Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Sunday Brunch

Hemingway Étterem BudapestHemingway Étterem Budapest a térképen

2015. májusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2015. május 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A vasárnapi büféebédre látogattunk el a Hemingway étterembe, amely a 11. kerületben, a Feneketlen-tó partján található. Saját ingyenes parkolóval rendelkeznek, amely az étterem befogadóképességéhez képest meglehetősen kicsi, de még éppen be tudtunk parkolni 2 autóval.
A telefonos helyfoglalásnál jelezte már az étterem alkalmazottja, hogy aznap este egy esküvő lesz náluk, ezért 4 órakor fognak zárni.
A teraszról szép kilátás nyílik a tóra.
Az ételek nem voltak igazán különlegesek, de nem is a teljesen szokványos fogásokkal találkoztunk csak. 3 féle átlagos leves közül lehetett választani (gyümölcsleves pirított mandulával, húsleves csigatésztával, tárkonyos raguleves). A hidegtálak és előételek kínálata elég széles volt: csípős cheddar sajtfalatok, spenótos sügér, kacsahúsos pite korianderes uborkával, sült csirkemell szeletek, sokféle saláta, zöldsaláták. Sokból keveset kóstoltam, ezek elég jól fűszerezettek, finomak, frissek voltak.
A főételek között a harcsa kapribogyó mártásban szintén jó ízű volt, de a halat szétfőzték. A hátszín szeletek vörösboros gomba raguval, a húst kissé túlszárították és voltak benne rágós, zsírosabb részek is. A kemencés tarja grillezett puliszkával és gyöngyhagymával, összességében talán ez ízlett a legjobban. A feta sajtos jércemellet és a rántott májat már nem volt kapacitásom letesztelni. A dijoni mustáros pulykamell héjában sült krumplival szintén nem egy eget rengető ötlet, de elég ízletes volt.
Desszertek között somlói galuska és 3 féle sütiszelet közül lehetett választani (szilvás pite, tökös-mákos rétes, karamellás túrótorta), ez utóbbi volt talán a legjobb, de ez sem kimagasló, a másik 2 fajtát eleve nem szeretem. A somlói kicsit édes volt szerintem. A gyümölcssalátában 90%-ban csak almakocka volt, és néhány szőlőszem, amit a vendégek elég gyorsan leettek. A friss gyümölcsök között a ribizli nagyon finom, érett volt, de ez inkább csak dekoráció volt a mennyiségéből ítélve.
Összességében a választék sokkal kisebb, mint pl. a Trófea láncnál, viszont a minőség szerintem egy fokkal jobb.

Árban nem olcsó hely, az á la carte árak elég magasak, de így a menü áron még elfogadható. Italokkal 5750 Ft, italok nélkül 4150 Ft a Sunday Brunch/fő, de a 6 éven aluli gyerekek részére ingyenes. Az italok ára elég "húzós", a 0,75 l-es víz 1280 Ft, és csak San Pellegrino-t lehet kérni (ha italos menüt kér valaki, ahhoz viszont Margitszigeti vizet adnak). 1,5 dl Takler Bikavér 1.500 Ft. 1 kis üveges Cappy 480 Ft. Szervizdíj nincs.

Nagyon tetszett, hogy gondolnak a gyerekekre, 2 hölgy kifejezetten a gyerekekre vigyázott és foglalkozott velük, rajzoltak, meséltek nekik, és egy ugrálóvár is van bent. Még a mosdóba is kikísérték a kisebb gyerekeket és nagyon kedvesen bántak velük!
A mosdó tiszta, kulturált volt.

A kiszolgálás kissé kaotikus volt, sok volt a felszolgáló, de közülük többen egymással beszélgettek és nem igazán a vendégekkel voltak elfoglalva, pedig túl sok feladatok az üres tányérok begyűjtésén és az italok kihozatalán kívül nem akadt.
A telefonon mondottakkal ellentétben már fél 3-kor elkezdték a zárást, ami abban nyilvánult meg, hogy a felszolgálók és a recepciós is elkezdtek enni (szintén a svédasztalról), amivel nekem nem volt problémám, mi addigra már egyébként is végeztünk az étkezéssel, viszont voltak más vendégek, akik akkor még az előételnél jártak.
A fizetéskor találkoztunk az étterem vezetőjével, aki nagyon kellemes benyomást tett ránk, beszélgettünk pár mondatot az esküvőről és a forgalomról.
Nem teljesen pozitív az összkép, de a negatívumok ellenére is ajánlom a helyet.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (35)
Hemingway Étterem Budapest - Külső képHemingway Étterem Budapest - Külső képHemingway Étterem Budapest - BelsőHemingway Étterem Budapest - Étel/italHemingway Étterem Budapest - Étel/italHemingway Étterem Budapest - Étel/italHemingway Étterem Budapest - Étel/italHemingway Étterem Budapest - Étel/italHemingway Étterem Budapest - Étel/italHemingway Étterem Budapest - Étel/italHemingway Étterem Budapest - Étel/italHemingway Étterem Budapest - BelsőHemingway Étterem Budapest - BelsőHemingway Étterem Budapest - Étel/italHemingway Étterem Budapest - EgyébHemingway Étterem Budapest - Étel/italHemingway Étterem Budapest - BelsőHemingway Étterem Budapest - BelsőHemingway Étterem Budapest - BelsőHemingway Étterem Budapest - BelsőHemingway Étterem Budapest - BelsőHemingway Étterem Budapest - MosdóHemingway Étterem Budapest - MosdóHemingway Étterem Budapest - BelsőHemingway Étterem Budapest - Külső képHemingway Étterem Budapest - Külső képHemingway Étterem Budapest - Külső képHemingway Étterem Budapest - Külső képHemingway Étterem Budapest - Külső képHemingway Étterem Budapest - Külső képHemingway Étterem Budapest - Külső képHemingway Étterem Budapest - Külső képHemingway Étterem Budapest - BelsőHemingway Étterem Budapest - BelsőHemingway Étterem Budapest - Belső

Hemingway Étterem további értékelései

2023.05.02a párjával
Kiváló
Nem volt itt minden és mindenki kiváló, de a mai este elvisz egy ötösig. Nem is olyan régen volt velük egy kis kudarcos esetem, neten rendeltem egy nagyobb asztalt, aztán nem is válaszoltak, én meg azt hittem, hogy ok, rendben, de azért elmentem személyesen érdeklődni, és egy feleslegesen...
2023.04.05családjával
Gyenge
A jó pár évvel ezelőtti kellemes emlékek alapján választottuk ezt az éttermet egy családi ünneplés helyszínéül. Kapitális hibát vétettünk. Az étteremben kicsit túl komolyan veszik az energiatakarékosságot, ugyanis komoly hidegben ücsörögtünk asztalunknál. Időnk volt bőve, mivel a mikró méretű...
2022.01.16gyerekekkel
Átlagos
Szalagavató után 12 fő családi csapattal jöttünk szombat este. A vendáglő meglepetésünkre teljesen üres volt. Rajtunk kívül még egy fiatal pár volt a vendéglkőben. A pincire nagyon lassan mozogtak és figyelmetlenek voltunk. Például übeges pinzeni sört kértünk, erre kihoztak egy korsó csapolt...
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
2024.12.23-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
72.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Gotthard Hotel Szentgotthárd
42.120 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Alfa Hotel Miskolctapolca - Pünkösd
Pünkösd
05.17-20.
Alfa Hotel Miskolctapolca
85.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval