Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Katalin napi családi ebéd

Fanyűvő Étterem BudapestFanyűvő Étterem Budapest a térképen

2022. novemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. november 27.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Évek óta népszerű étterem a környékbeliek körében, a Váci út és a Tisza utca sarkán, a Dózsa György metrómegálló (jelenleg pótlóbusz) közelében. A 'fás" hangulat megjelenik a kül- és beltéri dekorációban is, egyrészt faburkolatok, farönkös asztalok, padok, másrészt ágas-bogas dekoráció látható a falakon. A földszint mellett a pincén további asztalaik vannak.
Vasárnap ebédre érkeztünk családi névnapok megünneplésére. Előzetesen foglaltunk asztalt, ami szükséges volt, 1-2 kisebb, kétszemélyes asztal kivételével mindegyik foglalt volt. Velünk egyidőben érkezőket el is kellett küldeniük a pincéreknek, mert nem volt számukra szabad asztal.
A szüleim (70+-osok) választották a helyet, ők az elmúlt években a barátaikkal többször is megfordultak itt, szeretnek ide járni.
Alapvetően hagyományos magyaros konyhát visznek, sok hús, hatalmas adagok, nem éppen reform étkezés, illetve az étlapon szerepel még több fajta quesadilla is. Az étlap egyébként nem hosszú, italok és ételek listája is elfér a papírterítőként is funkcionáló lapon. Népszerűek az 1-2-4 személyes vegyes fatálak (3990-16990 Ft). Vannak menük is, de őszintén szólva én képtelen lennék itt 3 fogást végig enni, még egy is sok volt.
Főételek árai 2500 - 5000 Ft között alakulnak, plusz köret (740-1190 Ft).
Kommersz italkínálat, 16 féle bor, Dreher, pilsner, HB búza, Dreher meggyes csapolt, üvegesben a Dreher-család mellett még Asahi, Kozel. A ház borát a balatonlellei Bujdosó Pincészet adja (290 Ft/ dl, fehér vörös, rozé). Szent Tamás mdi furmintja és Nyakas Aligvárom bora csak az itallapon szerepelt, de mint megtudtuk pincérünktől, az előző napon elfogyott. Így Gere Attila villányi rozéját (680 Ft/dl) és mátrai cserszegi fűszerest (540 Ft/dl) ittunk, valamint Unicumot és Jagermeistert (980 Ft/4 cl). A limonádékat drágállottam 1490 Ft-ért (5 dl, citromos, málnás is érkezett).
Kis adag húsgombócleves volt az indítás, 2 szabályos gömböcske, sárgarépa, zöldborsó, középszerű, kissé íztelen lében (990 Ft/féladag). Főételek közül ettünk roston sült kacsamellet áfonyamártással (4990 Ft), csónakburgonyával , roston sült fogast tejszínes gombamártással (3990 Ft), roston sült csirkemellet fűszervajjal (2490 Ft), mátrai borzast (3490 Ft), Selmeczi sült csülköt (3990 Ft), házi káposztasalátát (790 Ft).
Mainstream konyhát visznek. hagyományos fűszerezéssel, elkészítéssel, tálalással, példaképpen minden tányér egyen-dekorációja egy darab fodros salátalevél, egy gerezd paradicsom, pár levélke petrezselyem és kis pöttyintés balzsamecet. Az adagok 2-3 nagyobb hússzeletet takarnak, a csülök esetében 6 szelet, így egyértelmű, hogy az ételek egy részét elcsomagoltattuk, és desszertnek már ne maradt hely a pocakokban. Az elviteles dobozokért nem kellett fizetni csomagolási díjat, illetve kötelező szervizdíj sincs.
A mosdó eléggé retró.
Összességében nem kiugró színvonal, nem különlegességek, nem fine dining, de tisztességes, korrekt ár-érték arányú ételeket kaptunk, ami az idősebb korosztálynak is megfelelő, szimpatikus.
6 főre 40.000 Ft-nál állt meg a számla.
Nyáron kiülős teraszuk is működik, bár a Váci út eléggé hangos, zajos és forgalmas.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (36)
Fanyűvő Étterem Budapest - Étel/italFanyűvő Étterem Budapest - Étel/italFanyűvő Étterem Budapest - Étel/italFanyűvő Étterem Budapest - Étel/italFanyűvő Étterem Budapest - Étel/italFanyűvő Étterem Budapest - Étel/italFanyűvő Étterem Budapest - Étel/italFanyűvő Étterem Budapest - Étel/italFanyűvő Étterem Budapest - Étel/italFanyűvő Étterem Budapest - Étel/italFanyűvő Étterem Budapest - MosdóFanyűvő Étterem Budapest - MosdóFanyűvő Étterem Budapest - Külső képFanyűvő Étterem Budapest - BelsőFanyűvő Étterem Budapest - BelsőFanyűvő Étterem Budapest - BelsőFanyűvő Étterem Budapest - Külső képFanyűvő Étterem Budapest - Étlap/itallapFanyűvő Étterem Budapest - Étlap/itallapFanyűvő Étterem Budapest - BelsőFanyűvő Étterem Budapest - BelsőFanyűvő Étterem Budapest - Étel/italFanyűvő Étterem Budapest - Étlap/itallapFanyűvő Étterem Budapest - Étel/italFanyűvő Étterem Budapest - Étel/italFanyűvő Étterem Budapest - EgyébFanyűvő Étterem Budapest - BelsőFanyűvő Étterem Budapest - BelsőFanyűvő Étterem Budapest - BelsőFanyűvő Étterem Budapest - MosdóFanyűvő Étterem Budapest - Étlap/itallapFanyűvő Étterem Budapest - Étlap/itallapFanyűvő Étterem Budapest - Étlap/itallapFanyűvő Étterem Budapest - BelsőFanyűvő Étterem Budapest - Étel/italFanyűvő Étterem Budapest - Külső kép

Fanyűvő Étterem további értékelései

2023.08.13csoporttal
Kiváló
2023.08.12-én a kora esti órákban ültünk be, spontán. Nem voltunk a helyhez illöen öltözve, hisz strand után voltunk. Ennek ellenére, tiszteletteljes, udvarias kiszolgálásban volt részünk. Az ételek mennyisége, minősége, látványa, illata, kiérdemelte az 5 csillagot! Csak ajánlani tudom...
2022.03.20családjával
Szörnyű
Bitangtálat rendeltem. A tál dobozokban érkezett. Az étel minősíthetetlen volt. Ízléstlen, és volt olyan hús ami ehetetlen volt. :( Kritikán aluli.. az ár-érték arányról ne is beszéljünk.
2019.11.27a párjával
Kiváló
nagyon tetszett, a nevéhez hűen minden fából volt, beépítve a farönk, a fatörzs az épületbe. Fanyűvő tálat kértünk két személyre, bőséges és igazán ízletes volt. kérdeztem, hogy az uborkasali foghagymás-e, ezért külön foghagymás szószt is kért rá nekem a pincérfiú. Italok/ételek ára is rendben...
Népszerű szállások a környéken
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd? - Caramell a legjobb áron
Caramell a legjobb áron
2024.12.23-ig
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
95.030 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Nyári Silver Napok
Nyári Silver Napok
07.01-08.31.
Silver Hotel Hajdúszoboszló
121.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval