Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fekete tészta, feketeleves...

Food Boutique Étterem BudapestFood Boutique Étterem Budapest a térképen

Átlagos 2015. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. december 20.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A 13. kerület újlipótvárosi részén már évek óta működik egy kiváló fine dining étterem, a Laci!Konyha! Tőlük csupán pár utcára és néhány percnyi gyalogútra, a gyermekrendelő mellett egy új építésű házban nyílt meg a Food Boutique, amely a honlapjukon található leírás szerint valamennyire hasonló utakon szándékozik haladni, vagy legalábbis az én fejemben alakult efféle prekoncepció. "Egy új kézműves étterem a 13. kerület szívében, hamisítatlan boutique hangulattal, amelyet a tulajdonosok és a séfek, közösen álmodtak meg és váltottak valóra. Ezen az új, különleges kis kulináris szigeten a vendég kulturáltan laza stílusú, ám rendkívül figyelmes és magas színvonalú vendéglátásban részesül."
Az ebédidőben kínált, általuk "business menü"-nek elnevezett 2 fogásos ebéd 2190 Ft-os ára is arra engedett utalni, hogy itt valami különleges, átlagon felüli íz-élménynek leszünk részesei, hiszen a környékbeli étkezőhelyek ebédkínálatához képest itt kb. dupla árral szembesültünk. A normál étlap rövid, 1 oldalas, a fő ételek ára 4000 Ft körül mozog.
2 alkalommal már jártam náluk korábban, de sikertelenül, mert fél 2 ill. 2 óra magasságában már nem volt menüjük, elfogyott. Ez vagy azt jelzi, hogy népszerű a hely, vagy azt, hogy keveset készítenek a menüből.
Trendi, modern hely, de eléggé szűkös, az asztalok kicsik és közel vannak egymáshoz. A mosdó különleges, igazi cyber-élmény.
A 3. alkalommal időben, fél 1 körül érkeztem, a menü első fogása sütőtökkrémleves volt friss zöldségekkel és sült hagymakarikával, amelyek között különlegességként hatott a szokatlan színű (lila) karfiol. A leves egész jó volt, bár szerintem kevésbé édesen még finomabb lett volna. A 2. fogás fekete (tintahallal színezett) spagetti volt lazacos gombócokkal. Érdekes, hogy a pincér nem tudta, hogy mitől fekete a tészta. A tészta be volt kenve valami olajos kulimásszal, szósznak nem tudnám nevezni, csúszós, sikamlós volt, mint egy angolna, és nagyon erőteljes, egyáltalán nem kellemes tintahalas mellékíze volt. A lazacos gombócok kissé túl voltak főzve, de a külső panír egyben tartotta őket.
A személyzet egyáltalán nem reagálta le, hogy az étel nem nyerte el a tetszésemet. A fizetésre sokat kellett várni, a kiszolgálás kissé vontatott, nem volt figyelmes.
Sajnálom, de nekem nem jött be a Food Boutique.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (9)
Food Boutique Étterem Budapest - BelsőFood Boutique Étterem Budapest - Étel/italFood Boutique Étterem Budapest - Étel/italFood Boutique Étterem Budapest - MosdóFood Boutique Étterem Budapest - Külső képFood Boutique Étterem Budapest - Külső képFood Boutique Étterem Budapest - BelsőFood Boutique Étterem Budapest - BelsőFood Boutique Étterem Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.29-ig
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred
49.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.06.21-ig
Hotel Kapitány Sümeg
114.880 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2025.01.05-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!