Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bemerészkedtünk a Barlangba

Fővárosi Állat- és Növénykert Étterme BudapestFővárosi Állat- és Növénykert Étterme Budapest a térképen

Átlagos 2015. novemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2015. november 18.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Döbbenten olvastam a lesújtó véleményeket. Minden évben meglátogatjuk az Állatkert új lakóit, és ilyenkor általában itt ebédelünk. Sosem volt kifogásunk sem az ételek, sem a tisztaság ellen, pedig elég háklisak vagyunk.

Így hát idén is bemerészkedtünk a Barlangba, ez most igazán stílszerű megfogalmazás :), és direkt kritikus szemmel néztünk körül. Az étterem az általunk ismert képét mutatta, tiszta asztalok és székek, tiszta evő- és tálalóeszközök (a leves- és a salátabár önkiszolgáló), gyors és kedves kiszolgálás a pultnál és a pénztárnál egyaránt.
Kétféle menüt kínálnak kedvezményes áron. Á la carte nincs túl sokféle étel, de a hely jellegéből adódóan itt nem az ínyenceket kell kielégíteni, hanem sok éhes látogatót jól lakatni, mindenféle korosztályból. Így aztán az étlap nem valami fantáziadús. Biztosra mennek, az átlagigénynek próbálnak megfelelni, ez tény.
A párom ragulevest és krumplifőzeléket evett két fasírttal. Azt mondja, jó volt. Én csilis csirkeragut kértem hasábburgonyával. Lehetett volna kicsivel több hús benne, de a paprikás, babos, fűszeres ragu olyan jóízű volt, hogy hús nélkül is megállta volna a helyét. (Persze úgy egy picit olcsóbban illene adni.)
A menü olcsó. Az á la carte ételeket kicsit drágállom, mivel a nem túl nagy húsadagok mellé a köretet külön kell fizetni, így hamar összejön egy vaskosabb számla.
A legújabb divat szerint nincs sótartó az asztalon, viszont a pénztárnál kis tasakokban sót és borsot is talál a vendég, vehet belőle ízlése szerint, természetesen ingyen.

A mosdót direkt az ittjártam kedvéért látogattuk meg :), hogy ennek állapotáról is be tudjak számolni. Itt is az általunk mindig is tapasztalt rend és tisztaság uralkodott. WC papír, szappan, kézszárító a helyén, a női és a férfi részlegben is.

Azt hiszem rájöttem a megfejtésre: az előttem szólók mindnyájan csoporttal vagy/és gyerekekkel voltak, alighanem hét végén, mi pedig mindig hétköznap megyünk, hogy elkerüljük a tumultust. Ez persze nem lehet mentség, csak magyarázat. Egy étteremnek mindig gusztusosan kell kinéznie, ha nagy a tömeg, nagyobb gondot kell fordítani a takarításra. Csak hát... az sem ártana, ha a látogatók a sajátjuknak éreznék, és olyan állapotban hagynák ott pl. a mellékhelyiséget, ahogy otthon megszokták.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (5)
Fővárosi Állat- és Növénykert Étterme Budapest - EgyébFővárosi Állat- és Növénykert Étterme Budapest - Étlap/itallapFővárosi Állat- és Növénykert Étterme Budapest - BelsőFővárosi Állat- és Növénykert Étterme Budapest - Étlap/itallapFővárosi Állat- és Növénykert Étterme Budapest - Étel/ital

Fővárosi Állat- és Növénykert Étterme további értékelései

2023.10.29gyerekekkel
Szörnyű
Egy tálcás, önkiszolgáló étterem, kellemes monopolhelyzetben az Állatkert közepén. Többször jártunk itt, olcsó és finom sose volt, de az utolsó vizit már nagyon leverte a lécet. 3 emberre 17000 Ft, na az kicsit húzós. A kajából a kenyér és a sültkolbász nem volt rossz, a többi átlagalatti...
2020.10.26a párjával
Szörnyű
Üdvözlet mindenkinek! Minden rosszindulat nélkül írom ezt a pár sort,,,, most hétvégén voltunk a feleségemmel az állatkertben 2020.10.24.én, és gondoltuk, hogy bemegyünk ebédelni ! Sajnos nagyon nagy csalódás volt az étterem,, leginkább az, hogy kettőnknek fizettem 10ezer forintot amibe egy egy...
2019.11.03a párjával
Szörnyű
Évekkel ezelőtt közepesre értékeltem a Barlangot, kvázi megvédtem, és találtam magyarázatot az elmarasztaló véleményekre, amiket hétvégi csúcsforgalom idején szereztek a látogatók. Azóta is kilátogatunk minden ősszel az Állatkertbe, de vagy kihagyjuk az éttermet, vagy á la carte ételt...
Népszerű szállások a környéken
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd? - Caramell a legjobb áron
Caramell a legjobb áron
2024.12.23-ig
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
95.030 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
91.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.20-ig
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt
37.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval