Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pezsdítő kubai életérzés

Ké Bolá BudapestKé Bolá Budapest a térképen

Kiváló 2023. júniusban járt ittÉrtékelt: 2023. június 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Igazi karibi hangulatot varázsolt ez a kis hely a Rákóczi tér és a Bacsó Béla utca sarkán a budapesti "Nyolcker" belvárosi épületek közé. Egy kubai fiatalember személyes vállalkozása, ő maga van a pult mögött is, és bár anyanyelve spanyol, de mellette angolul is jól beszél, már egyre többet tud és megért magyarul is. Nagyon tetszett a lelkesedése, kedvessége, a munkához és a vendégekhez való pozitív hozzáállása. 10 hónappal ezelőtt nyitottak meg, és ahogy mondta, egész jól sikerültek az első hónapok. Maga a hely kicsi, az alsó részen a pult található, felette a galériaszinten két kis asztalka, illetve a bejárat előtti járdaszakaszon lehet a spontán teraszon enni, amely részben összeér a szomszédos magyaros vendéglő asztalaival. Légkondi nagyon hiányozni fog viszont a nyári hónapokban, mert így is igen meleg volt a benti részben.
A magnóról pörgős latin zene szólt, ez is még fokozta az amúgy is laza, vidám hangulatot.
3 féle leves (1090 Ft), 2 előétel, 3-4 főétel szerepel a kínálatban, mindegyik autentikus kubai étel, nagy adagokkal. Arra kíváncsi lennék, honnan szerzi be ezekhez az alapanyagokat, minden esetre biztosan megvan hozzá a forrása. Az előzetesen kinézett kukorica leves sajnos éppen elfogyott, de a sűrű, tartalmas és kiadós fekete bab leves sem okozott csalódást. Az egyik előétel szintén elfogyott, viszont a főzőbanán chips házi szósszal (450 Ft/ adag) és a sajttal töltött gombócok (1990 Ft/3 db) is éppen elegendőek voltak egy kiadós ebédhez, sőt, egy részét még el is csomagoltattam. Nekem minden ízlett, nem nagy gasztro-találmányok ezek, de mégis minden jól esik, jól csúszik, egyszerű, de nagyszerű.
Környezettudatos helyként a tányérok és a csomagolás is újrahasznosítható papírból készültek, fa evőeszközzel. Nincs szervizdíj.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (17)
Ké Bolá Budapest - BelsőKé Bolá Budapest - BelsőKé Bolá Budapest - Külső képKé Bolá Budapest - BelsőKé Bolá Budapest - BelsőKé Bolá Budapest - BelsőKé Bolá Budapest - Étlap/itallapKé Bolá Budapest - Étlap/itallapKé Bolá Budapest - Étlap/itallapKé Bolá Budapest - Étel/italKé Bolá Budapest - BelsőKé Bolá Budapest - BelsőKé Bolá Budapest - BelsőKé Bolá Budapest - Étel/italKé Bolá Budapest - EgyébKé Bolá Budapest - Étel/italKé Bolá Budapest - Étel/ital

Ké Bolá további értékelései

2023.06.26egyedül
Ez úgy négyes, hogy ötös. Szóval, sok minden szólna az ötös mellett, de azért mégis négyes. Először is, nagyon jó, hogy van egy ilyen kubai gasztroszínfolt! Ennyire szimpatikus, kedves fickót, mint amilyen Hektor (Hector?), a tulaj vagy a mindenes, nagyon ritkán látni. Egyszerűen odavagyok a...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.09.29-ig
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel