Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Elbizonytalanodtam, lehet, hogy csak szerencsém volt...?

Kiosk Budapest BudapestKiosk Budapest Budapest a térképen

2015. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. augusztus 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Kiosk is egy olyan hely, amiről már mindenki hallott, felkapott és népszerű étterem, nevezhetjük akár trendinek is. És ezzel együtt olyan hely, amiről mindenkinek van véleménye, ám ez a vélemény elég széles skálán mozog, a kiszolgálás minőségét, a turista-központúságot (s vele együtt a magyarok negligálását) többen észrevételezték, ugyanakkor az ételekkel kapcsolatosan összességében jókat hallottam.
Állítólag pontosan Budapest geometriai középpontjában található az étterem, ezt sem megmerősíteni, sem cáfolni nem tudom, de az biztos, hogy nagyon szerencsés az elhelyezkedése, a Váci utca, Ferenciek tere, Duna-part is csak pár méter, belváros, de mégis csendes, levegős, tágas. A terasz is elég nagy méretű, de belépve meglepett, hogy milyen hatalmas az étterem belmagassága, olyan hodályszerű az egész, s hozzá a befejezetlenség érzetét kelti bennem (málladozó fal, lógó vezetékek), mégha mindez egy pontosan kigondolt dizájn része is. A mennyezeti világítás pl. úgy van megoldva, hogy a plafonról lógnak le több méter hosszú fekete összecsavart drótok, melyek végén van egy tucatni régi típusú (Tungsram) villanykörte, amelyek közül csak 3-4 ég. A székek igazi retró bútorok, jó párnak lötyög a lába, vagy billeg, vagy pár centi le van törve egyik-másik lábából. Az asztalok is újrahasznosított elemek, továbbá vannak még palackzöldre festett olajos hordók is, amelyek használati funkcióját nem sikerült felismerni. Ezzel éles ellentétben a galériaszinten vannak stukkózott, domborművekkel díszített karzatok (talán az eredeti épületből maradtak még fenn?). Szóval a dizájn nálam nem jött be, de lehet, hogy én vagyok túl maradi és nem értem a modern belsőépítészetet.
Bár este nem éppen olcsó hely, hétköznap kínálnak déli menüt, ami ezen a környéken elég jó árfekvésűnek számít. 3 fogás: 1750/2 fogás: 1350 Ft-ért, naponta változó leves-főétel-desszert. A napi menüt a facebook oldalukon teszik közzé. ottjártamkor paradicsomleves bazsalikom olajjal, sült csirke zsályás burgonyagombóccal és desszert trilógia volt a menü. A leves és a desszert véleményem szerint 5-csillagos volt, nagyon izgalmas, a leves tömény paradicsom, egyáltalán nem édes, sűrű, fűszeres, laktató. A desszertben egy-egy mini Rigó Jancsi és Brownie volt, valamint egy Panna Cotta pohárban. Remek ízbombák, frissek, jó minőségű csokival, kis eperrel a tetején. A főfogás okozott némi csalódást. A köret gyakorlatilag gnocchi volt tejszínes besamelszerű mártásban megszórva friss ruccolával. A csirkének nagyrészt a melle volt, plusz 1 szárny és mézes-chilis mázba volt burkolva, de mivel a bőre is rajta volt, ennek jó részét a bőrével együtt le kellett szedjem. A csirkebőrt csak kivételes esetekben szoktam megenni, amikor tényleg annyira megsült és már nem is csirkebőr íze van, de ez most nem az az eset volt. A csirkehús a csont közelében nem volt tökéletes állagú.
Nekem a kiszolgálással abszolút semmi problémám nem volt, 3-an szolgáltak ki, egy kedves fiatal hölgy és 2 ugyancsak kedves fiatalember. Amit mindig fucsállok, a 3-ból ketten simán letegeztek, persze én is kölcsönösen vissza őket, viszont ezek után a másik fiatalembert én hiába tegeztem, ő mégis magázódva beszélt velem. Az étel végeztével érdeklődött, hogy minden ízlett-e, megvitattuk a csodás desszerteket.
A mosdót is spottoltam, ami ugyancsak izgalmas kaland és megér egy mondatot (5 csillagos, ez nem is kérdéses), ugyanis a mosdótál helyett fekete és sárga cyber fazekek vannak űrközpont hangulatú megvilágításban, kézalátételre folyik a meleg víz és a szappan (tejszínhab állagú) is odaérintésre adagolja magát, nem kell megnyomni semmit.
Még egy benyomás a végére, az étterem hangulata egy kicsit olyan new age-es, happiness, örök boldogság, szeressük egymást gyerekek feeling-es (a személyzet pólójának hátulján is efféle szlogen feliratok voltak, és a mosdóban a tükrön is). Én nem vagyok ilyen hurrá optomista hangulatú, de nem zavar, ha másoknak ez jön be.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (28)
Kiosk Budapest Budapest - Étel/italKiosk Budapest Budapest - Étel/italKiosk Budapest Budapest - Étel/italKiosk Budapest Budapest - Étel/italKiosk Budapest Budapest - Étel/italKiosk Budapest Budapest - Étel/italKiosk Budapest Budapest - Étel/italKiosk Budapest Budapest - Külső képKiosk Budapest Budapest - Külső képKiosk Budapest Budapest - Külső képKiosk Budapest Budapest - Külső képKiosk Budapest Budapest - Külső képKiosk Budapest Budapest - BelsőKiosk Budapest Budapest - BelsőKiosk Budapest Budapest - BelsőKiosk Budapest Budapest - BelsőKiosk Budapest Budapest - Étel/italKiosk Budapest Budapest - Étel/italKiosk Budapest Budapest - Étel/italKiosk Budapest Budapest - Étel/italKiosk Budapest Budapest - Étel/italKiosk Budapest Budapest - BelsőKiosk Budapest Budapest - BelsőKiosk Budapest Budapest - BelsőKiosk Budapest Budapest - BelsőKiosk Budapest Budapest - BelsőKiosk Budapest Budapest - BelsőKiosk Budapest Budapest - Belső

Kiosk Budapest további értékelései

2023.06.05barátokkal
Lehet, hogy felkapott a hely, de szombat estére mégis tudtunk asztalt foglalni. Az épület nagyon szép, a design kiváló. Az ételek, italok nagyon finomak voltak. Nem olcsó hely, de minőséget kapsz érte. A kiszolgálás: nekünk úgy tübt, mintha egyetemistákat, vagy gyakornokokat alkalmaznának....
2022.08.01a párjával
Egy vacsorára ugrottunk be egy vasárnap este. A belső tér vagány, hatalmas belmagassággal, indusztriális stílussal, színes dizájnnal - laza és fiatalos hely. A konyha jóféle bisztró konyha. Ha már elmegyek egy étterembe, szívesen kóstolok többféle fogást, így igyekeztem most is a főételen kívül...
2020.09.10egyedül
Kiváló
Az abszolút belvárosi, turisztikai központban lévő lokációban a járványveszély és a külföldi vendégek elmaradásának dacára a Kiosk továbbra is állja a sarat. A tavaszi hónapokban bevezették több kerületben is a házhoz szállítást, és a mértékadó gasztronómiai oldalak közül több is az ajánlott...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Forrás Szeged - Fergeteges csobbanás
Fergeteges csobbanás
2025.04.13-ig
Hotel Forrás Szeged
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Royal Club Hotel Visegrád - Kedvezményes ár teljes előrefizetéssel
Kedvezményes ár teljes előrefizetéssel
2025.01.01-ig
Royal Club Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!