Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A szemünknek tetszett

Kristály Cukrászda BudapestKristály Cukrászda Budapest a térképen

Átlagos 2018. novemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2018. november 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Mozi, könnyű ebéd, séta a napsütötte Körúton. E kellemes program megkoronázásaként tértünk be a Kristályba, ami a cégtábla – tehát nem alkalmi kiírás - szerint Fagylaltozó is. Gyakran elmegyünk előtte gyalog és villamossal is, de bent még nem jártunk.
Diabetikus készítményeket is árul, így ilyen fagylaltot keresünk. Fagylaltot???? - kérdezi döbbenten a pultos hölgy. November van! - Ja, és +24 °C. Úgy látszik, nem csak a balatoni büfésekre jellemző, hogy naptár szerint dolgoznak, és augusztus 20-án akkor is lehúzzák a rolót, ha dühöng a kánikula (meg a sok hoppon maradt kiránduló). Mellesleg a fagylalt már régóta négy évszakos nyalánkság, legtöbb cukrászdában és a boltokban is télen-nyáron kapható.
De ne mérgelődjünk, ha már ott vagyunk, együnk sütit! Én egy cukormentes áfonyatortát. Ha nem lenne ráírva, nem biztos, hogy rájönnék, mit eszem. Tulajdonképpen egy Lúdlábhoz hasonló, könnyű csokikrém, a tetején piros zselé alatt két szem bogyó. Nem rossz, de semmilyen jellegzetes gyümölcsízt nem fedezek fel benne. A párom almás pitét kér. Nem is értem, miért pont azt, mert látványra is elég sápatag, és azt mondja, ízre se közelíti meg az otthonit.
A jókora vitrinben egyébként nagy választékban találunk tortákat és egyéb süteményeket. Guszták, és a mostanában látott árakhoz képest nem is drágák.
A Halloweenre sok alkalmi süteménnyel készültek. Ötletesek, jópofák, bár némelyiknek az ára is elég ijesztő. Az üzlet díszítése is „szellemes”. Gazdag, de nem eltúlzott, a pókhálók és egyéb kiegészítők nem nyomják el az eredeti, „békebeli” stílust, a régi berendezési tárgyak és dekorációs elemek jól érvényesülnek.
Jó volt bámészkodni ebben a cukrászdában, de amit ettünk, felejthető.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (9)
Kristály Cukrászda Budapest - Külső képKristály Cukrászda Budapest - BelsőKristály Cukrászda Budapest - BelsőKristály Cukrászda Budapest - BelsőKristály Cukrászda Budapest - Étel/italKristály Cukrászda Budapest - Étel/italKristály Cukrászda Budapest - Étel/italKristály Cukrászda Budapest - Étel/italKristály Cukrászda Budapest - Étel/ital

Kristály Cukrászda további értékelései

2019.03.31egyedül
Szörnyű
Olyan szinten régi süteményt adtak hogy elrágni alig tudtam száraz drága ízetlen senkinek nem ajánlom!
2017.09.16a párjával
Átlagos
Kávézni szerettünk volna eredetileg, de a csábító kínálat láttán sütizés is lett belőle. A kávé finom volt, különösen a latte macchiato, azonban a sütemények nagy csalódást okoztak. Egy nem túl nagy szelet cukormentes epertorta 500.- Ft volt, amit még alkalmanként kifizet az ember, ha jó a...
2017.05.13egyedül
Átlagos
A 4-es, 6-os villamosok Baross utcai megállójánál lévő retró hangulatú cukrászda, mely emlékeim szerinte évtizedek óta működik. Rákerestem, és valóban, 2001-ben nyitottak meg. Szép az épület, a felirat és a berendezés nekem egy kissé ódivatú, de a tulajdonosok szerint ők ezt direkt így képzelték...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.11-ig
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
63.526 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Hévíz - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
88.290 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval