Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csülök, vadas, libacomb és pálinka

Király100 Gastro Corner BudapestKirály100 Gastro Corner Budapest a térképen

2023. decemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2024. január 5.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A bajor hangulatú fenyőfa burkolatos és berendezésű étterem talán már több, mint 20 éve is itt működik a forgalmas Király utcában, nevét a címe után kapta. Korábban Haxen néven ismertük, előző munkahelyemről a kollégákkal több alkalommal is jártunk itt, jókat és főleg nagyokat ettünk-ittunk. Akkoriban a csülök volt a nagy sláger, amely manapság is szerepel az étlapon.
Előzetesen leszögezném, "gastro cornernek" a vendéglőt semmiképpen nem nevezném, véleményem szerint nem egy különleges és kifinomult gasztronómiai élményt kaptunk itt, amit ez a név sugall, mindazonáltal a hangulat, az össz-élmény kellemes és pozitív volt számunkra.
A kiszolgálás barátságos, flott, profi, jó a kommunikáció, de nem mindig figyeltek a vendégekre, pl. a fizetés érdekében végül oda kellett menni a pulthoz, mert nem akarták észrevenni a jelzéseinket.
A hely külföldiek és belföldiek körében is igencsak közkedveltnek tűnik, így előzetes asztalfoglalás hétvégén, illetve esténként mindenképpen ajánlott és szükséges. Az is igaz, hogy bár ottjártunkkor az alsó szinten teljes telt ház volt, a fenti galériaszintet mégsem nyitották meg, pedig ott további asztalok lennének. Talán a személyzet létszáma vagy/és a konyha teljesítőképessége miatt. Advent időszakához híven az amúgy is mutatós, melegen hívogató belteret még adventi, karácsonyi dekorációval is feldobták, ami szerintem nagyon jó kis hangulatot varázsolt.
Az asztalok nagyon közel egymáshoz, zsúfoltan kerültek elrendezésre, ami nemcsak az intimitást, a beszélgetést, de a közlekedést is gátolja. Az étlap bisztrósan rövid, melyet decemberben karácsonyi ételek bővítettek. A levesek árai 2100-2700 Ft között, az előételek 2600-5700 Ft között alakulnak, legdrágább a libamáj zsírjában, a főételek 4200 Ft-tól indulnak, húsmentes tészta, illetve saláta kecskesajttal fogások, míg a teteje, a két bélszínes étel ára 9.900 Ft. Desszertek 2100-2400 Ft között.
Egyik kedvenc klasszikus ételemet, vadas marhapofát kértem szalvétagombóccal (5400 Ft). Nem kellett túlságosan sokat várakozni, a fogás átlagos mennyiségű volt. A mártás ízre és állagra is kitűnő, ráadásul mennyiségre is elegendő, a szalvétagombóc megjárja, a hús azonban csalódást keltő volt. Rágós, mócsingós, szinte átverés-szagú élmény, ha az árakkal is összevetem a színhúsként értelmezhető mennyiséget.
Az 5 dl-es meggyszörp 1300 Ft-ba került.
A kötelező szervizdíj kiemelkedően magas, 15%, ami a legfelső, luxus kategóriában is ritkaságszámba megy, és ahogy írtam az ételek és italok alap árai is átlag felettiek.
A hely specialitása a pálinka, 10 különböző főzdétől 150 féle pálinka közül válogatunk, a többségből 2 cl 990 Ft-ba kerül. Az Advent mellett egyéb tematikus napokat is tartanak, ilyen a Márton-napi libanap is, melyet volt már alkalmunk korábban kipróbálni, akkor nagyon finom ételek voltak (libacomb, libamáj, libatepertő, ludaskása).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (24)
Király100 Gastro Corner Budapest - BelsőKirály100 Gastro Corner Budapest - BelsőKirály100 Gastro Corner Budapest - BelsőKirály100 Gastro Corner Budapest - MosdóKirály100 Gastro Corner Budapest - BelsőKirály100 Gastro Corner Budapest - BelsőKirály100 Gastro Corner Budapest - BelsőKirály100 Gastro Corner Budapest - BelsőKirály100 Gastro Corner Budapest - BelsőKirály100 Gastro Corner Budapest - BelsőKirály100 Gastro Corner Budapest - BelsőKirály100 Gastro Corner Budapest - Étel/italKirály100 Gastro Corner Budapest - Étel/italKirály100 Gastro Corner Budapest - Külső képKirály100 Gastro Corner Budapest - EgyébKirály100 Gastro Corner Budapest - EgyébKirály100 Gastro Corner Budapest - EgyébKirály100 Gastro Corner Budapest - Étlap/itallapKirály100 Gastro Corner Budapest - BelsőKirály100 Gastro Corner Budapest - BelsőKirály100 Gastro Corner Budapest - Külső képKirály100 Gastro Corner Budapest - Külső képKirály100 Gastro Corner Budapest - Étlap/itallapKirály100 Gastro Corner Budapest - Külső kép

Király100 Gastro Corner további értékelései

2016.03.18a párjával
Gyenge
A belső tér nagyon hangulatos, de ezt sajnos sikerül minden lehető módon lerontani. Egy héttel előre foglaltunk asztalt egy hétközbeni estére, hátha elég idő lesz ez ahhoz, hogy egy megfelelő helyen ülhessünk. Nem így történt, bár az étterem majdnem üres volt, egy elég kellemetlen helyre...
2014.06.24barátokkal
Már régen nézegettem a helyet, mert a közelben lakom. Amikor az egyik tévéműsorban megláttam, hogy már többedszerre kiváló étteremnek választotta egy szakmai zsűri, eldöntöttem, végre kipróbálom. A barátaimmal sok mindent megkóstoltunk, egymás ételeit sem hagytuk ki, mivel minden ínycsiklandó...
2014.03.13kollégákkal
Kiváló
Munkatársaimmal több alkalommal jártunk már ebben az étteremben karácsonyi vacsorán és névnapi ünneplésen is. Általában nagyobb társasággal érkeztünk, emiatt előre lefoglaltuk az asztalokat. A kiszolgálás egyszerűen tökéletes, udvarias, kedves, de mégsem "bratyizós" pincérek, korrekt számlázás a...
Népszerű szállások a környéken
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Alfa Hotel Miskolctapolca - Tavaszi wellness élmény
Tavaszi wellness élmény
2024.06.28-ig
Alfa Hotel Miskolctapolca
66.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Thermal Hotel Balance Lenti - Senior hétköznapok fürdőbelépővel
Senior hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Balance Lenti
108.630 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval