Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Parlamenti panoráma

Elysée Bistro & Kávéház BudapestElysée Bistro & Kávéház Budapest a térképen

2015. decemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2016. január 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A 30-as években ugyanitt, ugyanezen a néven működő Elysée Kávéházat 2015 augusztusában nyitották meg újra az egykori Magyar Állami Kőszénbánya Rt. 5 emeletes neobarokk bérházának földszintjén. A belső enteriőrt teljesen felújították, modernizálták. Stílusában szerencsére nem a mostanság divatos, minimalista vonalat követték, sokkal díszesebb, csillogóbb a berendezés, kissé a régmúlt időket idézve. Színekben a lila, drapp és csokoládébarna dominál, a székek kényelmesek, a belső traktusban van egy különösen kényelmes, puha párnás díványos ülőhely is, de a legnépszerűbb helyek nem bent, hanem sokkal inkább a teraszon vannak, ahonnan remek kilátás nyílik a Parlamentre, a Duna-partra, a kanyarodó 2-es villamosra és a Néprajzi Múzeumra.
Goppion olasz kávét főznek, egy capuccino 640 Ft + 12% kötelező szervizdíj. A teák 690 Ft-ba, 2 dl forralt bor 700 Ft-ba kerül, az árfekvés olcsónak semmiképpen nem nevezhető. A konyha francia bisztró jellegű, de magyaros fogások is megjelennek, a nagyszámú errefelé megforduló turistára tekintettel ez teljesen érthető. Hétköznapokon 2 fogásos ebédmenüt kínálnak 1890 Ft-ért. Az étlap nem hosszú, 1 oldalon elfér, 3 féle leves, 4 előétel, 5 főétel, 2 desszert, melyet a séf aktuális ajánlata egészít ki.
Minden nap reggel 9-től este 11 óráig tartanak nyitva, így reggelizni is lehet az Elysée-ben, szerepelnek is reggeli ételek az étlapon, a szokásos rántotta és omlett, ill. dzsem+croissant mellett bundás kenyér is (800 Ft).
A kiszolgálás kissé személytelen és nem összeszedett.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (18)
Elysée Bistro & Kávéház Budapest - Étlap/itallapElysée Bistro & Kávéház Budapest - BelsőElysée Bistro & Kávéház Budapest - Étlap/itallapElysée Bistro & Kávéház Budapest - Étlap/itallapElysée Bistro & Kávéház Budapest - BelsőElysée Bistro & Kávéház Budapest - BelsőElysée Bistro & Kávéház Budapest - Étel/italElysée Bistro & Kávéház Budapest - Étel/italElysée Bistro & Kávéház Budapest - MosdóElysée Bistro & Kávéház Budapest - MosdóElysée Bistro & Kávéház Budapest - MosdóElysée Bistro & Kávéház Budapest - BelsőElysée Bistro & Kávéház Budapest - BelsőElysée Bistro & Kávéház Budapest - Külső képElysée Bistro & Kávéház Budapest - Külső képElysée Bistro & Kávéház Budapest - Külső képElysée Bistro & Kávéház Budapest - Külső képElysée Bistro & Kávéház Budapest - Külső kép

Elysée Bistro & Kávéház további értékelései

2016.01.15a párjával
Kiváló
Az Elysée café nem egy olcsó hely, viszont ezen kívül csupa jót mondhatok róla. Menüt ettünk, ketten, pontosabban a párom, mert én már ebéd után voltam, s csak megkóstoltam az övét, remek volt az almás tárkonyos leves, és a hortobágyi palacsinta egyaránt. A kettő együtt 1890 forint, ez még...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
116.790 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
84.304 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Kumánia Kisújszállás - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.23-ig
Hotel Kumánia Kisújszállás
53.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval