Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nagyon megleptek a székelyek

Csíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget BudapestCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest a térképen

Kiváló 2022. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. május 14.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Több Csíki Vendéglő is felbukkant a városban, eddig úgy tűnik, hogy ez a legszínvonalasabb, pedig a többi sem gyenge. Itt a Mechwart liget keleti sarkánál korábban egy jónevű kézműves cukrászda működött, talán az egyik első igazi újhullámos cukrászda volt Budán, de cukrászdának talán túlságosan nagy volt ez a hely.
Nem könnyű parkolni itt a környéken még szombaton sem, a Nagykörút folyamatos forgalmi akadályairól már nem is beszélve, ezért inkább tömegközlekedéssel jöttem. Az éttermet körbe-öleli az ugyancsak tágas, sok asztalos terasz, ahol elég sok vendég ült szombaton ebédidőben, de én inkább a benti részt választottam. Itt a bejárattal szemben található a pult, ahonnan jobbra és balra is tágul a tér, és sok asztal van, illetve további különtermek is nyílnak. Nagyobb társaság esetén feltétlenül érdemes előre foglalni asztalt. Be lehet jelentkezni csoportos sörkóstolásra szakavatott vezetéssel, bemutatóval. Ottjártamkor is éppen kezdődött egy ilyen bemutató egy baráti társaság részére.
A pult melletti üveges "vitrin" mögött láthatóak is az acél söröshordók.
Érkezésemet követően azonnal köszöntöttek a székely népviseletbe öltözött hölgy és férfi pincérek. És hoztak csak úgy beköszönő ajándékképpen egy pohár csapolt Csíki világos sört és egy zacskó paprikás Csíki chipset (amit egyre több helyütt látok felbukkanni a boltokban is). Mindenki kedves, lelkes, mozgékony volt. Nagyon otthonos, barátságos, szívélyes a hely. A berendezésben megjelennek a székely népi elemek, de egyéb izgalmas dekorációk is akadnak, pl. a különteremben egy régi autó.
Az étlap rövid, talán összesen 15 tétel van benne, de mind izgalmasak. Itt is olyan volt formára az étlap, mint a Bajcsyn, azaz hírlap formájú. Kezdtem egy csorbalevessel, amelybe húsgombóc került (1590 Ft/ kis adag, de ez is kiadós), kitűnő, savanykás, karakteres, babérlevéllel, imádtam!
Másodikként egy hideg előételt kértem, mert ismerem a befogadási korlátaimat, egy adag Vinetét - azaz padlizsánkrémet - friss zöldségekkel és kovászos erdélyi házi kenyérrel (ami sötétebb, mint a hazai házi kenyerek) (1190 Ft). Ez is nagyon ízlett, kiemelten tetszett a kenyér. Volt még az étlapon házi hamburger is, amit láttam a szomszéd asztalnál, nagyon ínycsiklandóan nézett ki, de a leves után én meg nem bírtam volna már enni. Szász kolbász, csülök, mícs, töltött paprika, pisztráng, illetve 2/4 személyes csíki tál is szerepel az étlapon az erdélyi - székely ételek körében. Az itallapon a Csíki sörök mellett csíki sörpárlat, csempész vodka és csempész keserű likőr is szerepel. 8 féle Csíki sört csapolnak, de üvegesben elérhető a teljes Csíki sorozat.
Nincs kötelező szerviz díj, de nyilván megszolgálta a teljes stáb. A mosdó az alagsorban van, nem akadálymentesített a megközelítése.
Összességében egy kitűnő éttermet ismertem itt meg, szívesen mennék még.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (32)
Csíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - Külső képCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - Külső képCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - Külső kép

Csíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget további értékelései

2022.11.23a párjával
Kiváló
Nézem, hogy ZigZag, a hiteles, úgy kezdte, hogy meglepték a székelyek. Nos, engem is, alaposan! Így, evés után, talán azt mondhatnám, hogy egy kicsit visszahozták az elveszett hitemet, amit beléjük vetettem, és azt hittem, hogy már örökre el is veszítettem. Különös érzületi viharok ez a határon...
2022.11.14barátokkal
Kiváló
Tavaly novemberben kifejezetten vacsorázni tértünk be egy kedves barátommal a Csíki sörözőbe. Az étlap itt újságformátumú, az ételkínálatnak két része van, a séfajánlat fekete táblán olvasható a bejáratnál, az állandó fogások ügyesen beszerkesztve az újságoldalak közé, hangulatos leírásokkal....
2020.11.16barátokkal
Kiváló
Soha nem rejtettem véka alá, hogy ezer okból (na jó valójában 4-5) erősen rokonszenvezek az Igazi Csíki Sör gyártóival, azt meg örömmel veszem, hogy egy kifejezetten igényes franchise keretében eljuttatják sörüket és az azt körbeölelő szimbólumvilágot sokfelé. Budapesten a Kertész utcában...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.08.09-ig
Hotel Kapitány Sümeg
105.280 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Szalajka Fogadó Szilvásvárad - Nem csak a 20 éveseké a világ
Nem csak a 20 éveseké a világ
2024.12.20-ig
Szalajka Fogadó Szilvásvárad
59.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től büféreggelivel
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Napi árak
Napi árak
2025.12.24-ig
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
61.215 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással