Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Régi dicsőségünk...

Kakukk Vendéglő BudapestKakukk Vendéglő Budapest a térképen

Átlagos 2019. júniusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2019. június 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kedves barátunk sokadik születésnapja alkalmából jöttünk össze. A helyszínt az ünnepelt javasolta, aki a közelben lakik, és rendszeresen megfordul itt.

Különterem, egyetlen hosszú asztalnál tizenketten. Kicsit szűkös, de sok jó ember…
A terem hangulata értékelhetetlen, de a fő szempont a légkondi volt, ez mindent felülírt. A mi hangulatunk jó volt.

Egy-egy pohár száraz pezsgővel akartunk kezdeni. Hogy félszáraz volt, amit kaptunk vagy félédes, abban megoszlottak a vélemények. Persze (?) már kitöltve hozták a langyos italt, az üveget nem láttuk, nem lett volna sok értelme reklamálással kezdeni az estét.

Előételként velős pirítóst kaptunk lilahagymával, aztán mindenki étlapról rendelt.
A házigazdák javaslatára többen megkóstolták a tárkonyos jérceragu levest, mindenkinek ízlett. Roston sült harcsafilé (a fogas elfogyott), babgulyás, rozé kacsamell, grillezett kecskesajt, gyerekmenüben rántott csirke, desszertnek pedig hatalmas túrógombóc, és többféle palacsinta került még az asztalra. Lehet, hogy valamit kihagytam, de úgyis csak a saját ételemet tudom értékelni.
Az én választásom a juhtúróval töltött, rántott karajra esett, kevert saláta körettel. Kicsit száraz volt a hús és a panír is, de nem volt rossz. A tálalás sajátságos és nem túl guszta. Ahelyett, hogy a salátaágyra tették volna a húst, a hangyányi balzsamecettel megcsöpögtetett, jellegtelen salátát egy külön tálban hozták, abból lehetett átkotorni a másik tányérra, amin nem volt elég hely. Így nehéz volt együtt enni a húst a körettel.

A kiszolgálás barátságos volt. Talán túlságosan is. A pincér erősen túltengett, néha bekapcsolódott a baráti-családi beszélgetésbe. Lehet, hogy ezt a törzsvendég házaspár miatt érezte megengedhetőnek, de nekünk, „idegeneknek” kicsit sok volt. Alighanem a régi, jó viszonynak köszönhető az is, hogy kb. össze-vissza hozta a köreteket, a karikaburgonya (roseibni) helyett hasábot, vegyes köret (rizs és hasábburgonya) helyett csak az utóbbit. A pezsgőt már említettem. Számíthatott rá, hogy egy „nem baj, nem érdekes” legyintéssel túllépnek rajta az érintettek.

(Mostanában több „nagy nevű” étteremről olvastam nem túl hízelgő értékelést, és az az érzésem, ezek a békebeli, patinás vendéglátóhelyek mintha a régi, jó hírükből akarnának az idők végezetéig megélni. Pedig a színvonalat is tartani kellene.)
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (2)
Kakukk Vendéglő Budapest - Külső képKakukk Vendéglő Budapest - Étel/ital

Kakukk Vendéglő további értékelései

2021.09.07a párjával
Szörnyű
Bementünk mert dicsérték, mondtuk ebédelni szeretnénk, a "hölgy" kérdezte van e foglalásunk.mondtuk nincs.erre közölte:akkor nem fognak. Nem az a baj hogy nem volt hely, hanem a stílus, így az ételekről nem tudok véleményt formálni, sem most sem maskor, mert többet nem megyünk. Gratulálok a...
2019.06.01barátokkal
Igazi békebeli kisvendélő, csendes, nyugodt, hangulatos. Kicsit eldugott helyen van, tömegközlekedéssel nehezen megközelíthető. Akik el akarnak vonulni a városi nyüzsgéstől, zajtól, azoknak ideális választás. Finomak az ételek, bár kicsit drágák, a kiszolgálás viszont udvarias, gyors.
2018.04.23barátokkal
Átlagos
Átlagos kisvendéglőnek mondanám, semmi exra az árakhoz képest sokkal nagyobb adagokat és finomabb ételeket vártunk volna. Az ételekre a várakozási idő is elég sok volt, és az sem tetszett hogy amikor ott voltunk semmilyen zene nem szólt. Ár-érték arányban szerintem drága és nekünk nem jött be...
Népszerű szállások a környéken
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
60.680 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Aurora Hotel Miskolctapolca - Aurora napok
Aurora napok
2024.12.21-ig
Aurora Hotel Miskolctapolca
73.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa - Napi ár all inclusive ellátással
Napi ár all inclusive ellátással
2024.12.31-ig
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa
65.065 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással