Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Almás rétes? Nem bánod meg.

Házi Rétesbolt - Pozsonyi út BudapestHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest a térképen

2023. májusban járt ittÉrtékelt: 2023. május 19.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Évek óta járok ebbe a rétesezőbe kisebb-nagyobb gyakorisággal, leginkább a közelség okán, mert sajnos nem mindig vagyok-voltam elégedett. Késő délután hazafelé tartva néztem be, és már majdnem fordultam is kifelé, mert nagyon le volt fosztva a kínálat. Gyakorlatilag csak egyféle, almás rétes volt, viszont az éppen akkor készült, még meleg, sőt szinte forró volt a töltelék. A szakállas cukrász fiatalember bátorított, hogy tegyek csak egy próbát, nem bánom meg. És valóban igaza volt! Nemigen szoktam almás rétest enni, mivel nem tartozik éppen a kedvenceim közé, de ez kitűnő volt! Porcukrot nem kértem rá, pozitívum, hogy teljesen alapvetőnek tűnt számára, hogy megkérdezte, mielőtt behintette volna, és valóban nem is kellett rá. Amit itt többen írtak korábbról, a grízes pót-töltelék, na, ebben egyáltalán nem volt az a bizonyos gríz.
A fahéjas almás töltelék nagyon finom volt, és ahogy írtam, forró, a rétestészta nagyon vékony, az alma kis kockákra vágva, a tészta kívül ropogós, szépen átsült. Igaz, 630 Ft-ért el is várható, hogy finom legyen, de ebben itt nem volt semmi hiba. Számomra ez egy tökéletes almás rétes volt!
A benti részben az ablaknál van egy leülős hely, de az foglalt volt, illetve kint az utcai teraszon további két asztal, de amikor odaértem, azok is foglaltak voltak. Maradt még bent egy talponálló a pulttal szemben, itt van 2 bárszék, de én inkább állva ettem. A rétes mellé adott kis favilla teljesen alkalmatlan a funkciójára, de ez nem a hely hibája.
Összességében jó kis élmény volt ez, megyek még máskor is.

Még annyit megosztanék egy korábbi, ide kapcsolódó élmény, hogy a munkahelyünk fogadott egy közel 50 fős nemzetközi szakmai csoportot a világ minden tájáról, akik többsége nemcsak Magyarországon, de még Európában is akkor járt életében először. Az egyik újlipótvárosi kolléga javaslatára vittünk nekik ajándékba, kóstolóba rétest innen, ami szintén sokak számára igazi újdonság, unikum volt , életükben nem ettek, nem is láttak ilyet, és elmondhatom, hogy nagyon ízlett nekik, nagy elismerést kapott a rétes.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (17)
Házi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - Étel/italHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - Étel/italHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - BelsőHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - Külső képHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - Külső képHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - BelsőHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - Étel/italHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - Étel/italHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - Étel/italHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - Étel/italHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - Étel/italHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - Étel/italHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - Külső képHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - Külső képHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - Külső képHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - Étel/italHázi Rétesbolt - Pozsonyi út Budapest - Belső

Házi Rétesbolt - Pozsonyi út további értékelései

2022.04.22kollégákkal
Azután ízlik, hogy szóltunk nekik, hogy kevesebb Gríz legyen benne, és nagyon készséges volt a srác, megajándékozott 4 db rétessel, amelyben már érzékelhetően kevesebb Gríz volt,.. Így már sokkal jobb.
2022.03.18egyedül
Szörnyű
Vettunk 6 db retest. A papirbol nem lehet egyben kivenni,mert hozzaragadt a meggyes. Ezaltal szetesik,ugyhogy nem lehet talalni rendesen. Amikor megkostoltam,a griz amivel felutik kemeny,viszont a kemenyitotol ragad es olyan savanyu,mint az ecet. Az almas a kemenyitotol lisztes izu,hejastul...
2018.02.13barátokkal
Kiváló
Alkalmanként dolgozni járok a Pozsonyi útra. Mindig bejövök a boltba rétest enni. Nagyon tetszik, hogy csak friss rétes van, mindig a fogyás ütemében készítik, sütik. Sajnos egyszerre sosincs minden ami a választékban szerepel, de ha nem spontán megyek, vagy megbeszéljük mit szeretnék,...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Yacht Siófok - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.02-ig
Hotel Yacht Siófok
29.387 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Két Korona Hotel Balatonszárszó - Újra vár a balatoni nyár
Újra vár a balatoni nyár
07.01-08.31.
Két Korona Hotel Balatonszárszó
236.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Dunai Élmény
Dunai Élmény
2024.12.24-ig
Hotel Bellevue Esztergom
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval