Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Cseh söröző

KRTEK, a Csehu BudapestKRTEK, a Csehu Budapest a térképen

Kiváló 2018. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2018. április 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kellemes színfolt a turistáktól hemzsegő környéken egy cseh söröző, hiszen a terepet az olasz és a távol-keleti éttermek uralják. A Krtek sem olyan bátor, hogy kizárólag cseh ételeket kínáljon, zömmel nemzetközi ételek szerepelnek az étlapon, még pizza is. :) A cseh jelleg inkább a sörök és röviditalok széles választékában érvényesül.
Sokszor járunk erre, ezért furcsállottam, hogy csak most, egy kedvezményes bónusz jóvoltából figyeltünk föl rá. Azóta a net segítségével "kinyomoztam", hogy nemrég egy magyaros étterem működött e helyen. Berendezés, tányérok, minden ugyanaz, csak éppen a név és a profil változott.
Az étterem nem túl nagy. Egyszerű, de hangulatos, ötletes dekorációval. Pár asztal bent, néhány a járdán. Van egy kis galéria is, ami valamiért nem működik, több érkező vendég is fel akart oda menni, de nem lehetett. Talán még nincs teljesen berendezve.
A bónuszunk háromfogásos vacsorára szólt, amit mi ebédre akartunk elfogyasztani. Ez elé a kedves főnök semmilyen akadályt nem gördített, köszönet érte.
A bónuszos menüsor sem cseh ételeket tartalmazott, az előétel háromféle krémből álló tapas-tál volt, több nemzet konyhájának ízeivel. Humusz, körözött és padlizsánkrém. Mindegyik finom volt, a mellé tálalt meleg lepénykenyér pedig egyszerűen mennyei. Minden önuralmunkra szükség volt, hogy ne együk meg az egészet, mert a főétellel is meg akartunk birkózni. Választhattunk Rozé kacsamellet francia burgonyával és gyümölcsszósszal, vagy csülköt pékné módra, desszertnek pedig Somlói galuskát vagy Répatortát kérhettünk. Ketten kétfélét ettünk, így mindent megkóstoltunk. Jó volt minden, bár a kacsáról hiányzott a ropogós bőr, ami szerintem a legfinomabb része, még nem is találkoztam sehol nyúzottan sütött kacsamellel. Talán nem véletlenül "dugták el" az egész húst a gyümölcsmártás alá, nem is látszott a fő összetevő a tányéron, és az is csak a szósz lekapirgálása után derült ki, hogy valóban rozéra van-e sütve. Nekem nem tetszett a tálalás, de végül is a párom ette ezt az ételt, és nagyon ízlett neki.
Meglepetés volt, hogy a répatorta langyos. Legtöbb háziasszonynak vannak ilyen mikróban, 5 perc alatt elkészíthető villámsüti-receptjei, de sose gondoltam, hogy étteremben is alkalmazzák. Persze miért ne... Nekem kicsit sok volt a díszítés, a gyümölcsszósz meg a tejszínhab együtt, jobban örültem volna egy szelet cicoma nélküli, valódi répatortának.

Az ételekhez "világbajnok" cseh sörökből választhattunk egy-egy korsóval. A párom világosat kért, én vöröset.

A tisztaság - a mosdóban is - kifogástalan, a kiszolgáló hölgy mosolygós, barátságos.

Jól éreztük magunkat, és mivel nagy sztrapacska-rajongó a család, biztosan visszajövünk még. De egy fent említett tapas-tál és egy pohár "világbajnok" sör mellett is érdemes itt megpihenni séta közben.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
KRTEK, a Csehu Budapest - Külső képKRTEK, a Csehu Budapest - BelsőKRTEK, a Csehu Budapest - BelsőKRTEK, a Csehu Budapest - Étel/italKRTEK, a Csehu Budapest - Étel/italKRTEK, a Csehu Budapest - Étel/italKRTEK, a Csehu Budapest - Étel/italKRTEK, a Csehu Budapest - Étel/italKRTEK, a Csehu Budapest - Étel/italKRTEK, a Csehu Budapest - Étel/ital

KRTEK, a Csehu további értékelései

2019.08.21családjával
Kiváló
Ha már cseh hangulatot ígértek, akkor cseh ételeket választottunk. Ízletes volt, de jelentős magyaros beütéssel, ami persze nem baj Budapesten. A mennyiség megfelelő, jól laktunk a vacsorával. Cseh csapolt söröket (és palackosokat is) kínálnak, a csapoltak nagyon jók. A kiszolgálás...
2019.03.10kollégákkal
A belváros egyik felkapott, turistákkal tömött utcájában található, részben cseh ételeket kínáló kisvendéglő a Sas utcában. Korábban a szintén turistákat megcélzó Misto Bistro működött ezen a helyen, szerintem mély nyomokat nem hagyott a hazai gasztroélet egén. Bár a név cseh, és valóban vannak...
2019.03.02családjával
Kiváló
Kuponos oldalon [moderálva - a szerk.] vásároltam 2 kupont és ezzel hívtam meg egy ebédre a gyerekeimet. Nagyon jó helyen van,könnyű volt mindenkinek idetalálni.Az étlapról mindenki a saját ízlésének megfelelően rendelhetett.Kipróbáltuk a cseh ételeket, mind finom volt. Gyors, kedves...
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Hévíz - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
88.290 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
77.197 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Rudolf Hajdúszoboszló - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.22-ig
Hotel Rudolf Hajdúszoboszló
Kérd ajánlatunkat!