Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Vigyázz, ha ledől a bálvány

Häagen Dazs - Aréna Plaza BudapestHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest a térképen

Átlagos 2019. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 9.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az ál-dán nevű, egyébként amerikai, azon belül is Brooklyn-i H.D-t még Franciaországban kóstoltam először évtizedekkel ezelőtt, akkoriban még nem voltak itthon ún. kézműves fagylaltok, de még igazi olasz is csak mutatóban, így elég nagy kuriózumként maradt számomra emlékezetes élmény. Igazából akkortól lettek nemzetköziek és terjedtek el a világ minden országában, amikor a Nestlé megszerezte a licencet, talán Magyarországra is nekik köszönhetően jutottak el, már a 2000-es években. Az Aréna Plázában lévő, árban a felső kategória tetejére pozicionált fagyizójuk már nem az eredeti - nyitáskori - helyen található, most a legfelső szint szélső folyosórészén van egy kitelepülős standjuk, körbevéve fotelekkel, kávézóasztalokkal.
Két mély pultjukban 24 féle íznek akad hely a hűtőpultban egyedi kerek fagyi-tégelyekben, de meglehetősen hézagos volt a feltöltöttség. Korábban jó pár ízüket kóstoltam már, egyszer a fagyi fondübe, illetve a feltuningolt fagyikehely akcióba is beleugrottunk, sajnos azokat még fotókkal nem dokumentáltam.
Aktuálisan egy gömb 890 Ft-ba kerül, 2 gömb pedig 1750 Ft, régebben a több gombóc, vagyis gömb esetén emlékeim szerint nagyobb kedvezményt adtak, és persze nem ennyi volt az induló ár, de akkor is bőven drágának számított. Sőt, arra is egészen biztosan emlékszem, hogy az adag mérete is csökkent az évek alatt. +290 Ft-ért lehet kérni önteteket, illetve szórásokat is. Bár most is nagyobb itt egy adag, mint egy átlagos fagyizónál, szemre olyan 7-8 dekás megvolt, de nem mérték le a pultban. A limitált íz most a tiramisu, de azt nem gondoltam annyira különlegesnek, mindenképpen olyan fajtát szerettem volna, amelyikben többféle íz és kis darabkák is vannak, így esett a választás a Macadamia Nut Brittle fantázianevű drappbarna fagyira, amiben makadámia dió, valamint karamella darabok vannak.
A fagyitölcsér nagyon jó minőségű, ropogós sült ostya. Korábban a tölcsér aljában volt egy csokiréteg, most már ez sincs. Elég ciki, hogy a majd 1000 Ft-os fagyi tölcsérjéből csöpögött az alján, mivel a tölcsér alja nem volt teljesen zárt. Ízre persze finom volt, de egyáltalán nem az a felejthetetlen élmény, ami miatt érdemesnek tartanám ide a visszatérést gyakrabban.
A pultos lányok idejük jó részét láthatóan unatkozással, csevegéssel töltik, kevés a vásárló, ami nyilván érthető.
Kínálnak sokféle kávét és forró csokit is, azok árban szintén átlag felettiek, de még az elfogadható árszinten vannak, egy cappuccino 690 Ft. Az 5 dl-es limonádé 890 Ft. Pepsi szénsavas italokat, illetve Rauch gyümölcsleveket tartanak még.
Érdemes átlapozni a színes katalógusukat, amelyben sokféle fagyikelyhet, fagylaltos desszertet láthatunk, majdnem 4000 Ft-os árfekvésben. Jól nézett ki a gofri alapú, gyümölcsökkel és szórásokkal feldíszített költemény, a gofrit azonban nem frissen sütik hanem mélyfagyasztottból (mirelit) gyors olvasztással hozzák ehető szintre pár perc alatt.
A sütik szelete 1390 Ft-ba kerül (csokitorta, sajttorta), nem extra kínálat.
Összességében, nagyon túlárazott, nem éri meg az árát, ahogy már más is írta előttem.
Az asztaloknál a tisztaság sem volt makulátlan, tessék-lássák takarítás nyomai felfedezhetőek, de nem csillog-villog.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Szörnyű
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (26)
Häagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - BelsőHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - BelsőHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - BelsőHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étel/italHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étel/italHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étlap/itallapHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - EgyébHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étel/italHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - EgyébHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étel/italHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - BelsőHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étlap/itallapHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étel/italHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étlap/itallapHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étlap/itallapHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étlap/itallapHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étlap/itallapHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étlap/itallapHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étlap/itallapHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étlap/itallapHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étlap/itallapHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étlap/itallapHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étlap/itallapHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étlap/itallapHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Étlap/itallapHäagen Dazs - Aréna Plaza Budapest - Belső

Häagen Dazs - Aréna Plaza további értékelései

2018.07.01a párjával
Kiváló
A kiszolgálás nagyon udvarias, a jégkrémek nagyok, ár-érték arányban tökéletes :) A földimogyorós jégkrém trüffel öntettel a kedvencünk, bármikor visszamennénk.
2018.03.03a párjával
Szörnyű
Ma voltunk itt,enni egy csoki fondu-t. Már az vicc,hogy be kellett jelentkezni, állítólag sok idő míg elkészül(a végeredményt nézve kb.5 perc megcsinálni) 7 órára kellett mennünk,kicsit hamarabb odaértünk,megkérdeztük,hogy megkaphatjuk kicsit korábban,a válasz 7-re kell jönni,majd akkor lesz(ez...
2016.09.14egyedül
Úgy véltem, egyszer ki kell próbálni ezt a nagynevű fagylaltozót, bár itt pont a fordítottját kínálják adag-ár viszonylatban annak, amit én keresek és szeretek. Az adag jó nagy és jó drága. 900 ft egy gömb, ami kétségkívül kétszer akkora, mint másutt, de ettől én nem leszek boldogabb. Sőt. Az...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló - Nyári ajánlat
Nyári ajánlat
07.01-08.31.
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló
272.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.20-ig
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt
37.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.11-ig
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
62.082 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval