Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Indiai ízek

Delhi Darbar Indiai Étterem BudapestDelhi Darbar Indiai Étterem Budapest a térképen

2016. júliusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2016. július 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Indiai vendéget vinni Pesten egy indiai étterembe - izgalmas feladat. A Delhi Darbarral már többször is sikert arattunk, miközben drágább és divatosabb, jobb sajtóval rendelkező éttermek hullottak ki a rostán.

A mostani pincér is kedves, mint eddig mindegyik. Vagy nagy a fluktuáció, vagy mi járunk ide túl ritkán, de még kétszer nem találkoztunk ugyanazzal a személyzettel. Új lehet a szakács is, indiai vendégünk szerint alighanem gudzsaráti, mert az ő konyhájukra jellemző, hogy minden picit édeskés. Nekem a bárányraguból annyira nem hiányzott volna a cukor, de szerencsére tényleg csak egy leheletnyi van benne, az enyhén csípős íz dominál. A csirke korma már jóval édesebb, nem ízlik annyira, pedig az egyik kedvenc indiai ételem.
Két húsos és három hústalan ételt rendelünk, persze mindenki mindent megkóstol, kivéve az egyetlen vega vendéget, aki már megint rosszul jár, mert szokás szerint elesszük előle a finom zöldséges fogásokat. :)
Csak egy adag rizst kérünk, de az sem fogy el, mert inkább a változatos és jobbnál jobb kenyerekkel tunkoljuk a finom mártásokat. Én a legegyszerűbbet, a teljes kiőrlésű rotit szeretem legjobban, de van fehér, lángosszerű, vajas, fokhagymás, még hagymával töltött vékony lepényke is.

Majd' elfeledkeztem a kimaradhatatlan előételről, pedig minden alkalommal megállapítjuk, hogy az az étkezés csúcspontja. A csicseriborsólisztbe forgatott, sült hagymakarikák és egyéb zöldségek egyszerűen csodálatosak. Csípős, mentás joghurttal tálalják, és minden alkalommal megfogadjuk, legközelebb semmi mást nem rendelünk, csak ebből egy halommal. (Persze mindig elcsábít az étlap…)

A tisztaság kifogástalan, a berendezés … jópofa. Indiát idéző kellékek, képek, babák, Ganésa szobor, ahogy illik. Az edénykékről, amiben az ételeket tálalják, nem tudjuk eldönteni, hogy közel-keleti vagy inkább kínai, de végül is mindegy. „Valami egzotikus.”
Az árak elfogadhatóak, és kellemes meglepetés, hogy a netes asztalfoglalás miatt 10 % árengedményt kapunk.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (5)
Delhi Darbar Indiai Étterem Budapest - Külső képDelhi Darbar Indiai Étterem Budapest - BelsőDelhi Darbar Indiai Étterem Budapest - BelsőDelhi Darbar Indiai Étterem Budapest - Étel/italDelhi Darbar Indiai Étterem Budapest - Étel/ital

Delhi Darbar Indiai Étterem további értékelései

2015.09.01egyedül
Egyik ismerősöm nagyon dicsérte ezt az indiai éttermet, azt mondta, ő csak ott eszik, ha indiaira vágyik. Én is nézegettem már korábban, szoktam járni arrafelé, de kívülről, pusztán vizuális alapon annyira nem győzött meg a hely... Ismét a Dohány utcában volt dolgom, ebédidőre járt az idő, úgy...
2015.06.01barátokkal
Hitetlenkedve olvastam az előző hozzászólást, nem is értettem, ki eszik egy indiai étteremben túrós tésztát... Nekünk nagyon bejött, és a barátainknak is. Nagyon finom ételek, hatalmas adagok. A pincérek gyorsak, kedvesek. Nekünk törzshelyünk, és az is marad, a kedvenc indiaim. Igaz, maga a hely...
2015.04.13egyedül
Gyenge
Nem sűrűn írok rosszat, de ez az étterem nekem nem tetszett, persze izlések és pofonok különbözöek. Nekem a levesnek kinevezett valami nem nyerte el a teszésemet, a cukros túrós tésztától, pedig, hogy ne mondjak inkább véleményt, Mindenesetre én messze kerülöm ezt az éttermet. Az árakkal...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Forrás Szeged - Fergeteges csobbanás
Fergeteges csobbanás
2025.04.13-ig
Hotel Forrás Szeged
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
91.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Palace Hotel Hévíz - Pezsgő tavasz Hévízen
Pezsgő tavasz Hévízen
2024.06.30-ig
Palace Hotel Hévíz
77.189 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval