A belső tér nagyon hangulatos, de ezt sajnos sikerül minden lehető módon lerontani. Egy héttel előre foglaltunk asztalt egy hétközbeni estére, hátha elég idő lesz ez ahhoz, hogy egy megfelelő helyen ülhessünk. Nem így történt, bár az étterem majdnem üres volt, egy elég kellemetlen helyre ültettek, ahol a hátunk mögött közvetlenül hallgathattuk a rázsúfolt másik asztalnál folyó társalgást.
Mivel az étterem egyébként üres és csöndes volt, elég zavaró volt, hogy a beszélgetésünk sztereóban folyt a másik asztallal. Ennyit a meghitt hangulatról. . . Körülnézve, a terítő barna csomagolópapír, az evőeszközön feltűnő újjlenyomat látszik, de nem baj. Végül is a szalvéta azért van, hogy megtöröljem vele. :)
Az ételek nagyjából rendben vannak, alapfogások találhatók az étlapon. Az adagok is korrektek. A kiszolgálás gyenge, szinte sürgető, ahogy épphogy le se ül a vendég, de már azt kérdezik, hogy milyen italt hozzanak. Az étlap böngészése szerintem azt jelzi, hogy még nem sikerült választani, tehát teljesen felesleges odajönni és ezt megkérdezni. De semmi baj, ezt kompenzálták azzal, hogy amikor viszont becsuktuk az étlapot, akkor dafke nem jöttek 10 percig sem. :) (Pedig nem nagyon voltak vendégek. )
Sok egyéb dolgot fel lehetne még hozni, de nem ez a cél. A lényeg, hogy egész "élmény" azért az árért, amit elkérnek (egy átlag főétel 3000 forint) nagyon gyenge. Sokkal-sokkal jobb helyek vannak Budapesten ennyiért, én ezt a helyet nem tudom ajánlani.
Már régen nézegettem a helyet, mert a közelben lakom. Amikor az egyik tévéműsorban megláttam, hogy már többedszerre kiváló étteremnek választotta egy szakmai zsűri, eldöntöttem, végre kipróbálom. A barátaimmal sok mindent megkóstoltunk, egymás ételeit sem hagytuk ki, mivel minden ínycsiklandó volt.
Éppen tél volt, így vaddisznót, őzet, fácánt ettünk. Nagyon jó ízekkel találkoztunk, kellemes hangulatban, hosszú órákat töltöttünk el a helyen. A kiszolgálás is jó volt. Viszont a hely nem olcsó, ezért nem lehetek sűrűn látott vendég.
Munkatársaimmal több alkalommal jártunk már ebben az étteremben karácsonyi vacsorán és névnapi ünneplésen is. Általában nagyobb társasággal érkeztünk, emiatt előre lefoglaltuk az asztalokat. A kiszolgálás egyszerűen tökéletes, udvarias, kedves, de mégsem "bratyizós" pincérek, korrekt számlázás a végén, és részletes felvilágosítás az ételek elkészítéséről, összetételéről.
A hely specialitása a ropogós csülök faszén parázson sütve , amit a magam részéről még sosem vállaltam be egyedül, mert esélytelen lenne, hogy akkora adagot meg bírjak enni, viszont természetesen én is kóstoltam a többiekéből, fantasztikus! Házias konyhát visznek, férfias adagokkal, gazdag fűszerezéssel, magyaros és bajor specialitásokkal. Novemberi látogatásunkkor liba-napok voltak, amikor az étteremben igazi élő libákat is lehetett simogatni a bejárattal szemben. Mondjuk van elképzelésem, hogy utána szegények hogyan végezték. . . Kedvenc fogásaim: bajor májgombóc leves, az előételek közül a libamáj zsírjában, a főételek közül nálam a numero uno a libacomb aszalt szilvás lila káposztával és hagymás krumplival. A comb valóban ropogós volt és nem szárították ki. De a nürnbergi grillezett kolbászka is finom volt, amelyhez bajor káposztát tálaltak fel. A desszertek közül tipikus bajor étek a smarni, azaz a császármorzsa eperlekvárral.
Egy rosszul sikerült színházi előadás közben, úgy döntöttünk, hogy a második felvonást egy étteremben üljük végig. A Haxen étterem pont kényelmes helyen volt hazafelé, így ezt választottuk. Pincérek: Ilyen udvarias, vendégközpontú kiszolgálást is ritkán lát az ember.
Evés közben nem szeretem ha zavarnak, de mégis jól esett, hogy megkérdezte egy magas ősz hajú pincér, hogy mindennel meg vagyunk-e elégedve. Kaja: Harcsapaprikást kértem, meg egy desszertet aminek a nevére már nem emlékszem. Viszont arra igen, hogy egy kegyetlen finom szilvapálinkát ajánlott a kellner úr és hozzá kaptam pálinkában ázott aszalt szilvát is. Ez nagyon megalapozta az estét. A harcsapaprikás olyan hirtelen érkezett, hogy kétségeim voltak a minőséget illetően. De az a kétség hamar eloszlott. Friss, sikamlós tészta friss túróval és egy mennyeien krémes harcsapaprikással. Külön kiemelném, hogy egészséges harcsahús kockák érkeztek, nem szétfőtt maszlagok. A desszert egyszerű, mégis különleges és guszta volt. Hely: a romantikus estékekhez külön ajánlom. Nagyon hangulatos. Visszatérek még, annál is inkább mert meg szeretném kóstolni a grillezett csülköt. Sajnos akkor még nem volt kész és csak az izzó parázs előtt forgó szépségeket láttam. Guszta volt. És az este egy élmény volt, független attól, hogy hazafele a kocsim megállt mint a szög. :)
A Haxen király étteremben az Étterem hét alkalmával regisztráltunk. Nagyon meglepett a korhű hangulat, a kiszolgálás nagyon udvarias volt, a 3 fogásos ebéd pedig mind ízben,mind árban tetszett. A mennyisége is átlagon felüli és a tálalás is igényes volt. Annak ellenére, hogy forgalmas helyen van, nem hallatszott be az autók zaja.
Kiváló ételek! Nagy választék ! Itt megtalálod a husok minden fajtáját! Az elkészítés egyedi! Kedvencem a serpenyös kacsa! Van csülök ! Nagyon jó ! Esélyed nincs megenni akkora! Talán Fekete Laciban fér el! Étlapon kivül van napi ajánlat! Mindig más , szezonális! Felszolgálok felkészültek! Nekem kicsit merevnek tüntek. . Tiszta étterem! ÉSSSS Paulaner csapolt söröK! Rengeteg pálinka!
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.