Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Jó étel, jó kiszolgálás

Buddha Original - Október 6. utca BudapestBuddha Original - Október 6. utca Budapest a térképen

2015. decemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2015. december 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Érdekes hely, első pillantásra kissé rendezetlennek tűnik a különböző méretű és magasságú bútorok miatt. Aztán megszokja az ember szeme, és belátja, nem rossz ötlet, hogy a vendég választhat, kis asztalkához szeretne félrevonulni, kényelmesen enni egy közepes méretűnél, vagy társasággal letelepedni egy még nagyobbhoz. Kényelmes széken terpeszkedve szeret enni, vagy bárszéken kuporogva. :-) Vagyis a berendezés inkább praktikus, mint tetszetős, az étterem jellegéhez illő dekorációt néhány kép és angol nyelvű "poénos" Buddha-idézet jelenti.
Kedvezményes bónusszal vacsoráztunk, az összeállítás levest, előételeket és 38 db-os szusiválogatást tartalmazott. Este már nem szoktunk ilyen irdatlan mennyiséget enni, ám a bónusz, csuda tudja, miért, csak 17.00 órától volt felhasználható. Ezt semmi sem indokolja, mert gyakran járok arra, és jól tudom, hogy délidőben sincs telt ház, a turistaáradat inkább a magyaros éttermeket, kávézókat, szendvicsezőket szállja meg, mostanában pedig a Bazilika előtti adventi vásár lacikonyhái előtt tolong a tömeg. Vagyis biztosan befértünk volna délben, és egy fejedelmi ebédet ehettünk volna ahelyett, hogy becsomagoltatjuk és eltesszük másnapra a szusi felét, aminek ugye a frissesség az egyik legfőbb erénye.
A menü első fogása forró Miso leves volt, tofuval és algával rendesen telepakolva. Kitűnő, de a fenti okok miatt nem esszük meg az egészet, hagyunk helyet a többi fogásnak is. Majd a kellemesen sós, langyos edamame következett, ezt az utolsó szemig elcsipegettük. Utána jöttek a csirkés tekercsek, amik egy kissé olajosabbak és nehezebbek voltak a kelleténél, de a szójaszószba tunkolva elég jó volt az összhatás. Mire az est fénypontját, a szusit kihozták, bizony jól is laktunk. Azért persze megkóstoltuk az újdonságokat, a szépséges (háromféle halas, avokádós) szivárvány-tekercset, a csirkés kifordítottat meg az isteni finom kacsás nigirit, de jó részét hazahoztuk.
Az étterem és a mellékhelyiségek tisztasága kifogástalan.
A kiszolgálás gyors és mintaszerű: a pincér (szemüveges fiatalember) mindig a legjobb pillanatban tűnik fel, lényegre törő kérdései és sallagmentes magyarázatai vannak, kínál és nem rábeszél, mestere a szakmájának.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló

Buddha Original - Október 6. utca további értékelései

2017.05.14a párjával
Átlagos
Nekem kissé jellegtelen berendezés, átlagosan készített fogások jellemzik a helyet, ugyanakkor jó a helyszín, kedves fiatal személyzet van, és jó az ár-érték arány. Amit az árért vár az ember, azt bőven kapja. Persze könnyen beszélek, sushis kuponnal voltunk ott, és itt jóval olcsóbban jött ki a...
2014.04.13egyedül
Véletlenül tértem be ebbe az étterembe egy hétköznapon ebédidőben. A napi menüt választottam, ami vörös currys csirke volt rizzsel. Kellemesen csípős ízvilág, harmonikus, nem túl harsány fűszerezéssel. Az adag bőséges, és húsból is elegendő mennyiséget adtak, nemcsak a rizs töltötte ki a tálat....
Népszerű szállások a környéken
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
2024.12.23-ig
Silver Hotel Hajdúszoboszló
89.976 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Club Tihany Hotel - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.11.03-ig
Club Tihany Hotel
Kérd ajánlatunkat!