Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Károlyi nem, de a Károlyi étterem igen

Károlyi Étterem & Kávéház BudapestKárolyi Étterem & Kávéház Budapest a térképen

Kiváló 2019. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. február 14.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ismerősök ajánlására jöttem el ide, hétköznap ebédidőben.
A belváros szívében, a Ferenciek tere és az Egyetem tér között a volt Károlyi-palota a helyszín, a főépület a Petőfi Irodalmi Múzeumnak ad helyet, az étterem a nagyon hangulatos és szépen kialakított kertből nyílik. Nyáron kellemes teraszt üzemeltetnek.
A beltér tágas, egyszerű, tradicionális berendezés, illeszkedik a klasszicista épülethez. A berendezés pontosan ugyanolyan mint az első értékelő 3 évvel ezelőtti képein. A falon lévő színes képeken híres hazai írók, költők képei láthatóak. A hangulat a 19. századot, a századfordulót, a Monarchia éveit idézi.
Az étlap középkategóriás, levesek és desszertek 1500 Ft környékén, a főételek 3-5ezer Ft között nagyságrendileg. Klasszikus magyaros fogások. Gulyáslevest és Gundel palacsintát terveztem előzetesen az étlapot átlapozva.
Az étteremben ebédidőben elég sokan voltak, de azért volt még hely. Sokan még ilyenkor is asztalfoglalással érkeznek. Jórészt magyarok voltak a vendégek, de estére, illetve turistaidényben sok külföldi is megfordul itt.
A pincér fiatalember tájékoztatott, hogy van 2 fogásos ebédmenü, brokkoli krémleves és csirke brassói, a 2 fogás mindössze 1000 Ft. A napi menü nem volt sehol kiírva és meghirdetve sem, én azt gyanítom, hogy ezt a múzeumi dolgozóknak készítik, de ezek szerint másoknak is jó szívvel ajánlják. A leves csészényi, némi szárított kenyérkockával, volt némi lisztes utóíze, de nem volt rossz. A brassói igaz így nem volt az igaz, csirkemellből, de sokan mostanság nem esznek disznóhúst. Mellé még járt 4 db csemege uborka is. Átlagos adag, a 2 fogással jóllaktam. Vizet kancsóban bekészítettek az asztalokhoz.
A mellékhelyiségekhez ki kell menni az étteremben a hátsó ajtón és egy másik épületszárnyban találhatók s mosdók. Kicsit retró volt, viszont több WC is van, nagyobb rendezvények esetére.
Az egész személyzet jókedvű, mosolygós volt.
Ahogy az előző értékelő írta, én is szívesen visszatérnék nyáron, kipróbálni a terasz hangulatát is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (20)
Károlyi Étterem & Kávéház Budapest - Étlap/itallapKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - Külső képKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - Külső képKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - BelsőKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - BelsőKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - Étel/italKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - Étel/italKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - BelsőKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - MosdóKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - BelsőKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - BelsőKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - Külső képKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - Külső képKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - Külső képKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - Étlap/itallapKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - Külső képKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - Étlap/itallapKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - BelsőKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - EgyébKárolyi Étterem & Kávéház Budapest - Külső kép

Károlyi Étterem & Kávéház további értékelései

2020.01.07barátokkal
Kiváló
2019 nyarán voltunk itt a párommal, aztán pár hét múlva egy baráti társasággal. A teraszt választottuk, nagyon hangulatos volt. A kiszolgálás tökéletes. Az ételek finomak, de az adagok szerények. A Bécsi kávé kiemelkedően finom volt. Drága hely, de összességében ajánlható. A mellékhelyiségek...
2018.02.28barátokkal
Kiváló
A Károlyi palota látogatása, és az azt követő koncert szünetében voltunk az étteremben. Ezt a rövid időt töltöttük itt. Az italok és a kávé ízletes volt, a pincér közvetlen és udvarias. Az étteremben családi-baráti összejövetel volt, kellemes hangulatban. A berendezés visszafogottan elegáns, a...
2016.09.11üzleti partnerrel
A klasszicista épület a Károlyi utcában (korábban Kecskeméti/Egyetem utca) álló Károlyi-palota, és ebben az épületben található közel hatvan éve a Petőfi Irodalmi Múzeum, itt a belső udvarban ad otthont az étteremnek. Lenyűgöző, hogy a város -szó szerinti- közepén, egyszer csak egy hatalmas...
Népszerű szállások a környéken
Thermal Hotel Balance Lenti - Senior hétköznapok fürdőbelépővel
Senior hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Balance Lenti
108.630 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
121.890 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval