Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Színvonalas indiai hely

Bombay Budapest BudapestBombay Budapest Budapest a térképen

2022. decemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. január 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A beltér elegáns, modern, engem nem igazán nyert meg, nem sok intimitást biztosít a vendégeknek s elég sok a magasított szék, szerencsére nekünk jutott egy normális asztal az ablak mellett.
Az étlapon izgalmas fogások, részben már ismertek más indiai éttermekből, részben invenciózus alkotások. A séf Ramkumar Muthuramalingam.
A töményválaszték remek, impozáns a koktélszortiment is. Megörvendtem, amikor láttam, hogy a Kapucinus főzde söreit is választékba vették, de ottjártunk idején egyik sem volt kapható. A kiszolgálás még javítható. A pincér hölgy olyan hangon közölte, hogy a kézműves sörökkel nem tud szolgálni, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, s a vendégben lenne hiba, hogy pont arra esett a választása. Némi sajnálkozást és/vagy magyarázatot elvárnék ilyen esetben.
Társam kért egy spárgalevest, amit a vendég előtt a jó tartású spárga betétre. A selymes lé nem hordozta a jellegzetes indiai ízjegyeket, de asztaltársamnak teljes mértékben megelégedésére szolgált. Rendelt még egy maláj brokkolit is. A fűszeres joghurtban pácolt brokkolit tandoorban sütötték meg, nyársra húzva kaliforniai paprikával és egy kevés lilahagymával, majd forró vaslapra helyezett burgonyatalléron szolgálták fel paradicsom-chutney kíséretében. Korrekt, katarzismentes fogás.
Jómagam egy vegyes tálat, közelebbről thali-t kértem, egy hétköznap délben kínált reprezentatív ételválogatást, rajta a legfontosabb, ikonikus indiai specialitásokkal. Ez jónak bizonyult minden egyes elemében. Bárány- és csirke curry, lencse dahl, fűszeres joghurt, főtt rizs, európai ihletésű vegyes saláta, remek naan kenyér, papadam és gulab jamun desszert.
Kértem zöld koriandert és chilit is mellé, ami felszámolásra került. Étkezésemet egy kókusztejes mangos panna cotta zárta le. Egy remekül ízesített mangókrém tetejére került egy vékony kókusztej-puding réteg, arra pedig ehető virág, mentalevelecske, áfonya és ribizli. Jól kitalált, remekül megvalósított édesség.
Az eleve magas árakra még 15, azaz tizenöt százalék felszolgálási díjat számolnak fel, ez Michelin csillagos éttermek esetében is zavaró, de ott tetszik, nem tetszik, megszokott. Itt viszont, úgy vélem, aránytévesztés, különösen, hogy a szervíz, mint jeleztem, messze állt a csillagos szinttől. A szervízdíj mértékére az étlap figyelmeztet, a honlapon 12,5% szerepel, tovább az az érdekes mondat, amit az étlap végén is olvashatunk, miszerint: A tévedés, árváltoztatás és elírás jogát előzetes tájékoztatás nélkül fenntartjuk!. Eddig úgy tudtam, hogy az étlap a szerződési ajánlat, ami kötelezi az éttermet.
Mindent egybevetve érdemes volt meglátogatni a Bombayt, bár a díjszabást, ha nem is extrémnek, de túlzónak éreztem az összélmény fényében.
A pontozásról: kár hogy nincsenek negyed pontok.
A konyha 4,5-4,75.
A kiszolgálás 2,75,
az ár/érték 2,5-2,75.
a beltér 3,75.
Kerekíteni kellett.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (14)
Bombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - EgyébBombay Budapest Budapest - Egyéb

Bombay Budapest további értékelései

2024.02.11a párjával
Kiváló
A Dining City akciós héten mentünk el az étterembe, a három fogásos menü 8 vagy 10000 Ft volt, mindketten a 8.000 Ft-os Delhi menüt választottuk. Az ár az itteni árszínvonalhoz nagyon kedvező volt. Az étterem egyébként nem tradicionális, ők maguk is az indiai konyha modern, újra gondolt...
2022.04.10egyedül
Budapest legújabb indiai étterme az elegáns, exkluzív stílust képviseli. A honlapjukról kiderül, hogy négy Budapesten élő indiai üzletember alapította, akik a farmert zokni nélküli bőrcipővel szeretik hordani. A helyszín az 5. kerületben már eleve ezt sugallja. Csillogó, nagyvilági beltér, nem...
2022.03.10a párjával
Kiváló
Nőnapi kiruccanásként szerdán délben a Bombay vendéglőben voltunk. Ez a belvárosban van, az Október 6 utcában. 9 hónapja nyílt meg és ma Budapest legelőkelőbb indiai vendéglője. Négy Budapesten élő indiai barát hozta létre, hogy exkluzív indiai vendéglőt hozzon létre a belvárosban. Mi egy erre...
Népszerű szállások a környéken
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa - Napi ár all inclusive ellátással
Napi ár all inclusive ellátással
2024.12.31-ig
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa
65.065 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Duna Relax Hotel Ráckeve - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Téli-tavaszi nyugdíjas ajánlat
Téli-tavaszi nyugdíjas ajánlat
2024.05.17-ig
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval