Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Felfedeztem Újpesten Mexikót

Calavera Mexikói Étterem BudapestCalavera Mexikói Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2016. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. január 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Teljesen véletlenül bukkantam rá Újpest-Központban a Polgármesteri Hivatal melletti kis téren erre a szimpatikus mexikói étteremre, és év végén látogattam el. Belül tágas, fiatalos, látszik, hogy frissen felújították, kicsinosították a nyitás előtt.
Az étlapon kizárólag mexikói ételek szerepelnek, köztük a már nálunk is jól ismert és közkedvelt klasszikusok, de néhány újdonságot is örömmel fedeztem fel. Ebédidőben 11.30-16.00 óra között 2 fogásos ebédmenüt kínálnak (leves+főétel) 1290 Ft-ért, amely mellé +300 Ft-ért kávét, +250 Ft-ért üdítőt vagy vizet lehet kérni. Mangós-maracujás Mayer házi szörpöt kértem, amely nagyon különleges, kellemes ízvilágú. 3 féle leves és 4 féle főétel közül lehet választani (tostada, burrito, quesadilla, chili con carne). Nagyon tetszett, hogy az olcsó menüt nem csak trükkös becsalogatásra használják, pl. több egzotikus étteremben csak valami egyszerű turistás fogást lehet a menüben kapni, itt viszont ugyanazokat a mexikói fogásokat kínálták, mint ami a normál étlapon is szerepel, annyi a különbség, hogy zónaadagban. Ráadásul többféléből lehetett választani, nem akartak bekorlátozni. Pozole levest és csirkés tostadas-t ettem. A leves egy nagyon érdekes fűszeres, zöldséges, húsos raguleves, fehér kukoricával és avokádóval, retekkel, csicseriborsóval. Nem csípős, a lé kissé savanykás a lime-nak köszönhetően. A főétel is nagyon jól sikerült, némi apró észrevétel: a rizs lehetne kicsit több ennyi hús mellé, bár a saláta részben kárpótolt, valamint a paprikát (3 színű kaliforniai) egy cseppet mennyiségben túltolták.
Frappáns a virágos szemű koponya logójuk, ami az étlapon, névjegykártyán, és a dekorációban több helyütt feltűnik.
Az itallapon az 50 féle tequilára hívnám fel a figyelmet. Rizmayer Cortez kukoricasört csapolnak (790 Ft/5 dl), üvegesben Corona kapható (990 Ft).
Nem vagyok egy mexikói gasztro-specialista, a csípős ételeket sem igazán kedvelem, de mexikói éttermek közül nekem eddig ez tetszett a legjobban!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (28)
Calavera Mexikói Étterem Budapest - Külső képCalavera Mexikói Étterem Budapest - BelsőCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étlap/itallapCalavera Mexikói Étterem Budapest - BelsőCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étlap/itallapCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étlap/itallapCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étlap/itallapCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étlap/itallapCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étlap/itallapCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étlap/itallapCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étel/italCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étel/italCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étel/italCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étlap/itallapCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étel/italCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étel/italCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étel/italCalavera Mexikói Étterem Budapest - BelsőCalavera Mexikói Étterem Budapest - MosdóCalavera Mexikói Étterem Budapest - BelsőCalavera Mexikói Étterem Budapest - BelsőCalavera Mexikói Étterem Budapest - BelsőCalavera Mexikói Étterem Budapest - Külső képCalavera Mexikói Étterem Budapest - Külső képCalavera Mexikói Étterem Budapest - Külső képCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étlap/itallapCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étlap/itallapCalavera Mexikói Étterem Budapest - Étlap/itallap

Calavera Mexikói Étterem további értékelései

2024.04.15egyedül
Kiváló
Már kinéztem magamnak párszor, újpesti színházi előadások után itt trappol az ember hazafelé, aztán mindig csak mondtam, hogy na, egyszer már be kéne nézni ide is! Ma jött el az ideje. Kis túra a Megyeri hídhoz, aztán hazafelé Újpest-Városközpont. Az étterem majdnem üres volt, egy fiatal nő...
2021.12.01a párjával
Gyenge
Bár az ételek a fotókon jól mutattak, valójában mindennek ugyanolyan lisztes, habart íze volt! Az ételek a vacsora végére lehültek, élvezhetetlenek lettek! Ha nincs mexikói szakácsuk, mért nyítottak mexikói éttermet?
2019.05.21családjával
Kiváló
Nagyon barátságos, kedves, tökéletes kiszolgálás. Finom ételek és italok, ízléses tálalás, gyors kiszolgálás. A felszolgálóktól minden segítségek megkaptunk az "ismeretlen" elnevezésű ételek és italok közötti választáshoz. Nagyon örülök, hogy végre Budapesten is találtunk egy jó éttermet elérhető...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
90.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.09.29-ig
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval