Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A Gellért továbbra is fogalom

Gellért Hotel Eszpresszó BudapestGellért Hotel Eszpresszó Budapest a térképen

Kiváló 2019. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. július 28.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Gellért Szállóban sokszor jártam már, az étteremben és a fürdőben is, sőt különlegességként tavaly egy vezetett túrán is részt vettem a Gellért-hegyi ősforrás és alagút felfedezésére, ami a turisták számára alapvetően nem elérhető.
Az "eszpresszó" elnevezés az elmúlt évtizedekben kissé - vagy nem is kissé? - pejoratív és ódivatú lett, sok esetben a falusi kocsmákat hívták így. A jelenkor szóhasználatában az ilyen vendéglátó helyeket leginkább kávézó és cukrászda kategóriába sorolhatjuk. A hotel lobbijából balra található, mutatós, sok asztalos terasszal. A terasz széléről kitekintve csodás panoráma nyílik a Dunára, a Szabadság hídra és a pesti oldalra. A berendezés régmúlt időket, a háború előtti magyar filmek világát idézte meg számomra, 30-40-es évek, mindehhez élő bárzongorista szolgáltatott zenei aláfestést. Stílusos, kárpitozott székek, kerek márványlapos asztalok, meleg színvilág, téglavörös, finom barnák.
A pultban sokféle izgalmas sütemény, tortaszelet sorakozott, többen közülük "újragondolások", régi ízek új, izgalmas, friss köntösben. Pl. Rákóczi túrós francia tart formájában, Sacher kockatortácskaként, de ugyanakkor ott volt a pultban a hely ikonikus desszertje, a Gellért tekercs is. Nagyon jól nézett ki a Somlói tál is illetve a gyümölcsös túrótorta is. A választás nem volt könnyű, de a grillázs torta mellett döntöttem (790 Ft). Határozottan kellemes, friss, különleges, jó állagú, elegáns tortaszelet, ami ugyanakkor elég tömény.
A pultban egy fiatal hölgy, az asztaloknál 2 fiatal pincérfiú dolgozott. 10% kötelező szervizdíjat számolnak fel. A személyzet udvarias, illemtudó, igyekvő, de nem profik.

A sütiken kívül salátákat és melegszendvicset is lehet kapni, bár ezek véleményem szerint meglehetősen túlárazottak, illetve italok terén természetesen kávé, tea, üdítők, kommersz sörök, magyar borok.
Ha valaki alkoholos italokra vágyik, akkor érdemes átmenni a folyosó másik végén lévő Brasserie - Sörözőbe, ahol kézműves sörök is vannak, s szintén van kiülős terasz, egy szinttel feljebb.

A mosdó egy kissé avítt volt, legalábbis én a hotel többi részéhez képest sokkal igényesebbre számítottam (igaz, a fürdőben is lehetne ezen a téren mit fejlődni).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (44)
Gellért Hotel Eszpresszó Budapest - Külső képGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étel/italGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étel/italGellért Hotel Eszpresszó Budapest - BelsőGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étlap/itallapGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étlap/itallapGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étlap/itallapGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étlap/itallapGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étlap/itallapGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étlap/itallapGellért Hotel Eszpresszó Budapest - BelsőGellért Hotel Eszpresszó Budapest - BelsőGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étel/italGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étel/italGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étel/italGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étel/italGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étel/italGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étel/italGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étel/italGellért Hotel Eszpresszó Budapest - BelsőGellért Hotel Eszpresszó Budapest - BelsőGellért Hotel Eszpresszó Budapest - BelsőGellért Hotel Eszpresszó Budapest - BelsőGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étlap/itallapGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étel/italGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Étel/italGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Külső képGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Külső képGellért Hotel Eszpresszó Budapest - EgyébGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Külső képGellért Hotel Eszpresszó Budapest - BelsőGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Külső képGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Külső képGellért Hotel Eszpresszó Budapest - BelsőGellért Hotel Eszpresszó Budapest - BelsőGellért Hotel Eszpresszó Budapest - BelsőGellért Hotel Eszpresszó Budapest - BelsőGellért Hotel Eszpresszó Budapest - BelsőGellért Hotel Eszpresszó Budapest - BelsőGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Külső képGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Külső képGellért Hotel Eszpresszó Budapest - BelsőGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Külső képGellért Hotel Eszpresszó Budapest - Belső

Gellért Hotel Eszpresszó további értékelései

2019.01.20a párjával
Kiváló
Gyerekkorom óta számtalan alkalommal elhaladtam mellette (kocsival), s mindig kíváncsi is voltam mi lehet belül. Most viszont gyalogosan. Rögtön adódott is az ötlet, hogy térjünk be melegedni és ha már betértünk, együnk egy sütit. Szerintem a személyzet azonnal észreveszi azt, aki először jár...
2016.03.14gyerekekkel
Kiváló
A Szent Gellért sörözőt már vagy két éve, nagyjából átalakítása óta iktattam a legfontosabb célpontok közé, de csak most sikerült meglátogatni egy kisebb társasággal. (Korábban voltam már ott 2010-11 táján, akkor semmi extrát nem nyújtott.) A beltér nagyon megnyerő, hangulatos, otthonos, a...
2015.01.01a párjával
Kiváló
Szilvesztert töltöttük a Gellért szálló éttermében. Programot és a jó hangulatot meghívott művészek biztosították, menü kiváló volt, de! a terítéket egy Gellért étteremhez méltóan vártam el, kissé hiányosnak és nem a színvonalnak megfelelőnek találtam főleg így egy SZILVESZTERI terítéknek.
Népszerű szállások a környéken
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Tavaszi wellness napok - extra
Tavaszi wellness napok - extra
04.02-05.31.
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
67.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Szépia Hotel Zsámbék - Kedvezményes kikapcsolódás Zsámbékon
Kedvezményes kikapcsolódás Zsámbékon
2024.12.20-ig
Szépia Hotel Zsámbék
72.765 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Panoráma Hotel Noszvaj - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.24-ig
Panoráma Hotel Noszvaj
30.500 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval