Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kifogástalan, első rangú, emlékezetes

Felix Kitchen & Bar BudapestFelix Kitchen & Bar Budapest a térképen

Kiváló 2019. áprilisban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. május 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Vince nevű boros rendezvényre hamarabb érkeztem, mint hogy beengedték volna a közönséget kóstolni (csak mesterkurzusokra engedték be a népet), körbenéztem, hogy mit is csinálnék egy órán keresztül a közelben. Nézek körül, hát látom, ott van a Várkert Casino étterme, Félix néven, mondom magamban, nem lehet annyira drága, hogy egy szolid reggelit ne tudnék itt kifizetni.
Be is mentem, pont azt találtam bent, amire számítottam, lélegzetelállító századfordulós eleganciát, a New York kávéházban láttam hasonlót. S mindez felújítva, ahogy illik, csillogó-villogóra. Mint megtudtam, előző nap nyitottak.
A felszolgálóval kiválóan lehetett beszélgetni, élvezet volt eszmét cserélni Vele, megtudtam azt is, hogy Kovács Árpád a séf, aki korábban a Café Pierrot konyháját vezette, illetve Berényi András, aki a Bocuse D’Oron segítette a magyar csapatot (ezt már a felszolgáló mondta, ennyire nem voltam képben). Jó belépő, mit is mondhatunk.
A reggeli menü izgalmas volt, alig tudtam választani, mert azért agyon sem akartam magam enni. Kértem végül egy rament azzal a feltétellel, hogy adnak hozzá zöld koriandert és nyers chilit. 1700 ft volt életem legjobb ramen levese Budapest egyik legelőkelőbb helyén.
Mondom a pincéremnek, hogy ez annyira jó volt, hogy ennék egy desszertet is. Nem volt még ebédidő, de megegyeztünk egy Rákóczi túrós átiratban, ami szintén finom volt, de azért érződött, hogy nem pastry séf készítette, ezúttal elmaradt a katarzis, a meglepetés, az „ilyen jót még nem ettem”- hatás, amit sok helyütt adnak a desszert-kompozíciók. Alul morzsa, rajta ízletes nyers túrókrém, tetején tojáshab kajszi-dzsemmel. Gigantikus adag. Voltaképpen inkább a tálalás volt formabontó, meg hogy nem sütötték meg, csak konyhai sárkánnyal pirítottak rá. A kenyerek is kiválóak voltak, mint megtudtam, a Pékműhely készítette őket, ami nem lepett meg, ez volt az én tippem is, miután tisztáztuk, hogy nem a Pipacstól származnak.
Préselnek különféle leveket, egységesen 400 forintért decijét és egyetlen decit is kihoznak egyféléből. Kértem kiwit, céklát és körtét.
Kiváló élmény volt a Félix Kitchen, jó lenne egyebeket is kóstolni itt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (8)
Felix Kitchen & Bar Budapest - Étel/italFelix Kitchen & Bar Budapest - Étel/italFelix Kitchen & Bar Budapest - Külső képFelix Kitchen & Bar Budapest - Külső képFelix Kitchen & Bar Budapest - Étlap/itallapFelix Kitchen & Bar Budapest - BelsőFelix Kitchen & Bar Budapest - BelsőFelix Kitchen & Bar Budapest - Étel/ital

Felix Kitchen & Bar további értékelései

2020.01.04csoporttal
Kiváló
A Felix bisztrónak helyet adó, Ybl Miklós által tervezett Várkert Kioszk, illetve Várkert Kaszinó pompás neoreneszánsz épülete mindig is a kedvenceim közé tartozott. Technológiai funkciója is volt, a királyi palota vízházaként szűrt, tisztított vízzel látta el a palotát. A szemben lévő impozáns...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Aurora Hotel Miskolctapolca - Aurora napok
Aurora napok
2024.12.21-ig
Aurora Hotel Miskolctapolca
73.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval