Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Japán elit

Japanika BudapestJapanika Budapest a térképen

2016. októberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2016. október 23.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Igazán exkluzív helyszínen, a Bazilika előtti Szent István téren, a teraszról fullos panorámával a Bazilika felé nyílt meg a közelmúltban a Japanika, amely egy nemzetközi lánc első hazai képviselője. Korábban többféle bár, kávézó működött itt ilyen-olyan koncepciókkal, pl. a Mini (az autómárkára utalva), volt egy fekete-fehér geometrikus dizájnos hely is, a korábbiakra már csak homályosan emlékszem.
Ahogy az új étterem neve egyértelműen meghatározza, japán ételeket kínálnak. Ebédidőben 3 árfekvésben lehet 3 fogásos menüket összeállítani, 1700/1900/2400 Ft-ért, amelyhez egy pohár szörp is jár, ez utóbbi nem japán, bodza vagy málna közül lehetett választani, véleményem szerint a zöld tea stílusosabb lenne.
Az első fogás egy japán saláta/savanyúság, savanyított káposztával és sárgarépával, sem nem túl izgalmas, sem nem eredeti. Ezt követően a klasszikus miso leves mellett döntöttem, de tavaszi tekercset, zöld salátát, edamame-t (szójabab) vagy kukorica levest is lehet választani. A főfogások közül édes-savanyú csirkelabdákat kértem. Szusi kombináció főételként csak a legdrágább menüben szerepel, és vannak olyan ételek is, amelyek ugyan a menüben választhatóak, de csak felár mellett, pl. a mézes-szójás lazacfilé +800 Ft-ért.
Az ételekre nem kellett sokat várni, természetesen pálcikát és európai evőeszközt is tesznek az asztalra. A fogások meglehetősen kicsik, viszont ízre nagyon jól eltaláltak, igaz volt ez a levesre és a főételre is.
A normál étlapon a megannyi szusi-tál és kombináció mellett a japán konyha klasszikusai mind feltűnnek, meglehetősen húzós árfekvésben. 12% a kötelező szervizdíj, ezt a déli menüre is felszámítják.
A mosdó külön szót érdemel, fekete tükrös, nagyon dizájnos, és koedukált, azaz nincs külön női és férfi szakasz.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (16)
Japanika Budapest - BelsőJapanika Budapest - Étlap/itallapJapanika Budapest - Étlap/itallapJapanika Budapest - Étlap/itallapJapanika Budapest - Étel/italJapanika Budapest - Étel/italJapanika Budapest - Étel/italJapanika Budapest - Étel/italJapanika Budapest - EgyébJapanika Budapest - MosdóJapanika Budapest - EgyébJapanika Budapest - BelsőJapanika Budapest - Külső képJapanika Budapest - Külső képJapanika Budapest - Külső képJapanika Budapest - Külső kép

Japanika további értékelései

2022.07.05barátokkal
Kiváló
Jól éreztük magunkat. Jól laktunk. Finom volt. Jó fej volt a pincér. Véletlenül levertünk egy italos poharat. Rögtön hozott másikat, még viccelődött. Külön köszönet neki.
2019.05.07a párjával
Kiváló
Május elsején jártunk itt párommal és elfogyasztottunk egy nagyon finom vacsorát. Természetesen sushit ettünk, ami isteni volt. Ilyen finom sushit még soha, sehol nem ettem, mindkettőnknek nagyon ízlett. Az étterem nagyon jó helyen van, lehet evés közben gyönyörködni a Bazilikában, nagy a...
2019.04.26a párjával
Régóta készültünk ide, talán ezért volt a felfokozott várakozás, a híre is jó, meg a nevében is benne van Japán. :) Ehhez képest maga a hely a „semmi különös” kategória. A rusztikus téglafalat én kimondottan szeretem, de a szürke vasbeton elemek akkor is a lepusztultság érzetét...
Népszerű szállások a környéken
Thermal Panzió Igal - Pihentető hétköznapok fürdőbelépővel
Pihentető hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Thermal Panzió Igal
149.900 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Fagus Hotel Sopron - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.12.23-ig
Fagus Hotel Sopron
95.645 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval