Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A darázs volt az oka mindennek

Búsuló Juhász Étterem BudapestBúsuló Juhász Étterem Budapest a térképen

Átlagos 2018. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. május 14.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A legjobb budapesti étterem között számon tartott Búsuló Juhász Étterem meglátogatása szintén a régóta tervezett programok között szerepelt. A helyszín eleve impozáns: a Citadella lábánál, csodálatos panoráma a városra az ablakokból, mindehhez ez egy elegáns, igényes, dekoratív belső tér. Érkezéskor (hétköznap ebédidő) néhány asztalnál ültek, a benti részben és a teraszon is. A legjobb asztalok egyikét ajánlotta a pincér, pedig nem volt előzetes foglalásom és csak egyedül érkeztem.
Az étlap nem hosszú, de ínycsiklandó, izgalmas. A magyar nevezetes ételek mellett az ázsiai ízvilág is felbukkant, én ezek közül választottam. Citrusos ráklevest pak cho-val (2590 Ft), valamint a kókusz, mangó, ananász névre hallgató desszertet (2290 Ft). Az árakat nem éreztem túlzónak.
Előfalatként kitűnő házi kenyér érkezett körözöttel. Minden tökéletes, kifinomult, elegáns volt, a személyzet és az ételek is, ám kisvártatva megérkezett egy közel 20 fős külföldi csoport idegenvezetőkkel és ekkor a személyzet és a konyha is mondhatni elvérzett. Nem voltak felkészülve arra, hogy ekkora létszámú vendégsereget profin kiszolgáljanak és lekezeljenek, pedig az étterem még mindig nem volt tele, közel sem, ránézésre olyan jó félházzal mentek.
A házi jeges teába (690 Ft/4 dl) ami még gyakorlatilag tele volt, egy kortyot ittam belőle, belerepült egy darázs, semmi gond, előfordul az ilyesmi, azonnali cserét ígértek, de az ital sajnos csak nem érkezett meg. Már végeztem a desszerttel is, de egyszerűen elfelejtették.
A számlán viszont feltüntették a fizetéskor. Ez a többszörös figyelmetlenség eléggé bosszantó volt a számomra, és a személyzet sajnos ezt sem tudta profin lekezelni.
A 13% kötelező szervizdíjért "cserébe", pláne egy ilyen színvonalú étteremben, mert tényleg színvonalas, egy ilyen mindennapos incidens problémamentes kezelése alapvető rutinfeladat kellene, hogy legyen.
Szóval vegyesek voltak az érzéseim. Az ételek nagyon ízlettek, szívesen kóstolnék mást is, de vendégekkel, külföldiekkel nem biztos, hogy ide jönnék, nem szeretnék "beégni".
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (23)
Búsuló Juhász Étterem Budapest - Külső képBúsuló Juhász Étterem Budapest - Külső képBúsuló Juhász Étterem Budapest - Étlap/itallapBúsuló Juhász Étterem Budapest - Étlap/itallapBúsuló Juhász Étterem Budapest - Étlap/itallapBúsuló Juhász Étterem Budapest - BelsőBúsuló Juhász Étterem Budapest - BelsőBúsuló Juhász Étterem Budapest - Külső képBúsuló Juhász Étterem Budapest - BelsőBúsuló Juhász Étterem Budapest - Étel/italBúsuló Juhász Étterem Budapest - Étel/italBúsuló Juhász Étterem Budapest - Étel/italBúsuló Juhász Étterem Budapest - Étel/italBúsuló Juhász Étterem Budapest - Étel/italBúsuló Juhász Étterem Budapest - Étel/italBúsuló Juhász Étterem Budapest - BelsőBúsuló Juhász Étterem Budapest - BelsőBúsuló Juhász Étterem Budapest - Étel/italBúsuló Juhász Étterem Budapest - Étel/italBúsuló Juhász Étterem Budapest - Étel/italBúsuló Juhász Étterem Budapest - Külső képBúsuló Juhász Étterem Budapest - Külső képBúsuló Juhász Étterem Budapest - Külső kép

Búsuló Juhász Étterem további értékelései

2021.02.09gyerekekkel
Kiváló
Habár most a vírushelyzet miatt nem áll módunkban az egyik kedvenc éttermünkben ebédelni, legalább van időnk egy jó értékelést írni a csapatnak biztatás ként! Nekünk eddig mindig nagyon ízlett itt minden. Igazi “Gourmet” jellegű, Kiváló ételek, nagyon kedves és professzionális...
2018.10.31barátokkal
Kiváló
Mióta Pongrácz Tamás átvette a Búsuló Juhász üzletvezetői posztját, nagyon vágyam arra, hogy megnézzem, mit tud a hely. Amikor közel két évtizede itt jártam középszerű volt az étterem, sőt, a tiramisu savanyú volt. Nem tudom, Tamás ott dolgozik-e még, a Maligánban ismerkedtünk meg a kétezres évek...
2018.05.23családjával
Valójában távoli országból érkezett, és egyben a mi családfánkra tartozó rokonokat akartunk itt megvendégelni, de én nagyon örültem, hogy pont ezt az éttermet választottuk végül. Különösen a zenészek és az ő válogatott slágereik, zenés műsoruk tetszett legjobban. Köszönet érte a családomnak, hogy...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Forrás Szeged - Fergeteges csobbanás
Fergeteges csobbanás
2025.04.13-ig
Hotel Forrás Szeged
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
121.890 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Ébredj, Balaton!
Ébredj, Balaton!
2024.05.17-ig
Prémium Hotel Panoráma Siófok
85.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval