Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Rákóczi túrós, mint húzónév

Kisperec Kézműves Sütöde BudapestKisperec Kézműves Sütöde Budapest a térképen

Kiváló 2020. márciusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2020. szeptember 26.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Idei év elején nyitott, családi vállalkozásban üzemeltetett kézműves pékség és kávézó a Bakáts tér egyik sarkán. Bár a koronavírus miatt talán nem tűnt a legjobban időzített nyitásnak, de az egyik tulajdonos ifjú hölggyel beszélgetve kiderült, hogy ők mégsem elégedetlenek. A környékbeliek hamar felfedezték és megkedvelték őket, és elég jó forgalmat bonyolítanak.
Bevallom, nekem is elsőre megnyerte a tetszésemet, azóta már többször is visszatértem, ha munka okán a környéken járok, rendszerint útba ejtem, még ha csak elviteles vásárlásra tudok beugrani pár percre, akkor is érdemes.
Az "újragondolt" Rákóczi túrós tortácska volt az, amivel először belopták magukat a szívembe, aki a kedvenc süteményemet ilyen tökéletességgel tudja elkészíteni, az nálam elég sok piros pontot ér. Ráadásul a 480 Ft-os ár is igazán korrekt érte. A töltött péksütemények árfekvése 400 Ft körül alakul, ami a valóban kézműves kategória alsó középára nagyjából, persze ez drágább a bolti péksüti áraknál vagy akár az országos láncoknál is (pl. Lipóti, Príma Pék), de azért véleményem szerint ez más, magasabb kategória.
Vásároltam már náluk gesztenye szívet (440 Ft) - másik kedvencem, amelyhez hasonló a Jókenyérben szokott lenni időszakosan, de nem pont ugyanebben a formában, csak hasonló. Próbáltam még a barackos-túrós táskát (380 Ft) és a corissant-t (vajas 280 Ft).
Hagyományos, olasz pörkölésű kávét főznek, Bristot típusút, szintén jó minőség, de nem az újhullámos irányzat. Szerintem a pékség profiljához ez jobban is illeszkedik.
Készítenek csökkentett szénhidrát-tartalmú kakaós és diós csigát is.
A kenyerek terén kísérletezőek, kóstolhatunk céklás és medvehagymás kenyeret, de fekete berkenyés ciabattát is.
Vadkovászos fehér, félbarna és rozskenyér minden nap sül náluk.
Egyik legjobb felfedezésem az idei évben!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (25)
Kisperec Kézműves Sütöde Budapest - EgyébKisperec Kézműves Sütöde Budapest - EgyébKisperec Kézműves Sütöde Budapest - EgyébKisperec Kézműves Sütöde Budapest - EgyébKisperec Kézműves Sütöde Budapest - EgyébKisperec Kézműves Sütöde Budapest - EgyébKisperec Kézműves Sütöde Budapest - EgyébKisperec Kézműves Sütöde Budapest - EgyébKisperec Kézműves Sütöde Budapest - Külső képKisperec Kézműves Sütöde Budapest - Étel/italKisperec Kézműves Sütöde Budapest - Étel/italKisperec Kézműves Sütöde Budapest - Étel/italKisperec Kézműves Sütöde Budapest - Étel/italKisperec Kézműves Sütöde Budapest - Étel/italKisperec Kézműves Sütöde Budapest - Étel/italKisperec Kézműves Sütöde Budapest - BelsőKisperec Kézműves Sütöde Budapest - Étel/italKisperec Kézműves Sütöde Budapest - BelsőKisperec Kézműves Sütöde Budapest - Étel/italKisperec Kézműves Sütöde Budapest - Étel/italKisperec Kézműves Sütöde Budapest - Étel/italKisperec Kézműves Sütöde Budapest - BelsőKisperec Kézműves Sütöde Budapest - BelsőKisperec Kézműves Sütöde Budapest - Külső képKisperec Kézműves Sütöde Budapest - Étel/ital

Kisperec Kézműves Sütöde további értékelései

2021.06.23egyedül
A Kisperec kézműves pékség műfaját tekintve, de a kínálat és a minőség elmarad a műfaj élvonalától. Szerettem volna inni egy frissen préselt narancslevet, vagy valami minőségi üdítőt, de csak kommersz termékeket forgalmaznak, a Coca Cola szortimentet. Egy kacsamájas táskát kértem végül, nem volt...
2021.03.14egyedül
Kiváló
Folyamatosan megújuló választék, különleges pékáruk! Nagyon finom minden! Végre egy hely ahol a cukormentes pékáruknak is íze van. A csúcs a félbarna kenyerük.
Népszerű szállások a környéken
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Gotthard Hotel Szentgotthárd
42.120 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Karos Spa Zalakaros - Élmény, mosoly, kikapcsolódás
Élmény, mosoly, kikapcsolódás
2026.01.03-ig
Hotel Karos Spa Zalakaros
111.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval