Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Baráti összejövetelekre alkalmas hely

Darshan Udvar Étterem BudapestDarshan Udvar Étterem Budapest a térképen

Átlagos 2015. júniusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2015. augusztus 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha jól összeszámolom, a megnyitása óta olyan 6-7 alkalommal jártam a Darshanban, de sohasem az én ötletem volt, hogy ide jöjjünk, vagy a társaságból valaki ezt preferálta, vagy egyszerűen errefelé jártunk, és itt volt szabad hely.
A 2000-es években elég trendi helynek számított a kicsit underground-alteros fiatalok körében, monstanság már ezt nem látom, és a vendégkör is mintha idősödött volna, a mostani fiatalság inkább a romkocsmák felé veszi az irányt a Gozsdu-Kazinczy u. környéken.
A darshan (vagy darshana) eredeti szanszkrit jelentése talán a keleties motívumokban köszön vissza a dizájnban (bár ezt nagyon átvitt értelemben tudom csak mondani), bár őszintén szólva itt amolyan "vegyesfelvágottal" van dolgunk, mert vannak indiános, mexikóis elemek is a berendezésben. Hasonlóképpen, a konyha és az étlap is ilyen "fúziós" jellegű, a meglehetősen hosszú étlapon kifejezetten magyaros ételek (pl. palócleves, bográcsgulyás, harcsapaprikás túrós csuszával), mediterrán ihletésű saláták és halételek, az olasz konyhát idéző pizzák és tészták, 2 személyes vegyestálak is megtalálhatóak, szóval európai konyha ízei főleg, azaz a névválasztás, a berendezés és az ételek között nem találtam a párhuzamot, mert egzotikus ízeket itt nem találni. A nagyon vegyes étlapnak pedig az az eredménye, hogy igazán semmiben sem profi a konyha, nincs karaktere, az ételek totál átlagosak, még ha nagy is az adag (főleg a köreteket nem sajnálnák), az ételek nem valami jók. Én nem is szeretek itt enni, inkább máshová megyek.
Árban középkategóriás. Ami nagyon nem tetszik, hogy a salátákhoz az öntetekért (az étlapon hangzatosan "dresszingek") külön pénzt kérnek, még ha csak 330 Ft is, nálam ez már a lehúzás kategóriába tartozik. A házi limonádék viszont a többi helyhez képest elfogadható árúak (340/470 Ft). Sörből Staroprament, Borsodit és Stellát csapolnak. Somersby ciderek szintén normális áron vannak (490 Ft).
Ami szerintem klassz a Darshanban, hogy a belső zárt éttermi részen kívül van a kiülős belső udvar, bár itt elég jelentős az átmenő forgalom, de ez levegős, szellős és laza, és van még az emeleti terasz is, ami ugyancsak oldalról nyitott, emiatt sokkal szellősebb, felülről viszont fedett. Amikor nyitva van a terasz és mondjuk nincs mínusz 20 fok, akkor én leginkább itt szeretek ülni.
Ha sok a vendég, a mosdót eléggé le tudják amortizálni, és nem mindig figyeli (vagy nem tartalékolnak be eleget) a személyzet a WC papír kifogyását.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (8)
Darshan Udvar Étterem Budapest - Külső képDarshan Udvar Étterem Budapest - Külső képDarshan Udvar Étterem Budapest - Külső képDarshan Udvar Étterem Budapest - BelsőDarshan Udvar Étterem Budapest - Külső képDarshan Udvar Étterem Budapest - Külső képDarshan Udvar Étterem Budapest - Külső képDarshan Udvar Étterem Budapest - Külső kép

Darshan Udvar Étterem további értékelései

2016.02.09barátokkal
Gyenge
Baráti meglepetéspartit szerveztünk ide. Az elején úgy tűnt nagyon konstruktívak, de aztán apránként meggyőződtünk az ellentettjéről. A kiszolgálással nem volt gond, viszont én rántott húst szerettem volna nagyon enni, de nem lehetett. Ahogy fish and chipset sem. Ugyanis ezeket csak 5 óráig...
2015.12.30barátokkal
Az Országos Rádió és Televizíó Testület volt épületétől nem messze található ez az étterem. A nevével és a kialakitásával ellentétben kicsit sincs köze az indiai konyhához. Egyszerű ételeket lehet kapni(pl. Rántott Sajtos,Pizzákat,Leveseket stb.)az étterem ezzel szemben hangulatos és szép. Az...
2015.11.14barátokkal
Valamikor elég közel dolgoztam a helyhez, így ebédelni jártunk több-kevesebb alkalommal ide a kollégákkal. Napsütötte udvar tetővel, érdekes volt, egzotikus, kb. egy héten egyszer el is sétáltunk idáig. Azután összejöveteleket kezdtem szervezni ide, netes társaságoknak, majd osztálytalálkozókat...
Népszerű szállások a környéken
Alfa Hotel Miskolctapolca - Pünkösd
Pünkösd
05.17-20.
Alfa Hotel Miskolctapolca
85.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
91.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Thermal Hotel Balance Lenti - Senior hétköznapok fürdőbelépővel
Senior hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Balance Lenti
109.440 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval