Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Inkább átlagos

Lajos Király Étterem BudapestLajos Király Étterem Budapest a térképen

2019. júniusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2019. június 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Hét végi ebédre ültünk be a családdal, egy ismerős ajánlására.
Az étterem kialakítása barátságos, világos, a hely könnyen megközelíthető és van parkoló hely is a szomszéd utcákban.
Asztalt foglaltunk teleonon, biztos ami biztos.
Belépéskor fura volt, hogy a pincér nem kísért az asztalhoz csak az ajtóból oda mutatott hogy az lesz az. Ezt szerintem függetlenül a távolságtól meg kell tennie, plusz mivel több szabad asztal is volt, illendő lett volna megkérdezni, megfelel-e.
Kézmosáskor konstatáltam, hogy a mellékhelyiség kimondottan kulturált, tiszta, szerintem ha annak kinézete tisztasága rendben van, akkor a konyhán sem lehet nagy a baj.
Húslevest, gulyást, óriás májgaluska levest, és bablevest, utána csülkös lepényt, pulyka steak-et, és Lajos Király lakomáját kértünk.
Italnak limonádékat kértünk.
A bableves és a gulyás jó volt, de semmi kiemelkedő, kicsitt lehetett volna még ízesíteni, de legalább volt benne "anyag". A húsleves is finom volt, de az óriás májgaluska levesből csak az óriás volt az igaz. Mind a leves mind a láthatóan házi májgaluska ízetlen volt, de az teljesen.
A második fogások jók voltak, de a két személyes lakoma tállal voltak problémák. A husok jók és finomak voltak, de a grillezett más nagyon kemény, és a köretnek feltett krokett egy részt mirelit volt, más részt szerintem újra melegített, mert 5-6 perc után elkezdett összeszottyadni, ez pedig a mikrós melegítés jellemzője.
Apró probléma, de, hogy pl. a picér alapvetően illedelmes, és jópofa volt, a rendelés leadásakor a tételeknél ne az legyen már a válasz, hogy "ühüm", hanem igen, vagy rendben, köszönöm. Ezek alap dolgok...
Összességében nem voltam elragadtatva sem a helytől, annak milliőjétől, sem a felkínált étkektől, de egy ebédre, amitől amúgy semmi különlegeset nem vár az ember, mindenképp jó lehet a hely.

Összességében.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló

Lajos Király Étterem további értékelései

2019.02.25gyerekekkel
Kiváló
Ugyan már számtalanszor jártunk itt - kint és bent egyaránt - mégis csak most írok egy dícsérő értékelést. A felújítás óta először vagyunk itt és szembeötlő előnyöket vesz észre az ember. A mosdókban a csészén forgó-fóliás higiénia-megoldás, szépen kialakított burkolómunkák. Temperamentumos zene...
Népszerű szállások a környéken
Aurora Hotel Miskolctapolca - Aurora napok
Aurora napok
2024.12.21-ig
Aurora Hotel Miskolctapolca
73.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.08.09-ig
Hotel Kapitány Sümeg
105.280 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.08.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
132.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval