Művészetek pártolói

Charbon Art Café BudapestCharbon Art Café Budapest a térképen

2022. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. augusztus 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Idén márciusban, azaz immár 5 hónapja nyitott meg ez a romkocsmás hangulatú art café a Gutenberg téren egy saroképületben, azonban most is úgy néz ki, mintha még csak a nyitási előkészületek zajlanának, szóval hónapok óta amolyan csendes nyitásban működnek, legalábbis kívülről. Kitettek a járdára pár asztalkát, hamarosan be is indult az élet. Az ajtó felett nem a névtábla, hanem a légkondi külső egysége a legszembetűnőbb látványelem.
Ahogy fogalmaztak, művészet- és kávéimádó csapat nyitotta meg a helyet,
A névválasztás az egykori szenespincére utal, ami a kávézó épülete alatt volt a múlt századi gangos ház megépítését követően, és csak az 1990-es években kapott új funkciót. Az, hogy mindez francia nyelven, az pedig azt jelzi, hogy Franciaországot nemcsak a művészet fellegvárának tartják, hanem hasonló életérzéseket vallanak a francia művészetpártolókkal, alkotókkal.
A tulajdonosok tervei között szerepel rendszeres kiállítások, performanszok, installációk, élő rajzbemutatók megrendezése, némi zenei aláfestés mellett. A beltérben a falakon modern színes festmények nőalakjai teszik izgalmassá a teret.
A koktélok árazása barátságos (1590-1790 Ft), az ízesített limonádék közül a levendulásat ajánlom (1090 Ft), de szörpként is ihatunk levendulásat, nekem ez az egyik kedvencem (150 Ft/dl).
A ház bora a mátrai Benedek Pince Irsai Olivér fehérbora, a budafoki Katona Borház rozéja, illetve a verpeléti (Mátraalja) Varsányi Pincészet Kékfrankos vöröse (490 Ft/dl).
Budapest lagert és IPA-t csapolnak (650/850 Ft).
Ételek terén szolid a kínálat, sütemények, péksütik, reggeli ételek, szendvicsek, töltött pita (A Pitába! néven) kapható, de ottjártamkor estefelé már ezek nem játszottak.
A benti részben kevés az asztal.
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:

Charbon Art Café további értékelései

2026.05.13egyedül
Szóval ez egy nagyon jó hely és van itt aztán nagyon jó fej. Hát Istenem, van, amikor az embernek pont erre van szüksége. Ez egy ilyen laza art-kocsma, én meg pont arra jártam, és begondoltam magamat ide, hogy tán innék valamit. Előtte nemrég ettem. Úgy eldöntetlen, hogy ki tartozik ide, ki...
Hajnal Hotel Mezőkövesd - Október 23.
Hajnal Hotel Mezőkövesd
Hotel Panoráma Balatongyörök - Wellness és pihenés