Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Visszajáró szellemek a faluban

Falu Delikát BudapestFalu Delikát Budapest a térképen

2022. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. február 1.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Frissítem a korábbi értékelésemet, mert már jártam a helyen azóta több alkalommal is. Egy sokszínű, sokoldalú delikátesz, kávézó, bisztró, ahol lehet helyben is enni-inni, sokféle háztáji kézműves terméket kínálnak. A kínálat nem változott, továbbra is változatos, izgalmas, főleg a prémium kategóriában mozognak.
Pozitívum, hogy csatlakoztak az ételmentő Munch kezdeményezéshez, melynek lényege az, hogy a zárás előtt 1 órával a megmaradt romlandó árukat kedvezményesen lehet megszerezni, viszont zsákbamacska, hogy mit kap az ember, nyilván egy adott minimum értékben vagy afölött.
A kencéik nagyon finomak és az olívabogyó válogatás is. Az áraik azonban jelentősen emelkedtek 1 év alatt (a kencék kb. 100 Ft/tal 10 dkg-ként). A padlizsánkrém (850 Ft) és a vörösboros rókagomba krém (790 Ft) is kitűnő volt, a tepertő viszont csalódást keltett (550 Ft/10 dkg). A fűszeres olívabogyó válogatás is finom, jó minőségű bogyók (900 Ft).
A kakaós csiga és a fahéjas csiga is finom volt, ráadásul a fahéjas még 2 nappal később is teljesen élvezhető, jó állagú maradt.
Kézműves szaloncukrokat is kínáltak decemberben, a többféle íz közül a narancssárga csomagolású aszalt sárgabarackos-marcipánosat emelném ki, ami kitűnő, a többi viszont eléggé átlagos, középszerű (pl. a kókuszos vagy a sima marcipános nekem egyáltalán nem ízlett).
A kiszolgálás nem volt kedves, talán fáradt volt már a pultos hölgy, vagy csak rossz napja volt, ezt nem tudom.
Minden esetre "veszélyes" hely, nagyon könnyű itt több ezer forintot észrevétlenül elkölteni, miközben alig vett valamit az ember.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (35)
Falu Delikát Budapest - EgyébFalu Delikát Budapest - EgyébFalu Delikát Budapest - EgyébFalu Delikát Budapest - EgyébFalu Delikát Budapest - EgyébFalu Delikát Budapest - EgyébFalu Delikát Budapest - EgyébFalu Delikát Budapest - EgyébFalu Delikát Budapest - EgyébFalu Delikát Budapest - EgyébFalu Delikát Budapest - Étel/italFalu Delikát Budapest - Étel/italFalu Delikát Budapest - Étel/italFalu Delikát Budapest - BelsőFalu Delikát Budapest - Étel/italFalu Delikát Budapest - BelsőFalu Delikát Budapest - BelsőFalu Delikát Budapest - BelsőFalu Delikát Budapest - Külső képFalu Delikát Budapest - BelsőFalu Delikát Budapest - Külső képFalu Delikát Budapest - Étel/italFalu Delikát Budapest - Étel/italFalu Delikát Budapest - Étel/italFalu Delikát Budapest - BelsőFalu Delikát Budapest - BelsőFalu Delikát Budapest - Étel/italFalu Delikát Budapest - Étel/italFalu Delikát Budapest - Étel/italFalu Delikát Budapest - BelsőFalu Delikát Budapest - Külső képFalu Delikát Budapest - BelsőFalu Delikát Budapest - BelsőFalu Delikát Budapest - Külső képFalu Delikát Budapest - Külső kép

Falu Delikát további értékelései

2023.01.26barátokkal
Kiváló
A Falu Facebook-oldalán nemes, példaértékű és előremutató sorok olvashatók: Amikor a FALU-ból háztáji terméket vásárolsz, többet adunk egy sima portékánál. Megkapod egy magyar kistermelő több száz bukással és kísérletezéssel töltött óráit. Átizgult napokat, hónapokat és tiszta örömmel teli...
2022.06.24egyedül
Kiváló
Az első olyan hely Budapesten, ahol tényleg előjönnek a gyermekkori vidéki évek, kifogástalan ízek, kedves kiszolgálás, tökéletes megjelenés.
2020.01.02egyedül
Kiváló
2019 késő őszén nyitottak, de már háromszor jártam itt. Igaz, közel van a lakásunkhoz, de ennél sokkal fontosabb szempont, hogy barátságos, tetszetős hely, sok minőségi finomsággal. Ittam már eszpresszót és cappucccinót is (eszpresszó 350 Ft), hagyományos, olasz pörkölésűt készítenek, de nagyon...
Népszerű szállások a környéken
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
39.200 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Téli-tavaszi nyugdíjas ajánlat
Téli-tavaszi nyugdíjas ajánlat
2024.05.17-ig
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval
Thermal Hotel Balance Lenti - Senior hétköznapok fürdőbelépővel
Senior hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Balance Lenti
63.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval