Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Geraldine-ra emlékezve

Geraldine – Auguszt Múzeumkert BudapestGeraldine – Auguszt Múzeumkert Budapest a térképen

2021. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2021. december 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nagyon vártam ennek a cukrászdának a megnyitását, a Nemzeti Múzeum környékén járva mindig figyelgettem, hogyan újul meg a Múzeum mögött a múzeumkertben lévő kis épület, amely őrházként, majd kertészházként működött egykoron. Az Auguszt család 4. egységeként került megnyitásra itt a Geraldine, Apponyi Geraldine grófnő, később albán királynő tiszteletére történt a névadás, sőt még egy új süteményt is kitaláltak Geraldine szelet néven. Sajnos ottjártamkor ez a sütemény nem volt kapható, pedig szívesen megkóstoltam volna.
Az épület előtt szétszórva több asztal kapott helyet a csodás környezetben, amely egyszerre volt élettel teli és békés, nyugalmas is. A gyerekes családok a szomszédos játszótérről jöttek át ide, míg a múzeumot látogatók is szívesen néztek be. De természetesen - hozzám hasonlóan - az utcáról is be lehet ide nyugodtan jönni, a kerten át.
A nyári melegre tekintettel fagylaltot választottam, már csak azért is, mert a sütemények pultja meglehetősen foghíjas volt, csupán 1-2 sütemény maradt mutatóba, összepakolva a pult aljára egy tálcára. Egyébként készítenek tradicionális, hagyományos tortákat is (Eszterházy, Sacher, Dobos, csokitorta) 750-890 Ft közötti árfekvésben, továbbá sütnek újhullámos, modern megjelenésű sütiket is, mentes változatban is (890 - 1190 Ft között, ezek drágábbak).
A választott mangó fagylalt viszont kitűnő volt! Tömény mangó, intenzív szín- és ízvilág, mintha friss mangót enne az ember. 350 Ft-ba került egy gombóc, ami szerintem árban is nagyon korrekt.
Sós és édes aprósüteményt, kávét, teát, üdítőt is kínálnak. És talán szendvicseket is, de ezek sem voltak már ottjártamkor.
A beltér nagyon szép, főúri pompa, kiválóan restaurálva, helyreállítva, tényleg érdemes megnézni, és beülni ide egy sütire, kávéra.
A kiszolgálás nem volt valami megnyerő, talán a nagy forgalom miatt volt feszült vagy fáradt a fiatalember, minden esetre a kissé kioktató stílusa nem volt szimpatikus.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (14)
Geraldine – Auguszt Múzeumkert Budapest - EgyébGeraldine – Auguszt Múzeumkert Budapest - EgyébGeraldine – Auguszt Múzeumkert Budapest - EgyébGeraldine – Auguszt Múzeumkert Budapest - EgyébGeraldine – Auguszt Múzeumkert Budapest - EgyébGeraldine – Auguszt Múzeumkert Budapest - EgyébGeraldine – Auguszt Múzeumkert Budapest - EgyébGeraldine – Auguszt Múzeumkert Budapest - EgyébGeraldine – Auguszt Múzeumkert Budapest - EgyébGeraldine – Auguszt Múzeumkert Budapest - EgyébGeraldine – Auguszt Múzeumkert Budapest - EgyébGeraldine – Auguszt Múzeumkert Budapest - EgyébGeraldine – Auguszt Múzeumkert Budapest - EgyébGeraldine – Auguszt Múzeumkert Budapest - Egyéb

Geraldine – Auguszt Múzeumkert további értékelései

2022.10.14a párjával
World Press Fotó kiállítás van éppen a Nemzeti Múzeumban, szinte mindig megnézzük, sok év óta tulajdonképpen kötelező program. Most nem volt olyan brutális, véres, de mély és elgondolkodtató dolog akadt elég. Ilyenkor kiszellőzteti magát az ember, kis séta a múzeumkertben, és persze az Auguszt...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Napfény Zalakaros - Senior ajánlat 60 év felettieknek
Senior ajánlat 60 év felettieknek
2024.06.21-ig
Hotel Napfény Zalakaros
67.894 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Lövér Sopron - Senior csomag örökifjaknak
Senior csomag örökifjaknak
2024.12.24-ig
Hotel Lövér Sopron
67.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
82.294 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással