2026. februárban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2026. február 19.Ajánlom a helyet másoknak is!
Újonnan nyitott - el nem hiszitek - vietnámi pho étterem Budapesten. Most már engem is érdekelne, vajon hány vietnámi étterem lehet Budapesten, mert mintha gombamód szaporodnának. Míg korábban a kínai büfék fénykorát éltük, most valahogy ez a vietnámi pho vonal megy nagyon. A Trip Advisor oldalán 24 Pho éttermet találtam Budapesten, míg a google térképen több mint 50 vietnámi étterem/büfé/kifőzde/bisztró található. Szóval visszatérve a mostani konkrét helyre. A Ferenc körút és a Tompa utca sarkánál piros lufik csokra jelzi a bejáratnál, hogy itt bizony egy újdonság található. A nyitási akció keretében az ételek mellé ingyen italt (üdítő, víz) lehet kapni, de egyébként nem maguktól adták, hanem külön kérni kellett. A beltér az átlagosnál nagyobb, a pult előtti rész még üres, nincs belakva, az italhűtő még nem volt beüzemelve. Ez tényleg nagyon friss még. A beltéri normál asztalok és székek mintha egy irodából érkeztek volna. Nem tipikus éttermi székek ezek, hanem amiket a konferenciákon vagy tárgyalótermekben szoktak használni. A falon VIETNAM felirat, naptár, néhány kép, valamint megvilágított rizspapír kalapok igazítanak el bennünket, hogy tudjuk, ez bizony egy vietnámi étterem. Családi vállalkozásnak látszik, a mackóba öltözött középkorú kis asszonyka a pincér és a pultos/kasszás, tud magyarul is kicsit, a szakács pedig a férfi, ő végig a konyhában volt. Az étlap is vadiúj, laminált, színes ételfotókkal dekorált. Árban korrekt, így első blikkre talán kicsit olcsóbb is az átlagnál. Az adagok elég nagyok, kiadósak. A névadó Pho levesből kb. 10 félét tartanak, egy részükből nagy- és kisadag is kérhető. Árban 2500-3600 Ft között, a garnélarákos és a kacsahúsos a drágább. A főételek között az ismert alap fogásokat találjuk, úm. zöldséges pirított rizs vagy tészta, hússal, zöldséges, Tom Yum (2600 Ft). Az én választásom nyárson sült csirke, pirított zöldséges rizzsel (2900 Ft). 3 nyárs volt egy adag, a csirkét kiszárították, kár érte, mert egyébként ízre finom volt. A rizs hatalmas adag, egy kis káposztasalátát is tettek mellé, ennek kifejezetten örültem. A gőzölt rákhúsos batyu, a Dim Sum 4 adagos (1800 Ft), itt is a háncs dobozkában tálalják. A sült rák mirelit (1050 Ft/1 db, ill 2100 Ft/3 db), ez szerintem drága. Tartanak néhány bort is, valamint üveges Dreher, Arany Ászok és Heineken söröket. Az ajándék ital Cappy kis üveges narancs juice volt. Kötelező szervizdíj nincs. Összességében megadom a 4 pontot. Az evőeszközök nem jó irányba, felfelé vannak elhelyezve az asztali tartókban. Szalvéta helyett 100-as papírzsepi van. A mosdóban nem jártam. Össz-élmény 3,5 pont, de ezúttal a jó ár-érték arány miatt felfelé kerekítettem. Akik Pho levest ettek, dicsérték.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
46.400 Ft / 2 fő / 2 éjtől ellátás nélkül
Hotel Piroska Bük, Bükfürd?