Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Korrekt görög gyros

Floga Grill BudapestFloga Grill Budapest a térképen

2019. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. július 23.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Helyszín a 11. kerület, 1 villamosmegállóra az Alléé-tól, illetve a Fehérvári úti Vásárcsarnoktól. Igazi görög gyros-t lehet itt enni, ami egészen más, mint az országot - és hasonlóképpen Ausztriát, Németországot - egyre jobban behálózó talponállós "gyros büfék", ahol valójában nem ezt a görög fajtát, hanem a török-arab kebabot készítik, ami bár némiképpen hasonló, de szerintem mégis más műfaj.
Az étlap nincs túlbonyolítva: gyros pitában, tálban (zóna és normál adag), souvlaki hasonlóképpen - lehet választani, hogy csirke- vagy sertéshúsból készüljön-e, vagy esetleg vegyesen, halloumi grillsajt a vegetáriánusoknak, valamint szintén izgalmasak a grill tengeri halas étkek: lazac, cipura azaz aranydurbincs, garnélanyárs, továbbá grill fogásokat is készítenek (tarja, csirkemell, halloumi, brizola - ez utóbbi egy jókora csontos sertéskaraj).
A gyros készül el leggyorsabban, gyakorlatilag azonnal, míg a többi ételre várni kell 10-12 vagy akár 20-30 percet is a sütés időigényétől függően.
Az adagokat látva egyértelmű volt, hogy számomra egy pitányi mennyiség is bőségesen elegendő lesz, így maradtam a gyros pitánál (900 Ft), amiben sok hús mellett kitűnő tzatziki, lilahagyma, paradicsom és súlt krumpli került. A pita is saját készítésű, nagy méretű, jó a tésztája, meg van pirítva. A krumpli nem volt mirelit hatású, viszont nem is frissen sült, de nem is mikrózták meg szerencsére, viszont már langyos és a kisebb csíkok már szárazkásak voltak. A csirkehús jól meg volt sütve, karakteres, kellemes a fűszerezés, de túl volt szárítva. A lilahagymára előzetesen rákérdezhettek volna, mert a mennyiség nekem így egy kicsit sok volt.
A hely tágas, elég sok ülőhely van (bárszékes és normál asztalok is), de sokan elvitelre vásároltak, valamint házhoz szállítást is vállalnak. Míg ott tartózkodtam, folyamatosan érkeztek a vendégek, népszerű a hely. A dekoráció hozza a görög tengerparti hangulatot, tengerkék és fehér színek, az egyik falon színes görög tájkép.
Rendelésfelvétel és fizetés a pultnál történik, azután kikiabálós módszerrel szólnak, ha elkészült az étel, bár a pulton lévő csengő is rásegít a jelzésre.
Az asztalokon szalvéta, evőeszköz, olívaolaj van kihelyezve.
A személyzet elegendő létszámú, 4-en is álltak a pultban, laza a hangulat.
Az italválaszték lehetne szélesebb, szénsavas dobozos üdítőkön kívül 0,5 l-es palackban csak Ice Tea volt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (17)
Floga Grill Budapest - Étel/italFloga Grill Budapest - Étel/italFloga Grill Budapest - Étlap/itallapFloga Grill Budapest - Étlap/itallapFloga Grill Budapest - BelsőFloga Grill Budapest - BelsőFloga Grill Budapest - BelsőFloga Grill Budapest - BelsőFloga Grill Budapest - MosdóFloga Grill Budapest - MosdóFloga Grill Budapest - Külső képFloga Grill Budapest - Külső képFloga Grill Budapest - Külső képFloga Grill Budapest - Külső képFloga Grill Budapest - BelsőFloga Grill Budapest - BelsőFloga Grill Budapest - Külső kép

Floga Grill további értékelései

2023.08.01a párjával
Nem ide gondoltuk, de ide lett. Próbáltak vacsorát rendelni a Trófeánál, majd a Sawasdee-ben, egyik oldalon sem sikerült.. jó, menjünk, együnk valahol mondta a feleségem egy hosszú nap után. Mentünk, együnk a Bártfaiban. Arra is indultunk. Aztán eszembe jutott, hogy a legutóbb milyen...
2023.01.27barátokkal
A Floga grillt véletlenül fedeztük fel, a Megszegett ígéret nevű csúcspékséget vettük célba eredetileg, s mielőtt odaértünk volna, mondta gasztroturné-társam, hogy van mellette egy autentikus görög hely, nézzük meg azt is. Cipurát azaz aranydurbincsot ettünk, valamint ráknyársat, pita, és...
2022.01.07egyedül
Követve nemzetünk itteni jeleseinek útmutató törekvéseit, magam is kajáldákba visszajáró lettem, mint egy angol kísértet. Tehát ma visszaszivárogtam a Floga nevű helyre, ahol már párszor jólízűen megebédeltem. Ketten is köszöntek beléptemkor, de ettől eltekintve a kiszolgálás lélektelenül gépies...
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
81.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Thermal Panzió Igal - Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
2024.06.15-ig
Thermal Panzió Igal
64.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Resorts Balatonszárszó - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
05.15-10.14.
Holiday Resorts Balatonszárszó
101.180 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval