Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

California és Burundi esetfelé

Cafe Frei - V17 BudapestCafe Frei - V17 Budapest a térképen

Kiváló 2022. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. december 6.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Lehel Csarnok mögötti Frei kávézóba látogattam el ismét, így írok egy aktuális benyomást pár év után.
A nyitva tartás egy kicsit hosszabb lett, 18.30-kor zárnak. A Bulcsú utcában parkoltam le, de egyébként a piac miatt elég nehéz szabad helyet találni autóval.
A berendezés csinos, a szokásos Frei-es egzotikus dizájn, ez a nyitás óta nem változott. A kávékínálat viszont igen, mindig van valami újdonság, érdekesség. A mostani választásom az újhullámos sorozatból egy cappuccino California Stlye (790 Ft), ami kisebb adag méretre, mint amit itt megszoktam itt, viszont egészen más ízhatás. És végre egyáltalán nem édes. Talán ez az egy bajom van a Frei kávécsodákkal, hogy a legtöbb túl van édesítve az én ízlésem szerint.
A kávéültetvény neve igazán hangzatos, Lavado Bourbon Muyinga, s mindez Burundi távoli, alig ismert országából.
Mellé kértem a foci-VB jegyében egy argentin maracujás joghurtos tortaszeletet, chia-maggal (750 Ft), ami egy könnyed, laza, csajos "fogyókúrás" süti, a barista lány mondta is, hogy nagyon jó választás, neki ez a kedvence. Nemcsak az állaga, de az íze is tetszett, kicsit savanykás, gyümölcsös, de mégis laktató.
A legdrágább kávéik - ízesített latték - ára már itt is a lélektani 1000 Ft fölé kúszott.

Továbbra is egyszemélyes a kiszolgálás, a takarítást is a fiatal lány végzi, de a mosdóra valószínű nem volt ideje napközben, gondolom, zárás után kell még ezt csinálnia. Minden esetre ez azért gond, mert hiába csinos, dizájnos a mosdó, ha a szemetesből folyik kifelé a használt papírtörlő, a WC pedig tele van üres WC papír gurigákkal.

Összességében kellemes hely, késő délután már csak pár vendég van, a délelőtt és az ebéd utáni időszak a sűrű a környékbeli irodisták miatt. A közeli piac vásárlóközönsége jellemzően nem itt kávézik.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (38)
Cafe Frei - V17 Budapest - EgyébCafe Frei - V17 Budapest - EgyébCafe Frei - V17 Budapest - EgyébCafe Frei - V17 Budapest - EgyébCafe Frei - V17 Budapest - EgyébCafe Frei - V17 Budapest - EgyébCafe Frei - V17 Budapest - EgyébCafe Frei - V17 Budapest - EgyébCafe Frei - V17 Budapest - EgyébCafe Frei - V17 Budapest - EgyébCafe Frei - V17 Budapest - BelsőCafe Frei - V17 Budapest - BelsőCafe Frei - V17 Budapest - BelsőCafe Frei - V17 Budapest - Étel/italCafe Frei - V17 Budapest - MosdóCafe Frei - V17 Budapest - BelsőCafe Frei - V17 Budapest - BelsőCafe Frei - V17 Budapest - Étlap/itallapCafe Frei - V17 Budapest - BelsőCafe Frei - V17 Budapest - BelsőCafe Frei - V17 Budapest - Étlap/itallapCafe Frei - V17 Budapest - Étlap/itallapCafe Frei - V17 Budapest - BelsőCafe Frei - V17 Budapest - BelsőCafe Frei - V17 Budapest - BelsőCafe Frei - V17 Budapest - BelsőCafe Frei - V17 Budapest - BelsőCafe Frei - V17 Budapest - BelsőCafe Frei - V17 Budapest - Étlap/itallapCafe Frei - V17 Budapest - Étlap/itallapCafe Frei - V17 Budapest - Étlap/itallapCafe Frei - V17 Budapest - Étlap/itallapCafe Frei - V17 Budapest - Étlap/itallapCafe Frei - V17 Budapest - BelsőCafe Frei - V17 Budapest - MosdóCafe Frei - V17 Budapest - BelsőCafe Frei - V17 Budapest - Külső képCafe Frei - V17 Budapest - Étel/ital

Cafe Frei - V17 további értékelései

2017.08.14egyedül
A Frei Kávézók közül az újabb nyitásúak közé tartozik. Egy szintén új irodaház (V17, azaz Váci út 17.) földszintjén található, pár méterrel a Lehel piac után. A berendezés a megszokott keleties-egzotikus Frei-es, látszik, hogy minden új még, de ezt is szépen megcsinálták. Egy kis extra, hogy...
Népszerű szállások a környéken
Granada Hotel Kecskemét - Granada Élmények
Granada Élmények
2024.12.20-ig
Granada Hotel Kecskemét
89.676 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Senior kedvezmény 60+
Senior kedvezmény 60+
2024.06.14-ig
Portobello Hotel Esztergom
79.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval