Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Éhes disznók a piacon

Buja Disznók - Fény utcai Piac BudapestBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest a térképen

2022. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. július 23.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Még a Hold utcai piacról ismertük a tányérról lelógó rántott húsost, a kollégákkal voltunk többször ott ebédelni.
A Hold utcai piac újra nyitásra továbbra is egy nagy talány számomra, immáron 2021.01.01óta "átmenetileg zárva". Az emeleti gasztro-piacról azóta már többen új helyet kerestek maguknak, s örömmel láttam, hogy megőrizve a "piacos" hagyományokat, a budai oldalra a Fény utcai piacra vonultak át a "Disznók".
A Retek utcai bejárat mellett a jobb oldalon az első egység a Buja Disznóké, korábbi években több más, jóféle bisztró, street food működött itt. A rendelés és a fizetés a bejáratta szemben a pénztárnál történik, utána sorszám alapján jelzik az étel elkészültét. Nem hozzák ki az asztalhoz, el kell érte menni a kiadó pulthoz. Magasított bárszékes asztalok vannak. Két oldalon nyitott, így van szellőzés, de 38 fokban sajnos ez vajmi keveset ér, hasonlóképpen a plafonra szerelt ventilátorok hatása is érzékelhetetlen.

Az étlap rövid, a klasszikus "Rántotthús" (3480 Ft) mellett rántott disznófül (!!), csirkecomb (3250 Ft), kacsamáj (3480 Ft), sajt, szalontüdő, pirított máj (2800 Ft) szerepel a rövidke kínálat soron. Péntekenként Neológ sólet (3480 Ft). A köret pluszban 780/990 Ft. Desszertként flódni (1200 Ft) és üveges Trüffel a Sütizz cukrászattól (1700 Ft). Van egyféle, ám izgalmasan hangzó leves, Vietnami óriás májgombóc leves (1950 Ft).
A hús adag hatalmas, 3 szelet - ha lenne, nekem biztosan elég lenne egy fél/kis adag, de nincs. Hozzá a köret mennyisége nagyon aránytalan. 1 húshoz megettem a köreteket, spórolva, hogy ne fogyjon el már a felénél. Bajor krumplisaláta kis adag és 1 db kovászos uborka volt 780 Ft.
Tálalás csinos fadeszkán, rajta zsírpapír, a köretek karton tálkákban. A hússzelet vékony, a panírja nagyon jó, ropogós, frissen sült, forró, de nekem a hús steril ízű, nem fűszeres (só, fokhagyma, bors is hiányzik nekem róla).

Majdnem 5000 Ft-ot fizettem egy piacon, egy adag egy fogásos köznapi ételért (egy palackos vízzel). Elég durva. Tavaly októberhez képest több mint 30%-os áremelést hajtottak végre a húsnál, míg a köretnél 70%-osat!!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (21)
Buja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - Egyéb

Buja Disznók - Fény utcai Piac további értékelései

2023.01.24barátokkal
Kiváló
A Hold utca vásárcsarnok a legizgalmasabb kulináris helyszínek egyikének számított a Fővárosban a járvány előtt. Volt itt prémium orosz bisztró, a Michelin kalauz Bib Gourmand elismerésével kitüntetett egység, a Széll Tamás jegyezte Stand 25, Bíró Lajosnak nem kevesebb, mint négy más-más profilú...
2022.05.22családjával
Kiváló
Ismerős társaság - a Hold utcai csarnokban - nekünk is volt helyünk (szabi a pék) ... A piacon való árusítás jó ötlet, de sajnos a körülményeken ez meg látszik. Viszont a rántott hús még a régi, a rántott sajt meg felejthetetlen. - nem tudom miből varázsolják. Sok vendéget küldtünk és küldünk oda...
2021.10.22a párjával
Kiváló
Tényleg isteni a rántott hús, hatalmas adag, tökéletesre sütve. Sokan vannak, de várnunk nem kellett szerencsére.
Népszerű szállások a környéken
Hotel Karos Spa Zalakaros - Karácsony
Karácsony
12.23-27.
Hotel Karos Spa Zalakaros
79.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.29-ig
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred
49.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval