Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Jó a konyha is a Csíki sörözőben

Csíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget BudapestCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest a térképen

Kiváló 2021. novemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. november 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Tavaly novemberben kifejezetten vacsorázni tértünk be egy kedves barátommal a Csíki sörözőbe.
Az étlap itt újságformátumú, az ételkínálatnak két része van, a séfajánlat fekete táblán olvasható a bejáratnál, az állandó fogások ügyesen beszerkesztve az újságoldalak közé, hangulatos leírásokkal. Kínálnak többek között rántott sajtfalatkákat kokojzával (áfonyával), szász sajtos kolbászt magos mustárral és székely pityókával, hamburgert, miccset, kacsacombot, a séfajánlat keretében csorbalevest, egészben sült pisztrángot, fokhagymásan, juhtúrós puliszkagolyóval, hagymás rostélyost, székely káposztát házi tejfellel, túrófánkot erdei gyümölcsmártással.
Az árak értékarányosak, egyes esetekben meglepően kedvezőek. Előételek 990 és 2200, főételek 3090 és 4590, desszertek 990 és 1190 forint között kaphatók, levesek egységesen 1190 forintba kerülnek. (Ezek a fotók alapján lejegyzett árak, nyilván tavalyiak.)
Rendeltünk padlizsánkrémet, góbé csülköt, valamint erdei gyümölcs mousse-t.
Az erdélyi konyha egyik legnépszerűbb, ikonikus ételét, az étlapon román jövevényszóval vinetének nevezett padlizsánkrémet (magyar megnevezések: tojásgyümölcs, fekete- avagy törökparadicsom) itt kiválóan készítik, a remek íz és állag mellett felsejlik a kellő füstösség is az ízképben. A mellé adott kenyértől többet vártunk.
A mirelit krumpli-krokettel körített csülök kifejezetten jó volt, mint rendkívül kedves felszolgálónk, a Székelykeresztúrról érkezett Ibolya elmondotta, vákuum alatt készítik a húsokat.
A desszert igazi meglepetés volt, könnyed, gyümölcsmousse-ban csokimousse, ennek megalkotása túlmutat a lelkes amatőrök világán. Azt is megtudtuk, hogy a nagyjából egy órás ott-tartózkodásunk alatt három erdélyi táncot és két legényest bemutató páros profi táncos, a legnevesebb együttesek egyikének tagjai.
A Csíki söröző ad egy csipetnyit az autentikus székely hangulatból azoknak is, akik még nem jártak Székelyföldön. Székely szimbolika, székely sör, (részben) székely ételek s a székely humor sem hiányzik. Aki végignézi a dekorációt, a pincelejáratnál találkozhat a felirat szerint Tusnádfürdőn elejtett medvének a szarvakkal ékített koponyájával.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (20)
Csíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - Külső képCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - Étlap/itallapCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - Étlap/itallapCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - BelsőCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - BelsőCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - Külső képCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - Étel/italCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - EgyébCsíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget Budapest - Belső

Csíki Söröző & Étterem - Mechwart Liget további értékelései

2022.11.23a párjával
Kiváló
Nézem, hogy ZigZag, a hiteles, úgy kezdte, hogy meglepték a székelyek. Nos, engem is, alaposan! Így, evés után, talán azt mondhatnám, hogy egy kicsit visszahozták az elveszett hitemet, amit beléjük vetettem, és azt hittem, hogy már örökre el is veszítettem. Különös érzületi viharok ez a határon...
2022.05.14egyedül
Kiváló
Több Csíki Vendéglő is felbukkant a városban, eddig úgy tűnik, hogy ez a legszínvonalasabb, pedig a többi sem gyenge. Itt a Mechwart liget keleti sarkánál korábban egy jónevű kézműves cukrászda működött, talán az egyik első igazi újhullámos cukrászda volt Budán, de cukrászdának talán túlságosan...
2020.11.16barátokkal
Kiváló
Soha nem rejtettem véka alá, hogy ezer okból (na jó valójában 4-5) erősen rokonszenvezek az Igazi Csíki Sör gyártóival, azt meg örömmel veszem, hogy egy kifejezetten igényes franchise keretében eljuttatják sörüket és az azt körbeölelő szimbólumvilágot sokfelé. Budapesten a Kertész utcában...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
61.066 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
67.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval