Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Cseh sörök a térről

Jaromír a Templomhoz BudapestJaromír a Templomhoz Budapest a térképen

2020. januárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2020. január 5.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Jaromiréknak ez a 4. egységük Budapesten, az egykori kultikus Cirkogejzír művészmozi és alternatív találkahelyet vették birtokba a 8. kerületi Lőrinc pap téren.
Ez a tér számomra sok-sok éve nagyon tetszetős, szeretem a hangulatát, melyet az impozáns Jézus Szíve templom épülete tesz meghatározóvá és különös hangulatúvá.
Míg a másik 3 helyük inkább kocsma-söröző (az egyik egy kiülős terasz), ez közelebb áll a vendéglő kategóriához. Tágas, szellős a beltér, a pince ellenére egyáltalán nem nyomasztó, az asztalok kellő távolságra vannak egymástól. Mi napközben, gyakorlatilag holtidőben tértünk be, este biztosan egészen más lehet a légkör, amikor megtelik élettel a söröző. A falat régi fekete-fehér fotók díszítik. Kényelmes ülőhelyek. Az evőeszközöket dundi Jaromir templomképes korsókban helyezték el.
7 féle cseh sört csapolnak, alapvetően a strakonice-i Dudák sörgyár, valamint a rakovník-i Bakalár sörgyár (Bakalár hidegkomlós és Cernovar barna) 600-650 Ft/az 5 dl-s korsó ára, és a kisüzemi Maxmilian sörfőzde söreit (900 Ft/4 dl).
Üvegesben megtalálhatóak a Chodovar sörgyár csatos üvegesei is, valamint a Bakalar mézes. (690-790 Ft/5 dl).
Az étlap rövid, sörök mellé passzoló korcsolyák, valamint a cseh konyha klasszikusai. Sajnálatos volt, hogy a rövid étlapról is 4-5 tétel kifogyott, például az ikonikus hermelin sajtos ételek egyike se sem volt elérhető a sajt hiányában. Szintén nem volt elérhető a rosé kacsamell sem.
Volt és bejött viszont a barna sörben párolt marhapofa knédlivel, elég sok hús, 4 nagyobb darab knédlivel. A mártásban igen karakteres és meghatározó volt a fanyar barna sör íze (2900 Ft). A holasice-i kacsacomb párolt káposztával és hagymás tört burgonyával kevéssé sikerült jól. A comb száraz volt, néhol szó szerint kemény, öreges. A káposzta túl édes, a burgonya túl pépes, már-már pürészerű.
A mosdó kulturált, tiszta.
A személyzet laza, barátságos, de kissé unott volt.
Az ételek véleményem szerint összességében túlárazottak, amelyre még +10% kötelező szervizdíjat is felszámoltak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (25)
Jaromír a Templomhoz Budapest - EgyébJaromír a Templomhoz Budapest - Étel/italJaromír a Templomhoz Budapest - Étel/italJaromír a Templomhoz Budapest - Étlap/itallapJaromír a Templomhoz Budapest - EgyébJaromír a Templomhoz Budapest - Étlap/itallapJaromír a Templomhoz Budapest - Étlap/itallapJaromír a Templomhoz Budapest - Étlap/itallapJaromír a Templomhoz Budapest - Étlap/itallapJaromír a Templomhoz Budapest - BelsőJaromír a Templomhoz Budapest - Külső képJaromír a Templomhoz Budapest - Külső képJaromír a Templomhoz Budapest - BelsőJaromír a Templomhoz Budapest - BelsőJaromír a Templomhoz Budapest - Étlap/itallapJaromír a Templomhoz Budapest - Étlap/itallapJaromír a Templomhoz Budapest - BelsőJaromír a Templomhoz Budapest - BelsőJaromír a Templomhoz Budapest - BelsőJaromír a Templomhoz Budapest - Étel/italJaromír a Templomhoz Budapest - Étel/italJaromír a Templomhoz Budapest - BelsőJaromír a Templomhoz Budapest - MosdóJaromír a Templomhoz Budapest - BelsőJaromír a Templomhoz Budapest - Belső

Jaromír a Templomhoz további értékelései

2022.11.21egyedül
Kiváló
Ma erre tekeregtem, régen voltam itt, és nyilván minden változik, a világ is, én is. A szomszéd háztömbben dolgoztam sokáig, többször jártam ide ebédelni, a Lőrinc pap tér sarkára, de akkor még a Kamra nevű hely bújt meg a tér sarkán, nem a Jaromír. Fejest ugrani a pincébe egy pillanat műve volt,...
2021.07.11barátokkal
Kiváló
Egy forró nyári nap után késő este tértünk be ide sörözni, a 11 órás zárásig maradtunk. A teraszon foglaltunk helyet, gyakorlatilag telt házzal mentek szombaton este, de 1-1 asztal mindig felszabadult, gazdát cserélt. Pörgős, fiatalos a személyzet, a kiszolgálás a tömeg ellenére egész gyors...
2020.03.18egyedül
Kiváló
A Jaromir hálózatot kifejezetten kedvelem, eddig négy egységében voltam. Legjobban ez tetszett. Nem volt időm, hogy kipróbáljam a konyhát, ráadásul foglalásom is volt nem sokkal későbbre Wang mesterhez, úgyhogy csak egy sörre ültem be. Egyébként szívesen megkóstoltam volna például egy...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Szieszta Sopron - Senior csomag fürdőbelépővel
Senior csomag fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Hotel Szieszta Sopron
89.100 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
56.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Eger Park - Egri kikapcsolódás
Egri kikapcsolódás
2024.06.19-ig
Hotel Eger Park
68.796 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval