Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szusizás a Rózsadombon

Fuji Japán Étterem BudapestFuji Japán Étterem Budapest a térképen

2014. augusztusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2014. augusztus 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Bónuszos ajánlattal - a normál árakhoz képest - nagyon kedvező áron tudtunk enni egy komplett menüt, ami frappáns ízelítőt nyújtott a japán konyha gazdagságából. Az étterem egy saroképületben található a Zöldlomb utca sarkán, de a hivatalos címe Csatárka utca, emiatt egy kicsit keveregtünk a parkolással, de végül sikerült a bejárat előtt megállni, itt (még) ingyenes a parkolás. Az étterem berendezése nagyon elegáns, kellemes, harmonikus zöld-barna színvilág vonul végig a terítőkön, bútorokon, kiegészítőkön, a részletekre is gondosan odafigyelve. Kényelmes sötétbarna fotelszékeken ültünk. Egy 2 személyes asztalnál foglaltunk helyet, velünk szemben a nyitott pultnál készítette el frissen a japán séf a szusi válogatást.
Elsőkét egy pohárka Ozeki saké érkezett aperitifként, majd előételként egy barna csónaktálban párolt ceruzabab és főtt, szezámmagos japán bab saláta (ez volt a szezonális bio zöldség kóstoló). A japán bab sötétbarna, nagyobb szemű, mint amit mi használunk a bableveshez és édeskés ízű, nagyon tömény, tápláló.
Ezt követően jött a menü csúcspontja, a szusi válogatás, amelyben 5 db nigiri: pácolt makrélás, lazacos, tonhalas, tojáslepényes és egy tengeri pókcsápos (japán rákfajta). Pazar volt, nekem a lazacos ízlett legjobban, de a többi is nagyon finomra sikerült; valamint 4 db Futo maki, amiben uborka, lazac, shiitake gomba, paprika és zöldspárga volt. A nori lap (amibe a mkikat csomagolják) nekem kemény volt, viszont a makitekercs túl nagy, ami az elfogyasztásban kisebb problémákat okozott. Mivel egy harapással nem tudtam befalni, kettéharapni viszont nem sikerült, az egész tekercs szétesett. Amit utána pálcikával egyáltalán nem volt könnyű összeszedegetni. Én már itt majdnem tele voltam, ám ezután érkezett egy nagy tál tészta, hideg rámen tészta uborkával, sonkával, shiitake gombával, paradicsommal és tojáslepénnyel, pikáns-ecetes-szójás szószban. A tészta óriási adag volt, szerintem egy bőséges egytálétel mennyiségnyi. A mártás az én ízlésemnek túlságosan édes és tömény volt, ami miatt a többi hozzávaló íze nem tudott érvényesülni.
Végül desszertként egy wagashi nevű sütike érkezett, ami leginkább a muffinra hasonlít, de annál könnyebb, piskótásabb állagú, sárga gyümölcsökkel szervírozva (sárgadinnye, barack, narancs).
Az italokat a menün kívül fizettük, egy nagy kancsó hideg szamócás zöld tea és egy kisebb kanna forró pörkölt zöld tea (Hojicha) közel 2.000 Ft-ba került, szervizdíjjal (10%).
A pincérek rendkívül udvariasak voltak, minden ételről meséltek, hogyan-miből készül, milyen japán tradíció kapcsolódik hozzá.
A mosdóban is a zöld-barna színvilág köszönt vissza, bambuszmintás csempével, makulátlanul tiszta, rendezett volt.
Vannak tradicionális japán stílusú tatamis különtermek, ahol cipőt levéve, a földön ülve lehet étkezni, alacsony asztaloknál.
Nyári időben a kinti teraszon is lehet étkezni, itt van a dohányzó szekció is, a hőségre tekintettel mi inkább a benti hűs (légkondis) termet választottuk.
Összességében elegáns, izgalmas, de drága hely, különleges alkalmakra ajánlom.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (22)
Fuji Japán Étterem Budapest - Étel/italFuji Japán Étterem Budapest - Étel/italFuji Japán Étterem Budapest - Étel/italFuji Japán Étterem Budapest - Étel/italFuji Japán Étterem Budapest - BelsőFuji Japán Étterem Budapest - BelsőFuji Japán Étterem Budapest - Étel/italFuji Japán Étterem Budapest - Étel/italFuji Japán Étterem Budapest - MosdóFuji Japán Étterem Budapest - MosdóFuji Japán Étterem Budapest - Külső képFuji Japán Étterem Budapest - Külső képFuji Japán Étterem Budapest - Külső képFuji Japán Étterem Budapest - BelsőFuji Japán Étterem Budapest - BelsőFuji Japán Étterem Budapest - BelsőFuji Japán Étterem Budapest - BelsőFuji Japán Étterem Budapest - BelsőFuji Japán Étterem Budapest - BelsőFuji Japán Étterem Budapest - BelsőFuji Japán Étterem Budapest - BelsőFuji Japán Étterem Budapest - Egyéb

Fuji Japán Étterem további értékelései

2019.06.17a párjával
Kiváló
Nem először csapunk le a Fuji Étterem akciójára, amikor a japán konyha kevésbé ismert oldalát is bemutatja, és változatos ételsort állít össze. Akciósan sem olcsó mulatság, de időnként megengedjük magunknak. Ürügy mindig akad, most az Apák Napját ünnepeltük. ;) A különféle halak és rákok...
2019.03.04barátokkal
Kiváló
2019.Február 26. Ezúttal a Barátnőm születésnapját ünnepeltük meg itt. A gasztronómiai élvezetet a "15 ételből álló, kétszemélyes japán ételválogatás hajóra tálalva" nyújtotta. Ízlésen tálalt, bőséges, finom ételek. Az ünnepi hangulatot emelte a külön szoba varázsa, amely ebben az étteremben...
2015.02.10a párjával
Az egyik legjobb japán étterem Budapesten. Az elhelyezkedése mondjuk nem a legjobb, nem lehet csak úgy beugrani, eléggé kiesik. A kiszolgálás figyelmes, bár nekem kissé lassú és finomkodó, de mindenki nagyon kedves. Az ételek finomak, főleg a nyers halas dolgok, ilyesmit kétszer is meggondolja az...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Forrás Szeged - Fergeteges csobbanás
Fergeteges csobbanás
2025.04.13-ig
Hotel Forrás Szeged
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Alfa Hotel Miskolctapolca - Nyári vakáció
Nyári vakáció
06.28-08.31.
Alfa Hotel Miskolctapolca
89.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval