Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Autentikus Pho leves

Hanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem BudapestHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest a térképen

2017. decemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2017. december 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egyik kollégám törzshelye, autentikus vietnami étterem, vietnami szakáccsal. Olyannyira törzshelye volt, hogy egy időben 2 hónapon át minden nap itt ebédelt, és minden nap pho levest.
Egy mellékutca a Nagyvárad tér közelében, az Üllői útról nyílik. Az utcán lehet parkolni, vannak is helyek, de fizető övezet. Kívülről egyszerű portál egy társasház aljában. Bent tágas tér, részben orientális díszítés, szobrok, festmények, a hátsó részben daloló mozgalmi ifjúság a falon. Az ajtó mellett nagyon tetszett a kosarakból és fűszerekből álló koncepció, központban egy nagy adag gyömbérrel, ami a vietnami konyha népszerű alkotóeleme.
A beajánló kolléga ezúttal is hűséges maradt a már bevált recepthez (nagy adag marhahúsos pho 1890 Ft), mi azonban kipróbáltunk mást is. Zöldséges és csirkehúsos tavaszi tekercset (300 Ft/1 db), sült rizst (500 Ft/adag) és csirkés tésztát, amelynek a vietnami nevére nem emlékszem. Az ételeket frissen készítik, kb. 15 percet kellett várnunk.
Vannak izgalmasabb italok, én dobozos mangó juice-t kértem. 400 Ft/,033 l.
Hétköznap ebédidőben már több asztalnál ültek 12 óra előtt, és folyamatosan érkeztek újabb társaságok. Népszerű hely. A fűtés vagy le volt kapcsolva, vagy nem működött, de nagyon hideg volt, a radiátorok hidegek voltak (december közepe).
Az ételek nagy adagok, valóban nagyon finomak, hozzák az autentikus ízeket, a fűszerezés jól eltalált, a készültségi fok szintén tökéletes. A levesben a marhahús omlós, puha, a lé íze kiváló. A tekercs ropogós, gazdag a töltelék.
A felszolgálás itt is gyenge pont, kollégám azt mondta, új lehet ez a "kislány", mert korábban sosem látta. Nincs képben, unott, nem mosolyog, nem ismeri az étlapot. Az ételeket a nevük - sem a magyar, sem a vietnami - alapján nem tudja beazonosítani, a kódot kéri, azt írja fel papírra.
Fizetni a pultnál kell egy vietnami fiatalembernél, lehet kártyával is. Elrontották egyikünk számláját és még rosszul is adtak vissza, a vendég kárára. Még az autónál észrevette, visszament, rendezték, de nem igazán kértek elnézést a tévedésért. Itt nem dívik az a szokás, hogy nem fogadnak el borravalót, elfogadták.
Az étel nagyon jó, valóban, a körítés kevésbé, kár érte.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (16)
Hanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - BelsőHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - BelsőHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - BelsőHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - BelsőHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - Étlap/itallapHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - Étlap/itallapHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - Étlap/itallapHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - BelsőHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - BelsőHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - Étel/italHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - Étel/italHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - Étel/italHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - Étel/italHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - Étel/italHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - Étel/italHanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem Budapest - Külső kép

Hanoi Xua Autentikus Vietnámi Étterem további értékelései

2022.06.04a párjával
Átlagos
A D4-es ételt rendeltem az étlapról, nagyon jól nézett ki, elkezdtem enni és arra lettem figyelmes, hogy amikor egyre lejjebb haladtam a tányérban kesernyés szappan ízt éreztem, először azt hittem, hogy rosszul érzem, de bebizonyosodott hogy sajnos nem. A tányér aljára érve borzasztó szappan íz...
2018.05.14a párjával
A friss értékeléseket olvasva csodálkoztam rá a Hanoi Xua-ra, s tűnődtem el hosszan azon, milyen apróságokon múlnak az életben a nagy dolgok. :-) Ez a hely ugyanis a kedvenc japán éttermünk szomszédságában van, csak épp egy másik utcán szoktunk elsétálni odáig. Kellő izgalomba jöttünk a...
2018.05.13a párjával
Jó szívvel és jó étvággyal jöttünk ma ide, meg persze kíváncsian is... hangulatosabb az általam ismert eddigi vietnami éttermeknél, békésebb, tágasabb és tagoltabb is a belső tér, a kiszolgálás is kedves. nem túlzottan, de azért annyira, hogy nem köthetek bele. Pár apróság, a chili paprikát külön...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Magistern Siófok - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.21-ig
Hotel Magistern Siófok
33.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Yacht Siófok - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.02-ig
Hotel Yacht Siófok
32.691 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2025.01.05-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!