Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Luxus thali túlcsillogva

Bombay Budapest BudapestBombay Budapest Budapest a térképen

2022. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. április 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Budapest legújabb indiai étterme az elegáns, exkluzív stílust képviseli. A honlapjukról kiderül, hogy négy Budapesten élő indiai üzletember alapította, akik a farmert zokni nélküli bőrcipővel szeretik hordani.
A helyszín az 5. kerületben már eleve ezt sugallja. Csillogó, nagyvilági beltér, nem autentikus, hanem inkább modern berendezés, igazi 21. századi miliő. A bejárattal szemben egy exkluzív bárpult kapott helyet. Elég sok asztal kapott helyet az L alakú beltérben, az utcaportál felőli rész inkább az öltönyös, nyakkendős, kiskosztümös üzletemberek és bankárok színtere, így én inkább a hátsó körletben az üvegfallal elválasztott konyha előtt foglaltam helyet, itt bárszékes asztalok vannak.
A konyhán jellemzően indiai személyzetet láttam, a pincér viszont magyar volt. Sajnos nem igazán volt képben az indiai ételek, fűszerek terén, még az étlapot sem igen ismerte. Az volt a benyomásom, hogy az á la carte étlapot erőltette, miközben én tudtam, hogy van indiai napi menü, azaz thali is, vegetáriánus és húsos változatban is (3900 Ft). Amikor rákérdeztem, akkor kissé kelletlenül de elmondta, hogy van, de azt sem tudta, hogy miből áll, mik a fogások benne és azt sem, hogy mennyibe kerül.
Aki élelmes, észrevehette, hogy a konyhán belül a letörölhető táblára tollal fel vannak írva az aznapi thali fogásai, így én is meg tudom osztani: Lamb Rogan Josh bárány (fő fűszerek: a fokhagyma, gyömbér, vörös chili, chayenne bors lassú tűzön készítve, szószban), a csirke Murgh Hara Pyaaz (mustármag és tavaszi zöldhagyma a jellegzetes fűszerei, paradicsomos mártásban, köménnyel), Dal Makhani - az egyik legismertebb indiai barnalencse étel, céklás halva (édeskés desszert, itt chutney szerűen elkészítve), uborkás raita (hideg joghurtos salátaféle), egy adag basmati rizs, kis adag friss zöldsaláta, naan kenyér, roti. Leírva sok, de mindegyik fogás kis adag volt, szinte csipegetni kellett. Sokhelyütt ettem már thalit, és el kell mondjam, hogy máshol ennek duplája szokott lenni a mennyiség. Nekem elég volt, mivel nem vagyok nagyétkű.

Egy kis adag tisztított víz 400 Ft volt.
Esténként a koktélbár vonalat képviselik, elég izgalmas a koktéllapjuk, bár a 3000 Ft felett induló koktélárak sokak számára riasztóak lehetnek. A másik erőssége a bárnak a gin, gin-tonikból egy oldalnyi volt az itallapon, ezek is jellemzően 3000 Ft körül és felette.
Minderre még +13% kötelező szervizdíj fizetendő.
Összességében nekem az étterem túl fényűző volt ahhoz, hogy jól tudjam magam érezni. És ahogy írtam, drágának is találtam. Az izgalmasabb húsos és halas ételek bőven 5000 Ft felett kezdődnek, és ebben még köret és egyéb kísérők nincsenek.
Az ételek nem voltak annyira kiemelkedőek, ennél jobb indiai éttermek vannak a városban.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (26)
Bombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - Egyéb

Bombay Budapest további értékelései

2024.02.11a párjával
Kiváló
A Dining City akciós héten mentünk el az étterembe, a három fogásos menü 8 vagy 10000 Ft volt, mindketten a 8.000 Ft-os Delhi menüt választottuk. Az ár az itteni árszínvonalhoz nagyon kedvező volt. Az étterem egyébként nem tradicionális, ők maguk is az indiai konyha modern, újra gondolt...
2023.01.23a párjával
A beltér elegáns, modern, engem nem igazán nyert meg, nem sok intimitást biztosít a vendégeknek s elég sok a magasított szék, szerencsére nekünk jutott egy normális asztal az ablak mellett. Az étlapon izgalmas fogások, részben már ismertek más indiai éttermekből, részben invenciózus alkotások. A...
2022.03.10a párjával
Kiváló
Nőnapi kiruccanásként szerdán délben a Bombay vendéglőben voltunk. Ez a belvárosban van, az Október 6 utcában. 9 hónapja nyílt meg és ma Budapest legelőkelőbb indiai vendéglője. Négy Budapesten élő indiai barát hozta létre, hogy exkluzív indiai vendéglőt hozzon létre a belvárosban. Mi egy erre...
Népszerű szállások a környéken
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd? - Caramell a legjobb áron
Caramell a legjobb áron
2024.12.23-ig
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
92.480 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Sokoró Fogadó Sokorópátka - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.31-ig
Sokoró Fogadó Sokorópátka
41.500 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
87.824 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval