Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az egyik legjobb magyar gasztro-pub továbbra is

Élesztőház BudapestÉlesztőház Budapest a térképen

Kiváló 2022. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. január 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A magyar gasztro-pubok ősforrása az Élesztőház. Ez volt az első egység, mely széles, húsztételes minőségi csapoltsör-választékot kínált megnyitásakor, a sörforradalom kezdetén, 2013-ban. Alapítója Tóth Imre mellett Bart Dániel, aki a minőségi sörfogyasztás és sörfőzés magyarországi térhódításában épp annyira kulcsszerepet játszott, mint Molnár B. Tamás és Bittera Dóra a gasztroforradalomban.
Mára nem kevesebb, mint öt vendéglátó egység működik a Tűzoltó utca 22. alatt: egy töményital- és koktélbár, egy megszámlálhatatlan plüssmacival dekorált, meghitt, hangulatos kávézó-forrócsokizó, a Rengeteg romcafé, egy kiváló natúr borokat és ínycsiklandó borkorcsolyákat kínáló borbár, a Vinopiano, valamint a söripari dizájnelemekre és a romkocsmás hangulatra építő tulajdonképpeni Élesztő, ahol jelenleg a kraft minőségű magyar csúcssörök harminc csapból folynak.
A koktélbárt leszámítva, minden egységben megfordultam már, legtöbbször persze a sörbárban. A sörkorcsolya-felhozatalt biztosító, jó pár fogást hosszú füstön készítő Butchers Kitchenben legutóbb, a múlt hónap közepén pulled pork szendvicset ettem, nem mondom, hogy nem lehetett volna egy fokkal szaftosabb, de kifejezetten ízlett így is, nem spóroltak a hússal, amit a jó minőségű buciba tettek, bármikor szívesen megenném újra.
De ha újra ellátogatok hozzájuk, vélhető, hogy inkább a csülköt kóstolom meg, mely az étlap szerint a rendeléstől számítva negyven percet készül kemencében, hogy omlós legyen a belseje és tökéletesen ropogós a bőre.
Jó ajánlat a Hentes nevű kompozíció is, mely sült kolbászt, véres hurkát és sült csülköt tartalmaz változatos köretelemek, közelebbről párolt lila káposzta, vajas-petrezselymes burgonya, almakompót, mustár és savanyúság mellett.
De kínálnak többek között chili con carne-t, mustáros sült tarját, langyos gombasalátát, Buffalo csirkeszárnyakat, házilag füstölt marinált fürjtojást, BBQ-oldalast is.
Az Élesztőház az a hely, ahová az ember akár havonta betérhet a sörújdonságokat megkóstolni, a konyha pedig arra csábít, hogy a sör-étel párosítás témájában is elmerüljön egy füst alatt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (54)
Élesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - Étlap/itallapÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - Külső képÉlesztőház Budapest - Étel/italÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - Étlap/itallapÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - EgyébÉlesztőház Budapest - Étel/italÉlesztőház Budapest - Külső képÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - BelsőÉlesztőház Budapest - Külső kép

Élesztőház további értékelései

2022.08.28kollégákkal
Évek óta az egyik legnépszerűbb romkocsmába oltott kézműves söröző, amely a Corin-negyed közelében, de az Üllői út másik oldalán, a IX. kerületben kapott helyet a Trafó Klub közelében. Ez volt Budapesten az első kézműves söröző, ezt én sem tudtam, csak azt, hogy már régóta űzik az ipart. Régebben...
2019.03.12barátokkal
Kiváló
Az Élesztő minden „kraft” minőségű sörözők ősforrása. 2013-ban nyitott emlékezetem szerint és rögtön vagy 20 csappal, ezek száma tán még gyarapodott is, az egység mellett nyílt sörkoktélbár és lacikonyhaszerű étkező részleg is, nem szólva a Rengeteg romkávézóról, mely egybe van nyitva...
2016.05.13barátokkal
Újra ellátogattunk az Élesztőbe, ezúttal napközben, így elkerültük a tumultust. Bár ahogy közeledett az este, úgy fogytak ismét már az állóhelyek is. Gondoltam iszok egy "olyat, mint a múltkor", de a csapos fiu felvilágosított, hogy itt bizony 1-2 hónap alatt mind a 30 sör kicserélődik a csapon....
Népszerű szállások a környéken
Hotel Eger Park - Egri kikapcsolódás
Egri kikapcsolódás
2024.06.19-ig
Hotel Eger Park
68.796 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
04.25-10.13.
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
75.075 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Hotel Laterum Pécs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.07-ig
Hotel Laterum Pécs
29.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval