Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Eminens

Borkonyha BudapestBorkonyha Budapest a térképen

Kiváló 2015. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. június 6.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ez volt az első látogatásom a Borkonyhában, de biztosan nem az utolsó. Nagyon régóta el szerettem volna már ide jönni, s talán mostanra a Michelin csillag miatti felfokozott érdeklődés is elcsitult valamelyest, azaz nem kell hetekkel hamarabb asztalt foglalni.
Bár teraszuk is van, én inkább a benti részt választottam, az ablak mellett kaptam asztalt. Kinn elég szűk a járda, és a csökkentett forgalom ellenére is sok az autó, köztük áruszállító teherautók is.
Május közepe óta aktuális a nyári étlapjuk, amely 5 előételt, 2 levest, 7 főételt, 4 desszertet és 2 salátát tartalmaz, 1 oldalra elfér még 2 nyelven (magyar, angol) is. Ezen kívül a táblán is vannak fehér krétával felírva további szezonális ajánlatok.
Elsőként korianderes bélszín levest ettem (a tábláról), a pincér javaslatára hallgatva, ezt amolyan ázsiai típusú pho levesnek mondanám, zenge zöldség forgácsokkal és kissé csípős, currys, kókuszos ízesítéssel, sok-sok marhahússal. Ellentétben sok fine dining étteremmel, itt nagy örömmel tapasztaltam, hogy nem morzsányi falatkák vannak, hanem normális méretű fogások. "Normális" alatt nem a tányérról 2 oldalon lelógó rántott húsra gondolok, mert számomra az már erősen a másik véglet. A leves mennyei volt, kicsit csípős, de nagyon karakteres, erőteljes kezdés. A bélszín is tökéletes volt.
A főételeknél hezitáltam, halat szerettem volna mindenképpen, így az étlapról a friss halat a piacról elnevezésű étel győzött, amely tőkehalból készült, friss madársalátával és sárga céklával. Alapesetben a céklát ki nem állhatom, de ez egészen más ízű volt, nagyon finom. A hal omlós, tökéletes állagú. A tálalás gyönyörű, és a hal tetején balzsamecet kaviárokkal volt díszítve, ilyet nem is kóstoltam, sőt, nem is láttam még.
A desszert is remekbe szabott volt, úgy hívták, hogy piros gyümölcsös desszert. Sok izgalmas összetevőből állt, fagyasztott-szárított egész málna (ez annyira szuper volt, hogy megkérdeztem a pincért, lehet-e ilyet kapni valahol), 1 gombóc eperfagyi, erdei gyümölcs mousse, sütimorzsával. A tetején rácsos grillázs díszítés.

A kiszolgálás is tökéletes, érdeklődő, de mégis visszafogott, kellemesen érzi magát az ember, akkor is, ha nem törzsvendég.
Az árakról csak annyit, hogy itallal, borravalóval együtt is még 4 számjegyű volt az összeg, más hasonló kaliberű étteremben (vagy sok, lényegesen gyengébb színvonalúban is) ennél magasabb az árfekvés. Ezért az ár-érték arányra sem tudok a maximálisnál rosszabbat adni. Ez az étterem valóban megéri az árát! Szervizdíjat nem számolnak fel.
Büszke vagyok rá, hogy az én városomban van egy ilyen, valóban világszínvonalú étterem, és igazán klassz dolog, hogy ez a középosztálybeli emberek számára is elérhető (nyilván nem napi szinten, de a többség úgysem naponta jár étterembe enni).
Remek, csodálatos hely, csak ajánlani tudom!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (26)
Borkonyha Budapest - BelsőBorkonyha Budapest - BelsőBorkonyha Budapest - BelsőBorkonyha Budapest - EgyébBorkonyha Budapest - EgyébBorkonyha Budapest - Étel/italBorkonyha Budapest - Étel/italBorkonyha Budapest - Külső képBorkonyha Budapest - EgyébBorkonyha Budapest - BelsőBorkonyha Budapest - Étel/italBorkonyha Budapest - Étel/italBorkonyha Budapest - Étel/italBorkonyha Budapest - Étel/italBorkonyha Budapest - Étel/italBorkonyha Budapest - BelsőBorkonyha Budapest - BelsőBorkonyha Budapest - Étel/italBorkonyha Budapest - Étel/italBorkonyha Budapest - BelsőBorkonyha Budapest - MosdóBorkonyha Budapest - MosdóBorkonyha Budapest - EgyébBorkonyha Budapest - Külső képBorkonyha Budapest - Külső képBorkonyha Budapest - Egyéb

Borkonyha további értékelései

2021.06.21barátokkal
Kiváló
A Borkonyha volt a harmadik csillagos magyar étterem, mely azóta is őrzi e minősítést. A járvány miatt az étterem idén nyárra cukrászdává alakult. Béres Anett vezetésével desszertcsodákat kínálnak nem olcsón, de mindenki számára elérhető áron, jellemzően 1490 forintért süteményenként. Jómagam...
2018.09.24barátokkal
Átlagos
Kb. 1 hete jártam itt külföldi ismerősökkel. Igyekeztünk különleges, máshol nem nagyon kapható ételeket kóstolni. Pl.dámvadgerinc, sáfrányos, kapros halleves, Angus burgonyapürével, szarvasgombával. Mindenkinek nagyon ízlett. A borok tényleg kiválóak. Ami negatívum, hogy az ár-érték arány nem...
2018.08.21a párjával
Kiváló
Életünk egyik felejthetetlen élménye közé fog tartozni hogy ezen a helyen kettesben ünnepelhettük meg még egyszer férjem születés napját. Ezt a lehetőséget a keresztfiunktól kaptuk meglepetésként de nagyon köszönjük NEKI. A kiszolgálás udvarias, gyors, precíz volt, semmi kifogásolni valót nem...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Nyugdíjas pihenés
Nyugdíjas pihenés
2024.12.06-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
68.272 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval