Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bútoráruházhoz méltó környezet

Kika Bistro - Lehel utca BudapestKika Bistro - Lehel utca Budapest a térképen

Kiváló 2016. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az IKEA étterméről sok szó esik, de a másik nagy bútoráruházéról még sosem hallottam. Nem is tudtam, hogy létezik. Nemrég „bútornéző körutunk” során a KIKÁ-ba is eljutottunk. Megéheztünk, láttuk a táblát, hogy van étterem a második emeleten, hurrá!
Odaérve az első gondolatom, hogy ez az étterem … SZÉP! Tágas. A legtöbb étkezdében legalább kétszer ennyi asztalt zsúfolnának be ekkora helyre. Az asztalok, a székek és padok: BÚTOROK. Sehol egy műanyag asztal, egy fémlábú „menzás” szék. A padló – igen, igazi padló, nem kockás járólap – ragyogó tiszta és fényes. A kiszolgálópult is faburkolatot kapott, a tálcákat fekete asztallapon toljuk a pénztárig. A falak meleg bordóra vannak festve. Kellemes és otthonos, a gyorséttermekre jellemző steril fehér és szürke bádog teljes mellőzésével.
Na, de nem gyönyörködni jöttünk, hanem enni! A kínálat a magyaros konyha könnyedebb változatát képviseli. Zömmel fehér húsok, halak, sajttal, gyümölccsel, finom fűszerekkel sütve, töltve. Rakott és rántott zöldségek, tészták.
Az édességek is a régi házi kosztot idézik: császármorzsa, mákos guba, aranygaluska, máglyarakás. Jó ezeket látni a ma divatos desszertek mellett.
Többféle húsos és egy vega menü is kapható 1190 Ft-ért.
Az árak kicsivel magasabbak a gyorséttermi átlagnál, de az adagok nagyok és a környezet is sokkal kellemesebb.
Mátrai borzaskát kérek, sajttal vastagon megszórva, s mivel akkora szelet, hogy lelóg a tányérról, csak egy kis coleslaw salátát eszem hozzá. Picit édesebb a kelleténél, de még elmegy. Salátát egyébként mindenki magának szedhet, a tálka nagyságától függ, mennyit fizet érte.
A párom rakott kelt választ, méghozzá azon az alapon, hogy látja, sokan ezt eszik, igen jóízűen. Azt mondja, tényleg finom.
Jó volt az étel, és jó volt itt enni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló

Kika Bistro - Lehel utca további értékelései

2017.11.10a párjával
A bútoráruház felújitása után, november elején jártunk az áruházban és egy késöi ebéddet teszteltük az új éttermet. Az étterem hasznos átalakitáson ment át,az emeleten teljesen más helyre került (elönyösebb) szép berendezéssel. Minden egy nivóemelkedésen ment át, az ételpultok és a kinált ételek...
2017.11.05a párjával
Nem az étterem miatt mentünk, hanem bútorokat nézni. A teljes körű átalakítást és felújítást követően az étteremre rá sem lehetett ismerni, teljesen átszabták, kibővítették. A kiszolgálás a pultnál történik, majd végigtoljuk a tálcát, és a végén a pénztárnál kell fizetni. Mivel csak 1 pénztár és...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Laterum Pécs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.07-ig
Hotel Laterum Pécs
29.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Írottkő K?szeg - Senior pihenés az Alpok lábánál
Senior pihenés az Alpok lábánál
2024.12.24-ig
Hotel Írottkő K?szeg
69.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Hévíz - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
88.290 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval