt szó. A kiszolgálás gyors, pörgős volt, de személytelen. Az étlapon szereplő ételekben van kreativitás, újító szándék, de a megvalósításon még lehet csiszolni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
Biarritz Étterem & Kávézó Budapest - BelsőBiarritz Étterem & Kávézó Budapest - Étlap/itallapBiarritz Étterem & Kávézó Budapest - Étel/italBiarritz Étterem & Kávézó Budapest - Étel/italBiarritz Étterem & Kávézó Budapest - Étel/italBiarritz Étterem & Kávézó Budapest - Étel/italBiarritz Étterem & Kávézó Budapest - MosdóBiarritz Étterem & Kávézó Budapest - BelsőBiarritz Étterem & Kávézó Budapest - Külső képBiarritz Étterem & Kávézó Budapest - Külső kép

Biarritz Étterem & Kávézó további értékelései

2015.07.31gyerekekkel
Kiváló
A Biarritz étteremben kerek húsz évvel ezelőtt voltunk, s ezt azért tudom ennyire pontosan, mert akkor volt a tandíj elleni tüntetés, Fodor Gábor minisztersége idején. Aminek a gondolatát egyébként nem tartottam ördögtől valónak, de az akkor uralkodó kormányt annál inkább. Igen jót ettünk,...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - 2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2025.01.06-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
82.460 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Írottkő K?szeg - Senior pihenés az Alpok lábánál
Senior pihenés az Alpok lábánál
2024.12.24-ig
Hotel Írottkő K?szeg
69.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
62.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval