Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Közepes

János Étterem BudapestJános Étterem Budapest a térképen

Átlagos 2016. júniusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. június 8.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Előre elhatároztam, hogy elfogult leszek, mármint jó értelemben. Elnéző, kedélyes és derűs, az apró hiányosságok felett szemet hunyó. Végül is az Itt jártam – nyeremény jóvoltából próbálhattuk ki az éttermet, és ennek igazán örültünk. Ezzel együtt sem tudok három csillagnál többet adni.
Talán a kellemesen langyos idő miatt kikapcsolták a légkondit, de a termet igen levegőtlennek éreztük, ezért inkább a fedett teraszon ültünk le. A sóval behintett abroszt leráztuk, a morzsát lefújtuk az asztalról, de a pohárnyomokat nem tudtuk eltüntetni. Lehet, szólni kellett volna a kisasszonynak, hogy törölje le, de csuda tudja, miért, a vendégnek kínos, ha ilyesmiért szólni kell egy igencsak húzós árakkal dolgozó étteremben. A kedves felszolgáló hölgy szemét a földön díszelgő papírzsebkendő és cigarettás celofán se zavarta, ügyesen átlépte, valahányszor ki-bejött az ajtón.

A neten csak az „Őszi-téli étlapot” találtuk, ezért nem is böngésztük hosszasan. Pedig érdemes lett volna, mert ez érvényes most, nyár elején is. Talán elég lenne egyszerűen Étlapnak hívni… :) Érdekes, fantáziadús fogások szerepelnek rajta. Pl. jópofa levesek. Vagy ravioli vadas capris mártással. Majdnem azt rendeltem, szerencsére odaírták, hogy 3 db van egy adagban 1950 Ft-ért. Az árak elég borsosak, ahogy az egy elegáns hotel éttermében megszokott, csak az elhanyagolt teraszon nehéz volt elfogadni. De nem akartunk az árakkal foglalkozni, nyertünk, most dőzsölünk.

Angolos kacsamellet választottam rizstésztában sült zöldségekkel. Egy kicsit félreértettem az elnevezést. Azt hittem, bundázott zöldségeket kapok a kacsa mellé, ehelyett egy rizstésztából kialakított tálkában tálalták a finomra aprított, sült zöldségeket. A hús nagyon jól volt megsütve, és a durva szemű só, amivel megszórták, remekül kihozta az ízeket. Jó volt, éppen elég (nem kell pukkadásig jól lakni, ugyebár…), és a tálalás is tetszett. Értékeltem a csirát a díszítésben, ritkán találkozom vele éttermekben, pedig finom és mutatós.

A párom fokhagymás tarjasteaket kért sült hagymás babsalátával, tört burgonyával. A hús rettentően zsíros volt, és nem volt semmi steak jellege. Mintha egy darab főtt hús lett volna kicsit megpirítva. A steakból valószínűleg ki is sült volna az ujjnyi vastag zsírréteg, de erről a „remegős”, kövér húsról ordított, hogy nem szeletben sütötték. A babsaláta egy akkora tálkában volt, amekkorában a majonézt szokták tálalni, gyakorlatilag két villányi saláta fért bele. A krumplival nem volt gond, csak kicsit meg kellett sózni.

Ahhoz képest, hogy az étterem folyamatosan a kiemeltek között szerepel, sokkal többet vártunk. Az ételek közepes minősítése egy kitűnő és egy elégtelen átlagából jött ki, ennyit a statisztikákról. :)
A tisztaság minősítése jóindulatúan feltételezi, hogy a belső teremben, ahol nem néztünk alaposabban körül, minden rendben van.
A kiszolgálás udvarias, kár, hogy a hölgy úgy érzi, nem az ő reszortja, hogy „a placc” tiszta és rendes legyen.
A nyeremény jóvoltából nem költöttünk sokat, de legalább egy drága helyen ettünk. Két ételért és két sörért annyit fizettünk (az utalványon kívül), amennyiből egy hivatalosan is közepes helyen megebédeltünk volna.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (2)
János Étterem Budapest - Étel/italJános Étterem Budapest - Étel/ital

János Étterem további értékelései

2022.07.02egyedül
A mindig forgalmas Hegyalja úton lévő Charles Hotel étterme már évek óta változatlan formában működik. Egy időben az ittjartam.hu nyereményjátékban résztvevők ebbe az étterembe nyerhettek ajándékutalványt, így jó pár értékelést olvashattunk már az étteremről, viszont utána nagy csend lett...
2019.06.20a párjával
Egy [moderálva - a szerk.] oldalon nyertem az utalványt, utólag is köszönöm. Mi délben érkeztünk meg, így a menüt kóstolhattuk meg. Láttam, hogy a környékről sokan igénybe veszik az adott napi menüt, az étterem tele volt. Nagyon rugalmasak voltak, amikor először felhívtam őket telefonon, hogy...
2018.05.20a párjával
Kiváló
Pünkösdi budapesti sétánk részét képezte a beváltandó utalvány elhasználása...éltünk a lehetőséggel és nem csalódtunk... Kellemes idő és hangulatos kert helység...Az étalpról kinézett és nem mindeannapi ételt rendeltünk.. Kacsa és marha pofa - igazán izlésesen és modern tálalásban érkezett. A...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2024.06.03-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2024.10.23-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!